Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPhone 4 16 GB - Wolno działający internet.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 ThomasGrand

ThomasGrand
  • 37 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 października 2015 - 18:18

Witam serdecznie. Nabyłem dzisiaj iPhone 4 16GB. Wszystko pięknie, ładnie lecz mam z nim problem, który dotyczy szybkości internetu. I chodzi tutaj o WiFi jak i internet mobilny.

Wchodząc w market aplikacje pobierają się bardzo długo nie ważne czy to przez WiFi czy mobilnie 3G włączone. Ale wchodząc w coś innego w przeglądarkę to samo czy też np na Snapchat...

iPhone po resecie był bo wszystko na nowo trzeba było robić. Tzn ustawiać. Resetowałem router. Nadawałem nowy SSID i zmieniałem nawet zabezpieczenia WiFi na brak hasła i nic i tu i na mobilnym połączeniu wolno chodzi. :/ Wcześniej miałem iPhone 4s i 4 też ale tak nie było. iOS w tym telefonie to 7.1.2

Tak samo mając połączenie z WiFi nawet messenger się łączy i łączy ;/

Bardzo proszę o pomoc. :(

#2 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 października 2015 - 19:31

Niestety czwórka nadaje się obecnie już tylko do dzwonienia. Moja żona używa mojego rezerwowego ip4. Czasem zdarzy mi się wziąć ten telefon do ręki i odpalić safari ale zaraz odkładam telefon żeby nie spotkał się ze scianą
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#3 ThomasGrand

ThomasGrand
  • 37 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 października 2015 - 19:52

Nie wiem w czym leży problem. Liczę na waszą pomoc. Bardzo mi zależy.  :(

#4 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 25 października 2015 - 20:46

prawdopodobnie problem leży w wieku iP :) , ale żeby się upewnić że masz wszystko 100% sprawne ściągnij jakis program do testu CPU np.Geekbench 3, porownaj swoj wynik z innymi, następnie zrób test internetu np. Speedtest i zobacz prędkość , porównaj sobie z prędkością swojego łącza. Wgraj najnowszy iOS , to tyle co możesz zrobić , jak nadal będzie wg.Ciebie mulił to czas pomyśleć nad nowszym modelem iP

#5 ThomasGrand

ThomasGrand
  • 37 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 października 2015 - 21:15

SPEED TEST  -  NEOSTRADA 80MB/s

Ping 133ms

Download 0.88 Mb/s

Upload 1.23 Mb/s

#6 ThomasGrand

ThomasGrand
  • 37 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 października 2015 - 10:45

Drugi Speed Test tym razem na 3G

Ping 120ms

Download 2.24 Mb/s

Upload 2.25 Mb/s

#7 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 26 października 2015 - 10:57

Wynik z Neostrady jest tragiczny. Przy internecie 80Mb/s mniej więcej taki właśnie powinien być Download, czyli prędkość pobierania. Rozumiem, że pomiar robiłeś będąc jedynym aktywnym użytkownikiem? Jaki router?

Co do 3G to zależy przy jakim zasięgu. Możesz uchylić rąbka tajemnicy. U mnie w centrum Kato przy full zasięgu mam około 15Mb/s.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 października 2015 - 11:43

Wynik z Neostrady jest tragiczny. Przy internecie 80Mb/s mniej więcej taki właśnie powinien być Download, czyli prędkość pobierania.

CO Ty za herezje prawisz?

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#9 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 26 października 2015 - 11:51

Nie rozumiem. Kolega ma łącze 80Mb/s, a prędkość pobierania jak na łączu, bo ja wiem, 2Mb/s? Łącze jest niesymetryczne, więc Upload jeszcze można przełknąć, ale nie powiesz mi, że ten Download jest normalny? Ja na łączu 120Mb/s mam ~115-120.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#10 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 października 2015 - 12:00

Nie rozumiem. Kolega ma łącze 80Mb/s, a prędkość pobierania jak na łączu, bo ja wiem, 2Mb/s? Łącze jest niesymetryczne, więc Upload jeszcze można przełknąć, ale nie powiesz mi, że ten Download jest normalny? Ja na łączu 120Mb/s mam ~115-120.

Ok, po prostu tak sformułowałeś zdanie, że wyszło mi coś innego, niż miałeś na myśli. Ale na Neo 80 nie musi być 80, bo to jest prędkość do 80. Wszystko zależy od odległości od centrali, aczkolwiek powinno być spokojne koło kilkunastu Mbps na WiFi 2,4 w 4ce spokojnie. Problemem może być kiepski router.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#11 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 26 października 2015 - 12:05

Spoko, po prostu się zdziwiłem  :)

Również podejrzewałbym router, dlatego na samym końcu spytałem. Miałem podobny problem kilka lat temu z iPadem 3.

#12 ThomasGrand

ThomasGrand
  • 37 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 października 2015 - 12:54

Panowie tylko robiąc speed test Xperią wyciągam 20x więcej  na kompie sięga do 75MB/s. 

A na tym iPhone nie wiem co jest. :/ Router to ORANGE FUNBOX

Użytkownik ThomasGrand edytował ten post 26 października 2015 - 12:55

#13 ThomasGrand

ThomasGrand
  • 37 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 października 2015 - 15:53

Hmm.. zaobserwowałem coś dziwnego.... Kiedy wyłączę swój komputer stacjonarny i zrobię speed test na wifi w iPhone

Download  25mb/s 

Upload 19 mb/s

Ping 90

Mimo iż na komputerze totalnie nic z siecią nie jest włączone. WTF ?  :huh: 

A jak włączę kompa to już lipa wartości Ping 133ms

Download 0.88 Mb/s

Upload 1.23 Mb/s

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych