Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Aplikacja ZDROWIE - czy ktoś z Was ją zgłębił? ;)

• This topic is locked This topic is locked
11 replies to this topic

#1 Oskar.Wawa

Oskar.Wawa
  • 67 posts

Posted 08 November 2015 - 17:42

Hej, mam pytanie dotyczące aplikacji ZDROWIE - dość nowy produkt. O ile mierzenie kroków, kilometrów, czy pięter nie jest zastanawiająca, a kartę medyczną w telefonie uważam za pomysł genialny i dostęp do niej z pozycji alarmowego połączenia (bez konieczności odblokowania telefonu) także. Większy pewnie problem stanowi fakt iż nawet jak ktoś nas znajdzie leżącego i nieprzytomnego na chodniku, to nie będzie wiedział, że z takiego cudu techniki może skorzystać i dowiedzieć się, co może być potencjalną przyczyną naszej niedyspozycji. Mam nadzieję, że z czasem społeczna świadomość będzie większa, choć nikomu nie życzę żeby się znalazł w takiej sytuacji ;) 

Jednak o co chodzi z poziomem cukru, tętna, spożywanego alkoholu, czy aktywności seksualnej i innych? 

Polega to na każdorazowym wprowadzaniu wyników, na podstawie czego nasz genialny telefon wyda opinie lekarską??? 

Będę wdzięczny jak ktoś w krótki i czytelny sposób opisze mi funkcjonowanie tej aplikacji ;) 

Swoją drogą ciekawe, kiedy telefon na podstawie zgromadzonych informacji będzie wystawiał receptę. 

Pozdrawiam. 

#2 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 November 2015 - 18:33

Aplikacja Zdrowie służy tylko jako segregator danych. Zamiast wpisywania np. pomiarów cukru do książeczki można wpisać do aplikacji Zdrowie. Wszystkie wyniki mamy pod ręką i możemy w razie potrzeby udostępnić do wglądu. Może dużo rzeczy uprościć ale nigdy przenigdy bez badań specjalistycznych i bez wiedzy specjalisty nie obędzie się jeśli chodzi o jakąkolwiek diagnozę medyczną czy cokolwiek ponad to.

#3 Oskar.Wawa

Oskar.Wawa
  • 67 posts

Posted 08 November 2015 - 18:38

Aplikacja Zdrowie służy tylko jako segregator danych. Zamiast wpisywania np. pomiarów cukru do książeczki można wpisać do aplikacji Zdrowie. Wszystkie wyniki mamy pod ręką i możemy w razie potrzeby udostępnić do wglądu. Może dużo rzeczy uprościć ale nigdy przenigdy bez badań specjalistycznych i bez wiedzy specjalisty nie obędzie się jeśli chodzi o jakąkolwiek diagnozę medyczną czy cokolwiek ponad to.

No dobrze, zgadzam się. Ale jak mam wpisywać ile przyswoiłem fosforu, jodu, kwasu foliowego, chromu czy chlorku? ;))) Niacyny, molibdenu, czy tiaminy? Albo na jakiej podstawie odbywa się analiza snu??? ;)

#4 Jakub Nowak

Jakub Nowak
  • 37 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 November 2015 - 20:49

Co do analizy snu to pewnie potrzeba mieć jakąś opaskę analizującą sen, która przekaże dane do aplikacji Zdrowie. Ja mam np. wagę Withings, która przekazuje dane do aplikacji Withings i aplikacji Zdrowie :) 

#5 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 November 2015 - 20:50

Na podstawie dodatkowych programów. Aplikacja Zdrowie tylko "pobiera" wszystkie dostępne dane np z Withings czy MyFitnessPal i je przechowuje.
  • LEMAX likes this

#6 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 09 November 2015 - 00:43

Do analizy snu polecam program Sleep Cycle, jeszcze do niedawna szło dostać pełną wersję za darmo w App Store :-)
  • LEMAX likes this

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#7 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 posts
  • SkądPsary

Posted 09 November 2015 - 08:07

Też mam pytanie. Czy jest jakaś możliwość eksportu danych z aplikacji np. do Exela. Prosta sprawa chciałbym przenieść dane dotyczące mojego pulsu  po godzinnym biegu i sprawdzić jak się on kształtował ?

#8 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 November 2015 - 09:38

Też kiedyś szukałem tej opcji ale poddałem się. Do mierzenia tętna, pulsu używam Withings. Tam są wszystkie potrzebne opcje.

#9 Oskar.Wawa

Oskar.Wawa
  • 67 posts

Posted 09 November 2015 - 10:55

Mam telefon około tygodnia i w pozycjach kroki, km, piętra mam brak danych, a jakąś aktywność już chyba ta aplikacja powinna pokazać. 

Trzy tyg temu miałem inny tel to te informacje pojawiały się automatycznie - a teraz brak danych. 

Coś powinienem włączyć albo coś innego zrobić?> 

#10 Jakub Nowak

Jakub Nowak
  • 37 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 November 2015 - 15:43

Sprawdź czy masz włączone Ustawienia->Prywatność->Ruch i sprawność->Śledzenie sprawności. To musi być włączone musi być zaznaczony włącznik przy przekazywaniu danych do aplikacji Zdrowie.

#11 slythia

slythia
  • 84 posts

Posted 09 November 2015 - 15:59

Też mam pytanie. Czy jest jakaś możliwość eksportu danych z aplikacji np. do Exela. Prosta sprawa chciałbym przenieść dane dotyczące mojego pulsu  po godzinnym biegu i sprawdzić jak się on kształtował ?

Musisz skorzystać z zewnętrznej aplikacji i zaimportować zapisany w aplikacji Zdrowie puls (bądź mierzyć bezpośrednio przez aplikację). Sama używam MotiFIT (darmowa jest tylko wersja demonstracyjna, do kilku pomiarów). Aplikacja wysyła plik .csv na maila. 

#12 Oskar.Wawa

Oskar.Wawa
  • 67 posts

Posted 09 November 2015 - 19:13

Sprawdź czy masz włączone Ustawienia->Prywatność->Ruch i sprawność->Śledzenie sprawności. To musi być włączone musi być zaznaczony włącznik przy przekazywaniu danych do aplikacji Zdrowie.

Dzięki, sprawdziłem, oba są na zielono czyli ok, a w dalszym ciągu brak danych /dystans, pietra i kroki /

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users