Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 9.1 ustawienia odświeżania Outlook'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 xavras

xavras
  • 40 postów

Napisano 12 listopada 2015 - 12:17

Mam pytanie ws ustawień odświeżania. W outlooku na WP była prosta opcja kiedy program ma pobierać maila (na bieżąco, co 15 minut, itd lub ręcznie). Na iOS mam problem.

W ustawieniach "Poczta, kontakty i inne" - "Pobierz nowe dane" mam wyłączony push a przy fetch mam opcję "Ręcznie"

W ustawieniach aplikacji mam wyłączone "Odświeżanie w tle"

W ustawieniach outlooka nie mogę nic znaleźć.

A! Mimo włączonego trybu oszczedzania baterii maile w Outlooku i tak wpadają w trybie push.

Jak mam to tałtajstwo ustawić, żeby poczta odświeżała się tylko po otwarciu aplikacji?

Zawsze alternatywą jest systemowa apka Mail ale tam problem jest innej naury.

Po otwarciu aplikacji na zakładce "Przychodzące" poczta nie odświeża się. Muszę cofnąć się do "Skrzynki", ponownie wybrać "Przychodzące" i dopiero się odświeża. Czyli za dużo klikania.

#2 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 12 listopada 2015 - 12:34

W ustawieniach "Poczta, kontakty i inne" - "Pobierz nowe dane" mam wyłączony push a przy fetch mam opcję "Ręcznie"

Te Ustawienie dotyczą ios-owej aplikacji Mail i nie maja wpływu na działania Outlooka. 

W Ustawieniach, w aplikacji Outlook możesz wyłączyć powiadomienie o nowej poczcie (Ustawienie-> Powiadomienia-> Brak). To powinno dać efekt zbliżony do oczekiwanego.

W systemowej aplikacji Mail możesz wymusić odświeżenie skrzynki poprzez przeciągnięcie paluchem z góry do dołu ekranu. Nie mam potrzeby wychodzenia i wchodzenia do skrzynki odbiorczej.

#3 xavras

xavras
  • 40 postów

Napisano 12 listopada 2015 - 12:46

Te Ustawienie dotyczą ios-owej aplikacji Mail i nie maja wpływu na działania Outlooka. 

W Ustawieniach, w aplikacji Outlook możesz wyłączyć powiadomienie o nowej poczcie (Ustawienie-> Powiadomienia-> Brak). To powinno dać efekt zbliżony do oczekiwanego.

W systemowej aplikacji Mail możesz wymusić odświeżenie skrzynki poprzez przeciągnięcie paluchem z góry do dołu ekranu. Nie mam potrzeby wychodzenia i wchodzenia do skrzynki odbiorczej.

Ws Outlooka - Efekt tylko zbliżony bo poczta nadal będzie pobierać się w trybie push a ja nie będę o tym powiadamiany. A chciałbym żeby się nie pobierało.

Chociaż może nie do końca - "Wyłącz powiadomienia push
Aplikacje wykorzystujące powiadomienia push do informowania Cię o nowych danych (zdarzeniach) mogą mieć istotny wpływ na długość pracy na baterii.
By wyłączyć powiadomienia idź do Ustawienia > Powiadomienia > Centrum powiadomień - tam wybierz aplikację, dla której chcesz wyłączyć powiadomienia i ustaw dla niej:
- Styl alarmu na: Brak
- Plakietka na ikonie: wyłączone
- Dźwięki: wyłączone
Przy powyższych ustawieniach nowe dane będą pobierane przez aplikację gdy ją otworzysz."

Ws Maila - Tutaj sprawa się rozwiązała. Jako, że postanowiłem korzystać z Outlooka w systemowej apce wyłączyłem działania danych komórkowych. Po ich włączeniu jest ok

Użytkownik xavras edytował ten post 12 listopada 2015 - 12:52

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych