Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem ze znikającym modemem Alcatel X602D na MBP po zainstalowaniu El Capitan

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 werewolf_87

werewolf_87
  • 2 posts

Posted 30 October 2015 - 17:10

Witam,

mam problem z modemem zewnętrznym - korzystam z Alcatel X602D, choć w przypadku modemu Huawei problem także występował.

Modem po włożeniu w gniazdo USB jest normalnie wykrywany i pozwala na zainstalowanie tego "klienta" urządzenia wraz ze sterownikami który umożliwia połączenie z internetem. Po zainstalowaniu programu urządzenie łączy się z komputerem i rozłącza w odstępie kilku sekund (tak jakbym co chwila wyjmował i wkładał usb). Problem występował w identycznej postaci z modemem Huawei też instalacja bez problemu a potem komputer przestaje widzieć urządzenie, potem łączy i tak w koło.

Korzystałem z urządzenia na Mavericks, Yosemite i teraz po instalacji Capitana pojawił się problem. Ma ktoś podobny problem? Można coś z tym zrobić? 

Będę wdzięczny za pomoc.

Jeżeli to istotne komputer z którego korzystam to: MacBook Pro (Retina, 13-calowy, koniec 2013 r.)

#2 zibiap1

zibiap1
  • 72 posts

Posted 31 October 2015 - 08:40

Ja używam czasami modemu Huawei i po aktualizacji do El Capitan nie zadziałał, ale na stronie firmy bez problemu znalazłem nowsze sterowniki i jest ok, więc może też najpierw spróbuj.

Nie wiem jak z Alcatel ale jak chcesz drivery  do Huawei to masz link:

http://consumer.huaw...loads/index.htm

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users