Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Polskie znaki, notyfikacje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 cinmar

cinmar
  • 2 postów

Napisano 25 października 2015 - 11:47

Witam. Od niedawna stałem się posiadaczem 5s i doszukuje się w nim funkcji dobrze znanej z androida czy nawet starych telefonów - usunięcia polskich znaków dla sms. Czy jest jakaś aplikacja, tweak do cydii, cokolwiek co sprawi, że znaki te będą automatycznie konwertowane na te bez ogonków? Najlepiej by działało to tylko dla smsów.

I drugie pytanie, telefon informuje mnie dwukrotnie o przyjściu wiadomości, maila itd. Pierw przy wyłączonym ekranie, następnie po odblokowaniu, czy można jakoś to wyłączyć? Wystarczy mi jedno powiadomienie.

Wersja iOS 9.0.2.

Pozdrawiam.

#2 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 25 października 2015 - 12:01

Ustawienia > Ogólne > Klawiatura > Automatyczna korekta > Wył.

Ustawienia > Powiadomienia > Wiadomości > Powtarzaj alerty > Nigdy

Użytkownik pedros edytował ten post 25 października 2015 - 12:03

#3 cinmar

cinmar
  • 2 postów

Napisano 25 października 2015 - 14:04

Wyłączenie autokorekty nie usuwa polskich znaków, odbiera możliwość szybkiego pisania na tej malutkiej klawiaturze. Dlatego pisałem o konwersji znaków a nie wpisywaniu każdej litery osobno.

Co do powiadomień, jak już pisałem, problem jest z mailem (gmail), messengerem, wiadomościami, snapchatem, wszystkim co wysyła powiadomienia. Wyłączenie powtarzania alertów dla samych wiadomości nic nie da, a reszta tych aplikacji nie ma do wyłączenia opcji powtarzania alertów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych