Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z instalacją .pkg i .mpkg

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 McYack

McYack
  • 354 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 February 2006 - 11:27

Nie wiem czemu ale nie mogę instalować pakietów z updatami OSX do 10.4.4 pkg. Za każdym razem pisze mi "Nie można zainstalwać pakietu MacOS X Update na tym woluminie. This volume does not meet the requirements for this update.". tak samo z pakietami do updatów 10.4.3 czy nawet 10.4.2 na wszelki wypadek:) równieź Combo - jak mniemam to są pakiety do updatów ównież wcześniejszyczh niż o jeden numerek. Z innymi pakietami, z płyty z Tigerem mam to samo, pisze mi że z niewiadomych przyczyn. Naprawiałem przywileje, również podczas bootowania z wczyśniętym C z płyty z tygryskiem.

#2 _sys

_sys
  • 2046 posts
  • SkądB-stok i okolice

Posted 03 February 2006 - 11:34

Widzę, że masz spolonizowany system. Na forum jest opisane omijanie blokady polonizatora, ale nie wiem czy z updateami systemu to zadziała.

[ Dodano: 2006-02-03, 11:36 ]
http://www.myapple.p...nizator blokada
Tutaj masz opisany problem.

#3 McYack

McYack
  • 354 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 February 2006 - 11:36

Nie mam Polonizatora. Dotychczas działały pkg. Mam tylko w systemie wybrany Polski jako pierwszy. ---- Doczytam ten link do końca ---- Dobra, czyli SAD bez pytania zainstalował mi na MacMini polonizatora? a w ryj chcą? :twisted: tylko czemu z 10.4 do 10.4.2 przez systemUpdate bez problemu mi się instalował? zaraz sprawdze pacifista ---- z english jako pierwszy sprawdzłem, to samo. (z tym że bez restartu :))

#4 _sys

_sys
  • 2046 posts
  • SkądB-stok i okolice

Posted 03 February 2006 - 11:38

Ustaw English jako pierwszy i spróbuj wtedy zainstalować update.

#5 menelek

menelek
  • 1210 posts
  • Skądolsztyn

Posted 03 February 2006 - 14:15

koniecznie z restartem. Z polskim jako pierwszym nie miało prawa się zainstalować :wink:

#6 McYack

McYack
  • 354 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 February 2006 - 20:02

Nieźle nieźle. Zainstalowałem za pomocą Pacifista. [tutaj powinien być długi ciąg przekleństw związanych z faktem że system padł i musiałem przeinstalować] teraz mam świeżutki system bez polonizatora zaraz będ instalował poprawki. Muszę tylko kilka rzeczy pościągać i instalować na nowo :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users