Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 6S - pierdzący głośnik

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Oskar.Wawa

Oskar.Wawa
  • 67 postów

Napisano 31 października 2015 - 08:10

Po nierównomiernie świecącym wyświetlaczy i jego przebarwieniach, mamy kolejną masową wadę - z pierdzącym głośnikiem. 

W moim telefonie przy wysyłaniu smsów i na niektórych dzwonkach głośnik pierdzi nie do wytrzymania. Jak na tą generację telefonów trzeba przyznać, że sprawa jest mocno żenująca. Apple im więcej więcej ma pieniędzy, tym bardziej oszczędza i "chiński" kit wciska swoim Klientom, a kontrola jakości w imię masowości schodzi na drugi plan. Duża grupa osób kupuje swojego Iphona, po czym go oddaje ze względu na wady. Może nie byłoby nic w tym dziwnego, gdyby nie fakt, że dopiero trzeci, czwarty, a może i piąty egzemplarz przychodzi "względnie bez wad". Ci, co tego nie robią, na te wady nie zwracają uwagi, a tych co za pierwszym razem otrzymają świetny egzemplarz jest jak na lekarstwo. Trudno żeby tak nie było, skoro Twój egzemplarz, na którym stwierdziłeś wady jest przepakowywany i wciskany innemu klientowi - ten drugi być może ich nie zauważy. 

Tak oto w ten sposób padamy ofiarą agresywnego marketingu pod tytułem "POTĘŻNA TECHNOLOGIA" i kilkuset procentowej marży, jaką firma nakłada na każdy produkt. Nic więc też dziwnego, że każdy kto zamarzy o nowym Iphonie i na niego uciuła zaraz po zakupie bierze go "pod lupę". I tu czar o "POTĘŻNEJ TECHNOLOGII" pryska. W przypadku pierdzącego głośnika pryska już bez lupy. Poza tym wszystkim Iphone jest oczywiście świetnym urządzeniem, ale mamy prawo wymagać więcej od firmy, która na swoim koncie ma więcej zer, niż amerykański roczny budżet. 

Moim zdaniem nie powinniście na te rzeczy przymykać oka, choć ciężko rozstać się z telefonem na dwa tygodnie, tym bardziej jak się nie ma godnego na ten czas zamiennika. Mój Iphone 6S z tych samych powodów został odesłany. Czekam narazie i dopiero na drugi egzemplarz. Czy ten drugi już będzie w porządku??? Poinformuję ;)))

#2 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 listopada 2015 - 23:08

Podobno każdemu pierdzi, jednym bardziej, innym mniej, mi po aktualizacji do iOS 9.2 trochę mniej ale nadal daleko do ideału. Niestety odesłać nie mogę bo kupiłem w mediamarkt ale chyba pójdzie na gwarancję bo mam już dość. Jestem mocno rozczarowany tym egzemplarzem, sprzedałem idealna szóstkę a teraz mam skrzeczacy telefon za 4 tys....

#3 maciek.nn

maciek.nn
  • 11 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 01:00

U mnie jest jeszcze inny problem. Głośnik chodzi bardzo dobrze, ale Taptic Engine pierdzi. Gdy telefon leży ekranem do góry wszystko chodzi idealnie, ale gdy jest ekranem do dołu (np. jak siedzę, a telefon jest w kieszeni spodni) wibracja jest strasznie głośna i "pierdzi". Mam też delikatnie niebieskie poświaty na bokach ekranu, ale za to procek TMSC i waham się czy oddawać go na wymianę...

#4 guteksk7

guteksk7
  • 116 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 15:12

U mnie nie pierdzi, wibracja też narazie działa normalnie, dostałem prawie idealny egzemplarz, jedyne co budzi zastrzeżenia to podświetlenie. Nie widziałem jeszcze takiego egzemplarza, który byłby równo podświetlony. Moim zdaniem, narazie wymiany nie mają sensu, puki nie wyeliminują problemów wieku dziecięcego nowych iPhonów.

#5 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 listopada 2015 - 22:03

Dziś przyszedł do mnie kolejny 6s, zamówiłem z ciekawości żeby sprawdzić jak to jest z tymi głośnikami bo spotkałem się z opinia że wszystkie pierdzą ale nie każdy słyszy pierdzenie....i niestety nowa sztuka tez pierdzi, także już zleciłem zwrot i odsyłam ten cudowny sprzęt za prawie 4 tys :)

#6 Oskar.Wawa

Oskar.Wawa
  • 67 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 14:30

U mnie nie pierdzi, wibracja też narazie działa normalnie, dostałem prawie idealny egzemplarz, jedyne co budzi zastrzeżenia to podświetlenie. Nie widziałem jeszcze takiego egzemplarza, który byłby równo podświetlony. Moim zdaniem, narazie wymiany nie mają sensu, puki nie wyeliminują problemów wieku dziecięcego nowych iPhonów.

Nierówno święcący wyświetlacz to wg mnie nie jest problem wieku dziecięcego. To już się ciągnie od lat, odkąd weszła retina. Pare lat temu kupowałem Ipada 3 i odsyłałem go chyba 5 razy, ale 6 sztuka przyszła naprawdę równo świecąca. 

Dziś przyszedł do mnie kolejny 6s, zamówiłem z ciekawości żeby sprawdzić jak to jest z tymi głośnikami bo spotkałem się z opinia że wszystkie pierdzą ale nie każdy słyszy pierdzenie....i niestety nowa sztuka tez pierdzi, także już zleciłem zwrot i odsyłam ten cudowny sprzęt za prawie 4 tys :)

Cudowniejszego możesz się nie doczekać. Niestety nie jestem w stanie przerzucić się na Androida, w dalszym ciągu uważam żę od IOSa i systemowych aplikacji, a także niesystemowych dzieli go przepaść, oczywiście na korzyść IOSa, więc chyba muszę znieść to pierdzenie. Jeszcze szansza, że może jak się lekko przykurzy to przestanie ;)

U mnie jest jeszcze inny problem. Głośnik chodzi bardzo dobrze, ale Taptic Engine pierdzi. Gdy telefon leży ekranem do góry wszystko chodzi idealnie, ale gdy jest ekranem do dołu (np. jak siedzę, a telefon jest w kieszeni spodni) wibracja jest strasznie głośna i "pierdzi". Mam też delikatnie niebieskie poświaty na bokach ekranu, ale za to procek TMSC i waham się czy oddawać go na wymianę...

TO sporo masz tych wad, ja bym się nie wahał. Koniec końców z dwóch wad juz wolałbym żeby mi lekko pierdział, ale nierówne podświetlenie mnie irytuje. 

#7 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 listopada 2015 - 15:08

Nierówno święcący wyświetlacz to wg mnie nie jest problem wieku dziecięcego. To już się ciągnie od lat, odkąd weszła retina. Pare lat temu kupowałem Ipada 3 i odsyłałem go chyba 5 razy, ale 6 sztuka przyszła naprawdę równo świecąca.

Cudowniejszego możesz się nie doczekać. Niestety nie jestem w stanie przerzucić się na Androida, w dalszym ciągu uważam żę od IOSa i systemowych aplikacji, a także niesystemowych dzieli go przepaść, oczywiście na korzyść IOSa, więc chyba muszę znieść to pierdzenie. Jeszcze szansza, że może jak się lekko przykurzy to przestanie ;)

TO sporo masz tych wad, ja bym się nie wahał. Koniec końców z dwóch wad juz wolałbym żeby mi lekko pierdział, ale nierówne podświetlenie mnie irytuje.

Nie liczę ze doczekam się na lepszy egzemplarz, natomiast dziwie się ze Apple w takim sprzęcie pozwala sobie na takie niedoróbki. Pierwsza beta 9.2 cześciowo wyeliminowała pierdzacy głośnik, na szczęście jest już druga i czytałem ze w drugiej problem został wyeliminowany :)

#8 guteksk7

guteksk7
  • 116 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 15:12

Ja dzisiaj też zleciłem zwrot z wymianą, niestety ale tego wyświetlacza nie jestem w stanie zaakceptować. Mam pytanie odnośnie zwrotu, dostałem ten nr. RMA, a co z adresem do wysyłki? kiedyś jak wysyłałem do Cortland telefon to dostałem adres, pod który mam wysłać, a w aos narazie mam tylko nr RMA. Rozumiem, że firma kurierska przekaże mi list przewozowy do wydrukowania, po tym jak się ze mną skontaktuje w sprawie terminu odbioru sprzętu?

nie miałem takiego problemu jeszcze w żadnym sprzęcie z retiną, może miałem szczęście:D Mam nadzieję, że nie bede musiał odsyłać 5 razy;/

#9 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 listopada 2015 - 15:32

Ja dzisiaj też zleciłem zwrot z wymianą, niestety ale tego wyświetlacza nie jestem w stanie zaakceptować. Mam pytanie odnośnie zwrotu, dostałem ten nr. RMA, a co z adresem do wysyłki? kiedyś jak wysyłałem do Cortland telefon to dostałem adres, pod który mam wysłać, a w aos narazie mam tylko nr RMA. Rozumiem, że firma kurierska przekaże mi list przewozowy do wydrukowania, po tym jak się ze mną skontaktuje w sprawie terminu odbioru sprzętu?
nie miałem takiego problemu jeszcze w żadnym sprzęcie z retiną, może miałem szczęście:D Mam nadzieję, że nie bede musiał odsyłać 5 razy;/

Telefonicznie zlecales zwrot ? Ja zlecałem przez stronę www i miałem opcje wydruku adresu wraz z numerem. Paczkę dostałem z Czech a wysyłam do Holandii - chyba jako dawcę dla refubow ;)

#10 Oskar.Wawa

Oskar.Wawa
  • 67 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 15:38

Jaki masz model tel? Jeśli 6S to naprawdę aż trudno mi uwierzyć że równo świeci, widoczne tylko na białym tle. 

#11 guteksk7

guteksk7
  • 116 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 15:48

Telefonicznie, tez dostałem z Czech, ale adresu żadnego nie mam do Holandii, teraz sprawdziłem na stronie zamówień i mam status jako wymiana.

d54cfae9869bf.png

Jaki masz model tel? Jeśli 6S to naprawdę aż trudno mi uwierzyć że równo świeci, widoczne tylko na białym tle. 

Nie świeci równo właśnie (w 5s miałem idealny wyświetlacz), w ispot widziałem, że wszystkie mają delikatnie ciemniejszą górę wyświetlacza, ale jest to w miarę symetryczne. U mnie to wygląda tak, że lewy górny róg jest ciemniejszy co jest strasznie irytujące, zwłaszcza że w większości aplikacji górna belka jest biała.

#12 Oskar.Wawa

Oskar.Wawa
  • 67 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 15:54

Telefonicznie, tez dostałem z Czech, ale adresu żadnego nie mam do Holandii, teraz sprawdziłem na stronie zamówień i mam status jako wymiana.

d54cfae9869bf.png

Nie świeci równo właśnie (w 5s miałem idealny wyświetlacz), w ispot widziałem, że wszystkie mają delikatnie ciemniejszą górę wyświetlacza, ale jest to w miarę symetryczne. U mnie to wygląda tak, że lewy górny róg jest ciemniejszy co jest strasznie irytujące, zwłaszcza że w większości aplikacji górna belka jest biała.

Powiem Ci szczerze, że u mnie było to tak bardzo widoczne, a pomimo to zdecydowałem się na wymianę. Trochę się obawiam, że mogę zamienić siekierkę na kijek i otrzymać gorszy egzemplarz, niż ten pierwszy. Jutro dostanę nowy egzemplarz, to dam znać ;) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych