Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak włączyć flasha w Safari?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 .piotrek

.piotrek
  • 71 postów

Napisano 10 listopada 2015 - 11:43

Po pierwsze zgooglowałem temat i nic nie znalazłem co załatwiłoby mój problem.

Po drugie W ustawieniach safari - ochrona - ustawienia wtyczek... - mam ustawione Adobe Flash Player zawsze pozwalaj i AdobeAAMDetect pozwalaj. Mimo tego wiele filmów na stronach nie działa, czasami odpala się player podobny do tego w ios. Co ciekawe zawsze działają reklamy. Przed pojawieniem się tego problemu dostałem informacje, że moja wtyczka flash player jest nie aktualna więc zostaje wyłączona. Po aktualizacji problem nie zniknął. Lubie safari i korzystam od lat, pierwszy raz mi się taki problem pojawił.

System to el capitan, clean install. 

#2 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 10 listopada 2015 - 11:56

Jest to ten czas by nauczyć się żyć bez flasha.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#3 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 11 listopada 2015 - 23:15

Po drugie W ustawieniach safari - ochrona - ustawienia wtyczek... - mam ustawione Adobe Flash Player zawsze pozwalaj i AdobeAAMDetect pozwalaj. Mimo tego wiele filmów na stronach nie działa, czasami odpala się player podobny do tego w ios. Co ciekawe zawsze działają reklamy. Przed pojawieniem się tego problemu dostałem informacje, że moja wtyczka flash player jest nie aktualna więc zostaje wyłączona. Po aktualizacji problem nie zniknął. Lubie safari i korzystam od lat, pierwszy raz mi się taki problem pojawił.

System to el capitan, clean install. 

To że ci filmy nie działają w Safari, to niekoniecznie wina flasha (tu możesz sprawdzić czy flash ci działa: http://www.itma.vt.e...shockwave.htm).

Jeśli nie działa (a masz w systemie zainstalowaną wersję 19.0.cośtam, czyli najnowszą) to jeszcze możesz sprawdzić w Finderze czy wtyczka na pewno nie została przeniesiona do folderu "Disabled" - ścieżka na zrzucie niżej

SKliq0k.jpg

#4 .piotrek

.piotrek
  • 71 postów

Napisano 12 listopada 2015 - 15:18

Została przeniesiona. Dzięki za pomoc!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych