Cześć.
Walczę z jednym, bardzo uciążliwym problemem:
Kupiłem w internecie płytę w formacie mp3. Niestety po pobraniu okazało się, że tylko jeden numer ma zakodowany tytuł, nazwę wykonawcy i tak dalej. Reszta to ścieżka 01 - ścieżka 13.
Przyszła pora na wrzutkę płyty do iphone'a. Nie mam ustawionej automatycznej synchronizacji muzyki w iTunes - właściwie to zawsze otwieram okno pokazujące muzykę w telefonie i przeciągam katalog z płytą z dysku komputera.
Jako, że na tej płycie tylko jeden numer miał "opis", co i tak mnie zdziwiło, bo faktycznie ją kupiłem ze strony wydawcy, w Muzyce iPhone'a pokazało mi ten album jako dwa - w jednym jeden plik opisany jak trzeba, w drugim "ścieżki" nieznanego wykonawcy.
Spotkałem się już z tym kiedyś, na innym iPhonie i starszym systemie (aktualizuję zwykle na bierząco), ale nigdy nie było to problem, bo... "prawy" -> Informacje i wpisywałem sobie wszystko ładnie we wszystkich nieopisanych numerach. Zrobiłem to samo i na liście w iTunes wszystkie numery poukładały się tak jak powinny, ale na liście muzyki w iPhonie niestety nie.
Udało mi się wpisać tytuły utworów i albumu - zaczęły się zgadzać w telefonie, ale za cholerę nie chce mi zmienić nazwy wykonawcy, przez co cały czas mam tę płytę podzieloną na dwie części.
Przeryłem internet i znalazłem podpowiedź, że być może pliki mają ustawienie "tylko do odczytu", no ale to nie to.
Macie jakieś pomysły? Może ktoś się spotkał z takim problemem.
Przypomnę, że nigdy coś takie mi się nie działo, ale ostatni raz opisywałem numery spory czas temu - może to być jakiś błąd po aktualizacji maca i iphone'a?
Pozdrawiam i liczę na pomoc, bo strasznie mnie to irytuje.