Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Bateria w Iphone 5 trzyma 3/4 godziny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 ostrowskki

ostrowskki
  • 4 postów

Napisano 30 października 2015 - 15:15

Witam,

Mam spory problem z żywotnością Iphone 5. Urządzenie wytrzymuje ledwie 3/4 godziny, ciągle musi być pod kablem. Wymieniana bateria na nową (oryginalną), kabel także wymieniany na nowy (oryginalny). Nie pomaga powrót do ustawień fabrycznych, próbowałem nawet ratować go wg instrukcji w artykule:

http://www.makoweabc.pl/2012/05/jak-naprawic-problem-z-rozladowywaniem-sie-baterii-w-iphoneie-lub-ipadzie-oraz-rozwiazac-inne-problemy/

Bez skutku.

Charakterystyczna rzecz: po zrobieniu kilku zdjęć Iphone'm poziom baterii spada gwałtownie o połowę, po czym jak podłączam go do ładowarki znów wskazanie jest jak pierwotnie. Czyli nie dość, że sterownik baterii siadł to jej kalibracja. 

Telefon kupowany jakieś półtora roku temu, kompletnie za granicą, więc na rękojmie go nie oddam. Autoryzowany serwis w Rzeszowie przyjmie mi go dopiero ale za jakiś tydzień, choć zasugerowali telefonicznie, że jeżeli płyta główna siadła to mega pod górkę sprawa. 

Jakieś rady, miejsca gdzie sobie z tym radzą?

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 października 2015 - 15:20

Po pierwsze trzeba sprawdzić ile cykli ma bateria, ta niby oryginalna, wymieniona, bo pewnie jest używana. Jeśli tak szybko się rozładowuje to prawdopodobnie masz uszkodzony układ na płycie głównej, to częsta usterka w iPhone 5 i nowszych.

zasugerowali telefonicznie, że jeżeli płyta główna siadła to mega pod górkę sprawa.

Sprawa jest prosta dla kogoś kto się na tym zna. My robimy bez problemu.

• ostrowskki lubi to

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 ostrowskki

ostrowskki
  • 4 postów

Napisano 30 października 2015 - 16:14

Dzięki za odzew.

Sprawa jest prosta dla kogoś kto się na tym zna. My robimy bez problemu.

Cykle sprawdzę i podam jeszcze dziś. A z tego co widzę po waszej stronie internetowej to zgłoszę się na pewno na początku przyszłego tygodnia.

EDIT:

CycleCount wg programu iBackupBot: 878.

Zaraz po zakupie efekt był taki sam jak ze starą baterią, facet dał możliwość zwrotu ale punktu tego już nie ma gdzie bateria została zakupiona. Na pewno zostały nabite cykle ładowania bo problem nie ustąpił po wymianie.

Użytkownik ostrowskki edytował ten post 30 października 2015 - 16:56

#4 jointpocket

jointpocket
  • 179 postów

Napisano 30 października 2015 - 17:55

878 cykli a jaka pojemność?Przy tylu cyklach to raczej na śmietnik ta bateria się nadaje.

#5 ostrowskki

ostrowskki
  • 4 postów

Napisano 30 października 2015 - 19:01

878 cykli a jaka pojemność?Przy tylu cyklach to raczej na śmietnik ta bateria się nadaje.

Wiesz co, dał mi oryginalną 1400mAh, ale to też nie było tak, że gość poszedł na zaplecze i powiedział 'wymieniona'. Otwierał ją z opakowań przy mnie, wymieniana w salonie iStore w Rzeszowie, 

#6 jointpocket

jointpocket
  • 179 postów

Napisano 30 października 2015 - 19:52

Maja pewnie baterie z kiepskiego źrodła i nawet ich nie sprawdzają.Mi w serwisie isense w Warszawie wcisnęli baterie która miała ponad 300cykli.Zrobilem im awanturę i sprawdzili wszystkie baterie jakie maja.Okazalo się, ze wszystkie miały po kilkadziesiąt a niektóre właśnie kilkaset cykli.Przeprosili mnie i powiedzieli, ze nie wiedzieli o tym.Dopoki nie zamontujesz jakiejś dobrej,nie dowiesz się czy to kwestia baterii czy uszkodzenia płyty głównej.

#7 adus31

adus31
  • 23 postów

Napisano 01 listopada 2015 - 09:28

Miałem ten sam problem z iphonem 5. Też myślałem że jest padnięta płyta główna, ale po wymianie baterii na nową problem ustąpił. Tak że wymień baterie na jakąś dobrą i problem powinien ustąpić. :)

#8 ostrowskki

ostrowskki
  • 4 postów

Napisano 08 listopada 2015 - 16:51

Tak jak wyżej, dobra solidna i nowa bateria to podstawa. Dzięki wszystkim za odpowiedzi, w szczególności @macsupport bo u was to zostało załatwione :))

#9 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 listopada 2015 - 11:55

Cieszę się, że sprawa załatwiona. Nasze baterie są nowe i sprawdzane, więc nie ma możliwości, żeby klient dostał używaną jak w innych miejscach.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych