Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone wymiana na nowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 undecided

undecided
  • 242 postów

Napisano 10 listopada 2015 - 15:55

Witam, tydzień temu oddałem telefon do naprawy(brak możliwości wyjęcia tacki sim). Dzisiaj byłem w serwisie i dostałem ,,nowy"  jest nowy numer IMEI i ogólnie telefon, tylko moje pytanie jest takie czy nie powinienem dostać jakiegoś potwierdzenia wymiany bo nic nie dostałem? I czy telefon nie powinien być w pudełku z akcesoriami? (był sam telefon w foli na ekranie i tyle) Proszę o szybką odpowiedź bo jeszcze dzisiaj mogę jechać do serwisu.

#2 nikeplus-6677620a4e

nikeplus-6677620a4e
  • 44 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 10 listopada 2015 - 15:57

Potwierdzenie wymiany powinieneś otrzymać , natomiast jeżeli oddawałeś sam telefon, to otrzymujesz sam telefon.

#3 undecided

undecided
  • 242 postów

Napisano 10 listopada 2015 - 15:58

Potwierdzenie wymiany powinieneś otrzymać , natomiast jeżeli oddawałeś sam telefon, to otrzymujesz sam telefon.

Czyli muszę wybrać się po potwierdzenie. A jakbym oddał z pudełkiem to dostaje nowe pudełko i akcesoria? można to jeszcze jakoś załatwić z serwisem? 

#4 nikeplus-6677620a4e

nikeplus-6677620a4e
  • 44 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 10 listopada 2015 - 15:59

Nie, nie dostaje się nowego pudełka i akcesoriów. Jedynie powinieneś otrzymać na papierze dowód wymiany.

#5 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 10 listopada 2015 - 16:00

Jak myślisz czy tobie jako pierwszemu na świecie serwis wymienił na telefon. Jeśli nie to poszukaj bo już na pewno ktoś zadał takie pytanie.

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 listopada 2015 - 17:13

I czy telefon nie powinien być w pudełku z akcesoriami? (był sam telefon w foli na ekranie i tyle) Proszę o szybką odpowiedź bo jeszcze dzisiaj mogę jechać do serwisu.

A naprawiali Ci telefon czy popsute miałeś pudełko i akcesoria?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#7 undecided

undecided
  • 242 postów

Napisano 10 listopada 2015 - 18:17

Czyli jeżeli reklamuje telefon to otrzymuje, tylko naprawiony/nowy telefon. Akcesoria mają oddzielna gwarancje.

A jak z tym pisemnym potwierdzeniem, ponieważ sklep, w którym reklamowałem iphone piszę, że wszystko jest po moim numerze IMEI

#8 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 listopada 2015 - 19:53

Generalnie serwis daje potwierdzenie ale ono nie jest do niczego potrzebne, chyba tylko przy ewentualnej odsprzedaży aby potwierdzić, że taka wymiana miała miejsce i aby nie było problemu z innym numerem na pudełku. W praktyce gwarancja jest realizowana na podstawie numeru IMEI i nikt o żadne papiery z wymiany nie pyta.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#9 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 10 listopada 2015 - 20:56

Autor wątku nie napisał jaki to serwis. Ja w Regenersis dostałem papier potwierdzający wymianę na którym był nowy numer IMEI. Dostałem także nalepkę która nakleilem na pudełku. Nie miałem wówczas problemów ani podejrzeń przy odsprzedaży,
No ale to było dawno temu. Nie wiem jakie praktyki ma teraz Regenersis, a tym bardziej inne serwisy,

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych