Po przejściu na El Capitan nie mogę połączyć się z poziomu Findera z WD MyCloud jako administrator, co objawia się tym, że jako Gość nie mam możliwości żadnych zmian w utworzonych katalogach.
Dokładnie to wygląda w ten sposób:
Wchodzę w WD MyCloud z poziomu Findera od razu jako Gość. Przy próbie zaznaczenia, jako " Zarejestrowany użytkownik " następuje rozłączenie z WD MyCloud.
Nie mogę już ponownie wejść do WD MyCloud, ponieważ otrzymuje komunikat: Brak połączenia.
Po resecie Aira sytuacja się powtarza. Nawet kiedy próbuje robić jakieś operacje na plikach jako gość, to najczęściej po chwili następuje rozłączenie z dyskiem.
Przy próbie logowania jako "Administrator WD MyCloud " otrzymuję komunikat: Wystąpił problem podczas łączenia się z serwerem " WD myCloud ". Być może serwer nie istnieje, lub jest w tym momencie niedostępny. Sprawdź nazwę, IP, działanie sieci, próbuj ponownie, itp.
Oczywiście wszystko działa poprawnie i za pomocą programu WD MyCloud wchodzę na dysk bez problemu. Tak samo jak z innego urządzenia z Windowsem. Do samego końca na Yosemite wszystko działało poprawnie.
Na WD myCloud jest konto tylko jednego użytkownika, czyli moje. Nie wiem na ile to może miec znaczenie w El Capitan, ale użytkownik i zarazem administrator Aira jest inny niż administrator Wd MyCloud. Jednak tak było do tej pory na Yosemite. Przy zmianie w Finderze danych administratora, podczas próby logowania następuje przerwanie połączenia z dyskiem.
Robiłem reset NVRAM, jednak nic to nie zmieniło.
MacBook Air (13-calowy, początek 2014 r.) połączenie z Wd MyCloud przez wi-fi.
Użytkownik Jackpe edytował ten post 14 października 2015 - 12:50