Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 został w recovery błąd 50 - pomocy!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 PoczujLaskePana

PoczujLaskePana
  • 5 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 października 2015 - 12:55

Witam. 

Problem jest następujący. Telefon podczas aktualizacji wywalił błąd 50 mniej- więcej w okolicach 50-60% ładowania paska.

- W iTunes pokazuje się wtedy "odtwarzam oprogramowanie sprzętowe..."

Podejmowałem próby odtworzenia w innym porcie USB, na innym kablu jak i na innym komputerze pod Windows-em. (używam Mac-a) Instalowanie na nowo iTunes itd nie przyniosło żadnych rezultatów. Nie wiem już co robić - Może ktoś miał podobny kłopot. Za każdą pomoc z góry dziękuję.

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 października 2015 - 13:03

Trzeba zamontować płytę główną do innego korpusu żeby wykluczyć uszkodzenie baterii lub innego elementu ale prawdopodobnie to wina uszkodzonej płyty głównej.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 PoczujLaskePana

PoczujLaskePana
  • 5 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 października 2015 - 13:23

Telefon uległ delikatnemu zawilgoceniu kilka tygodni temu,działał normalnie do aktualizacji. Znaczniki na płycie nie są nawet lekko różowe.Tylko wyświetlacz ma znamiona wilgoci.

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 października 2015 - 13:51

Jak po zalaniu to może być wszystko. Trzeba wylutować ekrany z płyty głównej, obejrzeć co skorodowało i wyczyścić lub wymienić skorodowane elementy.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#5 PoczujLaskePana

PoczujLaskePana
  • 5 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 października 2015 - 13:59

Telefon nie był zalany.

W środku wygląda idealnie, po prostu był na dużym mrozie i przez różnicę temperatur zaparowała szyba i był mega zimny. Powstały plamki na ekranie widoczne pod światło i to tyle. Ekran chyba nie jest oryginalny i lekko digitizer odstaje w rogu ale prawie nie zauważalnie. Wszystkie znaczniki wewnątrz są białe. Zauważyłem właśnie że podczas odtwarzania grzeje się w miejscu gdzie jest osłonięty nad kartą sim.

Zauważyłem właśnie że podczas odtwarzania grzeje się w miejscu gdzie jest osłonięty nad kartą sim.

*w miejscu gdzie są osłonięte elementy na płycie głównej nad gniazdem karty sim

#6 Nefryt

Nefryt
  • 53 postów

Napisano 06 kwietnia 2016 - 11:17

I co udało się naprawić tego iPhone'a, bo mam identyczny problem ze swoim 5s - też pod światło widać jakieś zawilgocenie pod ekranem (efekt przypominający jakby pod folią ochronną były bąbelki powietrza), na 60% odtworzenia staje i wywala błąd 50 :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych