Witam,
Kupiłem na poczatku października telefon iPhone 5 biały z rozbitym LCD w celu naprawy... oczywiscie upewnilem sie ze telefon nie ma blokady simlock, iCloud itp.. na stronie apple.com bylo ze blokada aktywacji jest wyłaczona - mam na to potwirdzajace zdjecie.
Telefon jak otrzymałem pod iTunes wymagał aktywacji SIM.. jednak uszkodzony jest także czytnik sim także darowałem sobie naprawę i zdecydowalem odsprzedać i zrobiłem zdjęcia, wszystko pokazane że iCloud wyłączony po imei itp Dzisiaj gośc dzwoni zainteresowany kupnem ze telefon ma zablokowany iCloud..... i faktycznie sprawdzilem i jest zablokowany pisze ze "Włączone".. jak to działa ?
I teraz telefon zamiast sprzedać za jakąś tam cene to jest wart prawie nic.... bo takich z blokada iCloud jest mnóstwo za groszę.
Ale nie rozumiem sytuacji tej jakm cudem może się tak stać jezeli telefon nie jest aktywowany... i teoretycznie nie był przypisany do iClouda i w dniu kupna, i kilka dni po kupnie strona Apple.com zwracała ze blokada aktywacji jest wyłączona.
Pozdrawiam