Mam pytanie jestem nowym użytkownikiem iphona do tej pory działałem głównie na androidzie. Skonfigurowałem iphona 6 z kontem gmail i myślałem że tak jak to było w przypadku androida wszystkie dane min. kontakty się zsynchronizują, i faktycznie część kontaktów jest ale większości nie ma. Nie umiem znaleźć w ustawieniach i nie wiem gdzie może być problem. Na androidzie wszystko działało bez problemu. Ja wszystkie kontakty mam zapisane w grupach na koncie gmail i teraz sporo z nich nie mam w telefonie. Co może być problem i jak mogę to rozwiązać? Z góry dzięki za pomoc

Kontakty z gmail na iphone 6
Posted 28 October 2015 - 20:55
Posted 01 November 2015 - 18:14
A wyświetlają Ci się wszystkie grupy?
W iphonie z gupami jest duży problem, ponieważ można zarządzać nimi na razie tylko ze stroni icloud.com lub aplikacji kontakty na macbooku. Nie da się nic zrobić z grupami w iphonie (poza zaznaczeniem które mają się wyświetlać). Aby kontakty z grup wyświetlały Ci się musisz wejść do aplikacji telefon, kliknąć na kontakty na dole, później w lewym górnym rogu na "grupy" i zaznaczyć te grupy, które mają Ci się wyświetlać.
Poza tym używanie Google ma jeszcze mankamenty, które utrudniają życie:
- bardzo duże opóźnienia w synchronizacji. Jak dodasz kontakt przez www to w iphonie pojawi Ci się za jakiś czas (czasami kilka minut, innym razem kilka godzin) i odwrotnie - dodasz w telefonie to na koncie google pojawi się też za jakiś czas.
- bardzo niska rozdzielczość zdjęć w kontaktach (nie są wyświetlane na całym ekranie tak jak z kontaktór iCloud w momencie połączenia).
- nie zobaczysz tych kontaktów na stronie www.icloud.com
- częste problemy z wyszukiwaniem (przynajmniej od iOS 9.1).
Posted 01 November 2015 - 19:27
Posted 01 November 2015 - 19:45
99% swoich kontaktów mam na koncie google i zdjęcia są duże, nie widzę również żadnych opóźnień w zapisywaniu. Nie można zsynchrinizować kontaktów na 2 kontach bo miałbyś je zdublowane (chodzi o zapisywanie)
Oczywiście, że można. Mam te same kontakty w google co icloud - tyle, że w telefonie wybieram sobie które mają się wyświetlać i tak, jak wspomniałem wcześniej - kontakty z konta google wyświetlają się z małymi zdjęciami, a te same kontakty po przełączeniu do icloud z dużymi zdjęciami...
Posted 01 November 2015 - 19:58
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users