Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5s - mikrofon USB

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 N19

N19
  • 22 postów

Napisano 23 października 2015 - 12:18

Witam,
Trochę szperałem na zagranicznych stronach i opinie są różne jedni mówią że to działa drudzy zaś że nie ma takiej opcji.
Posiadam mikrofon USB który chciałbym podłączyć do iPhone 5s i nagrywać filmy z dobrym dźwiękiem. Wiem, że na pewno działa to z samym dźwiękiem(dyktafon) jednak czy działa to także podczas kręcenia filmów? Testował ktoś może? Może jakaś aplikacja zewnętrzna jest kompatybilna? 
Czytałem, że przejściówka: Lightning USB Camera Adapter można to uzyskać jednak chodzi mi głownie o kręcenie filmów iPhone a by dźwięk szedł z mikrofonu zewnętrznego.
Pytam gdyż chciałbym mieć pewność przed zakupem (jednak przejściówka oryginalna ~100zł) - jest w ogóle taka możliwość by uzyskać to czego chce ?  :)

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź jeśli ktoś to testował  ;)

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 października 2015 - 13:04

Pewnie chodzi Ci o przejściówkę Camera Connection Kit - służy ona tylko i wyłącznie do podłączenia aparatu cyfrowego w celu zgrania zdjęć. Nie zadziała z innym urządzeniem USB.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 N19

N19
  • 22 postów

Napisano 23 października 2015 - 13:34

Tak ;) A istnieje możliwość w jakiś sposób by podłączyć mikrofon USB pod iPhone i by to działało podczas kręcenia filmów ? :)

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 października 2015 - 14:23

Wątpię. Nigdy o czymś takim nie słyszałem. A co Ty za filmy chcesz kręcić, że wbudowane mikrofony nie wystarczają? Przecież ich jakość jest dobra, nawet na koncertach daje radę czy na dużych salach z daleka.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#5 N19

N19
  • 22 postów

Napisano 25 października 2015 - 22:05

To znaczy potrzebuje kręcić film z odległości a np. komentarz nagrywać na drugim końcu - dlatego potrzebuje mikrofonu dodatkowego, a posiadam tylko pod USB ;)

#6 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 03:32

Kto powiedział, że Camera Connection Kit nadaje się jedynie do zgrywania zdjęć...? 

http://www.cnet.com/...connection-kit/

W linku pośrednio odpowiedź na Twoje pytanie. Napisz do producenta mikrofonu i zapytaj jak i z czym działa.

Są nawet mikrofony bezpośrednio podłączane przez złącze lightning. Czego dusza zapragnie. Albo coś słabo szukasz, albo szukasz tylko na Polskich stronach.

Użytkownik tomkierz edytował ten post 05 listopada 2015 - 03:40

MBP Retina 13"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych