Witam,
Trochę szperałem na zagranicznych stronach i opinie są różne jedni mówią że to działa drudzy zaś że nie ma takiej opcji.
Posiadam mikrofon USB który chciałbym podłączyć do iPhone 5s i nagrywać filmy z dobrym dźwiękiem. Wiem, że na pewno działa to z samym dźwiękiem(dyktafon) jednak czy działa to także podczas kręcenia filmów? Testował ktoś może? Może jakaś aplikacja zewnętrzna jest kompatybilna?
Czytałem, że przejściówka: Lightning USB Camera Adapter można to uzyskać jednak chodzi mi głownie o kręcenie filmów iPhone a by dźwięk szedł z mikrofonu zewnętrznego.
Pytam gdyż chciałbym mieć pewność przed zakupem (jednak przejściówka oryginalna ~100zł) - jest w ogóle taka możliwość by uzyskać to czego chce ?
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź jeśli ktoś to testował

iPhone 5s - mikrofon USB
Posted 23 October 2015 - 12:18
Posted 23 October 2015 - 13:04
Pewnie chodzi Ci o przejściówkę Camera Connection Kit - służy ona tylko i wyłącznie do podłączenia aparatu cyfrowego w celu zgrania zdjęć. Nie zadziała z innym urządzeniem USB.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Posted 23 October 2015 - 13:34
Tak A istnieje możliwość w jakiś sposób by podłączyć mikrofon USB pod iPhone i by to działało podczas kręcenia filmów ?
Posted 23 October 2015 - 14:23
Wątpię. Nigdy o czymś takim nie słyszałem. A co Ty za filmy chcesz kręcić, że wbudowane mikrofony nie wystarczają? Przecież ich jakość jest dobra, nawet na koncertach daje radę czy na dużych salach z daleka.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Posted 25 October 2015 - 22:05
To znaczy potrzebuje kręcić film z odległości a np. komentarz nagrywać na drugim końcu - dlatego potrzebuje mikrofonu dodatkowego, a posiadam tylko pod USB
Posted 05 November 2015 - 03:32
Kto powiedział, że Camera Connection Kit nadaje się jedynie do zgrywania zdjęć...?
http://www.cnet.com/...connection-kit/
W linku pośrednio odpowiedź na Twoje pytanie. Napisz do producenta mikrofonu i zapytaj jak i z czym działa.
Są nawet mikrofony bezpośrednio podłączane przez złącze lightning. Czego dusza zapragnie. Albo coś słabo szukasz, albo szukasz tylko na Polskich stronach.
Edited by tomkierz, 05 November 2015 - 03:40.
MBP Retina 13"
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users