Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

HP Photosmart C4280 - skanowanie

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Mac IW

Mac IW
  • 164 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 December 2007 - 14:40

Ma taki problem. Zainslatowałem moją drukarki HP Photosmart C4280. Sterowniki się zainstalowały , drukarka drukuje. Jest podłączona kablem USB. Gdy próbuje coś zeskanować drukarka wyświetla komunikat że Kabel USB nie jest podłączony. Prosze o pomoc :(

#2 Lucy

Lucy
  • 104 posts
  • SkądKraków

Posted 30 June 2008 - 10:29

ja mam ten sam problem. help!

#3 turban13

turban13
  • 327 posts

Posted 09 September 2008 - 15:10

Nikt jeszcze niczego nie wykombinował? Mam od kilku dni to urządzenie i ten sam problem.

#4 Visconti

Visconti
  • 60 posts
  • SkądGliwice

Posted 09 September 2008 - 15:22

Miałem ten sam problem z HP PSC 1210

Moim zdaniem wina leży po stronie HP. Używałem HP PSC 1210 z iBookiem G3 z sytemem 10.3.9. i działało po zaktualizowaniu sterowników ze strony HP. Po zmianie komputera i systemu na 10.5, nowy sterownik ściągnięty ponownie ze strony HP dawał właśnie takie objawy. Drukarka działała, a skaner nie.

Szukając rozwiązania trafiłem na piękny program Vuescan. Pięknie chodzi i obsługuje wiele skanerów. Ponieważ skaner w PSC 1210 jest tragiczny, to nie zależało mi bardzo (tym bardziej, że Vuescan jest płatny).

Koniec końców, po kilku miesiącach jeszcze raz ściągnąłem sterownik ze strony HP i tym razem "zaskoczył” drań. Nie wiem czy coś zmienili, ale teraz działa.

Na marginesie ciekawostka. Konsultanci infolinii HP są uroczy. Powiedzieli mi, że sterowniki "mogą działać z Mac OS 10.5, albo nie”. Nie kłamali.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users