Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - brzęczące wibracje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 16 października 2015 - 17:03

j.w

Pytanie właściwie dotyczy czy silniczek wibracji znajduje się w samym telefonie czy w baterii? Jeśli w baterii to jestem skłonny ją wymienić ponieważ strasznie irytuje mnie to brzęczenie jakby coś w środku luźno latało!Trudno nazwać to wibracją!Co więcej mam telefon jeszcze na gwarancji,ale sądzę,że nie odrzucą mi naprawę z tego powodu.

#2 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 16 października 2015 - 17:05

jak na gwarancji to oddaj na serwis :)

#3 kogi

kogi
  • 131 postów

Napisano 16 października 2015 - 17:13

To wada fabryczna w wielu egzemplarzach, taka sam jak np. kurz za szybką aparatu. Problem występuje zazwyczaj tylko jak iphone trzyma się w pozycji poziomej. Miałem tak w fabrycznym iphonie 5s, Potem został wymieniony mi na model z takim samym problemem... Obecnie mam już 3 egzemplarz i problem dalej jest, ale w znacznie mniejszym stopniu. Połóż telefon na czymś płaskim i brzęczenia nie będzie. Ogólnie to możesz próbować wymieniać, ale bardzo możliwe, że dostaniesz egzemplarz z takim samym problemem.  

#4 piwko2006

piwko2006
  • 126 postów

Napisano 16 października 2015 - 19:52

Wibracja w moim 5S jest zdecydowanie głośniejsza niż w HTC M8s. 

Wydaje mi się że tam była bardziej subtelna dla ucha, ale jednak wystarczająco mocna by ją poczuć. Wiele osób które "bawiły się " M8s zwracało na to uwagę.

Iphone ma wibrację intensywną, ale niestety jednocześnie głośną co trochę irytuje.

Mój egzemplarz także ma chyba jakąś mikro cząstkę kurzu albo ryskę pod szkiełkiem aparatu- nie wpływa to jednak na jakość zdjęć.

Ponadto od nowości jest na prawdę mikroskopijny odprysk szarego lakieru nieopodal górnej, szklanej wstawki, oraz nieznacznie luźny przycisk home.

Użytkownik piwko2006 edytował ten post 16 października 2015 - 19:55

#5 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 17 października 2015 - 12:40

Jest brzęcząca jak ch..... i od razu zwróciłem na to uwagę po zakupie.Jestem obecnie w Belfascie i co prawda są tu sklepy apple,ale nie wiem jak im to wytłumaczyć? :) ciekawe czy w ogóle przyjmą go na gwarancje bo mogą uznać,że ... to normalne bo to np.żadna wada

Sumując-rozumiem że silniczek wibracji znajduje się w baterii?Bo o to właściwie pytałem

Użytkownik tomasov edytował ten post 17 października 2015 - 12:41

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych