Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kupno iPhone'a w iSpot, a jego ubezpieczenie

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 zacol

zacol
  • 4 posts

Posted 13 October 2015 - 19:58

Hej,

zastanawiam się jakie jest Wasze zdanie na temat PZU iSpot Care. Z tego co mówią pracownicy sklepu to wszystko jest och i ach. Pierwsze dwa pakiety wydają się być dla mnie bez sensu bo poza skróceniem czasu obsługi zgłoszenia nie robią nic więcej, ale już ubezpieczenie od zniszczenia i kradzieży brzmi całkiem spoko.

Czytałem regulamin i jest w nim wyszczególnione mnóstwo wariantów, w których ubezpieczenie nie obowiązuje. Niektóre są sformułowane w taki sposób, że moim zdaniem można pod nie podciągnąć wszystko.

Ktoś korzystał i ma jakieś doświadczenia? Chętnie dowiem się jak to wygląda w praktyce bo chcą za to parę kasy.

#2 kris2k

kris2k
  • 321 posts

Posted 18 October 2015 - 20:14

Szczerze to wolałbym apple care wykupić. A to że pracownicy iSpotu tak się zachwycają to normalka, przecież mają prowizję od każdego sprzedanego ubezpieczenia.

iMac 21,5 i5 2,7 quad, 8GB RAM, 1TB HDD, Intel Iris Pro ; iPad4 64GB Wi-Fi + Cellular ; iPhone 4 8GB/ iPhone 4S 8GB ; iPod Nano 8GB

#3 huzz

huzz
  • 158 posts

Posted 23 October 2015 - 15:54

Zamiast w ubezpieczenie lepiej zainwestować, w dobre etui i szkło ochronne, to wcale nie jest tak kolorowo jak mówią w sklepach.
<p>Iphone 3gs/16gb/Black ---> Iphone 4S/16gb/Black --> Iphone 6/16gb/Space Gray --> IPhone 6/64gb/Gold ---> IPhone 6s/16GB/Sliver

#4 djhawks

djhawks
  • 19 posts

Posted 23 October 2015 - 16:21

@huzz a więc jakie etui i jakie szkło polecisz do 5s-ki, zakup dopiero planuję ale zbieram informacje. Jak coś brać te gadżety z appel storów

Gdy padł u mnie wybór na iphona świadomość o potencjalnej kradzieży wrata 100 % szczególnie, że narazie posiadam microsofta e51 :D

Iphone SE 64 GB ios 9.3.2

#5 kris2k

kris2k
  • 321 posts

Posted 23 October 2015 - 16:31

Ja to bym z pudełka nie wyjmował, a je jeszcze streczem i folią babelkową zabezpieczył.
Jakieś fobie macie na punkcie tych zabezpieczeń czy co? Czy kupujecie po to aby chuchać i dmuchać coby dopiero przyszły nabywca miał pełną radochę? Taki ładny telefon pakować w folie czy bumpery, paranoja.
  • wojtekmel likes this

iMac 21,5 i5 2,7 quad, 8GB RAM, 1TB HDD, Intel Iris Pro ; iPad4 64GB Wi-Fi + Cellular ; iPhone 4 8GB/ iPhone 4S 8GB ; iPod Nano 8GB

#6 djhawks

djhawks
  • 19 posts

Posted 23 October 2015 - 18:00

@kris2k tak mi się od razu na myśl rzuciło, że ajfon w etui to jak pompowanie w gumie Xd

Nie ma co ukrywać że taki telefon w futerale to traci całkowicie na wyglądzie

• wojtekmel likes this

Iphone SE 64 GB ios 9.3.2

#7 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts
  • SkądOstrów Wielkopolski

Posted 24 October 2015 - 20:10

Nigdy Wam nie spadł telefon? Imo iPhone w Apple Leather Case źle nie wyglada, a zabezpiecza go dość dobrze.

Edited by DoMiNiQuE, 24 October 2015 - 20:26.

iMac 27"  | iPhone XS 64GB | iPod Nano 7G 16GB | -> w muzeum | eMac | iMac 20" C2D | iPad Retina WiFi + Cellular

#8 kris2k

kris2k
  • 321 posts

Posted 24 October 2015 - 20:18

Nie, jeszcze nigdy mi nie spadł ani nie upadł. Ale nie o to chodzi, ja po prostu nie lubię żadnych etui, szczególnie przy tak ładnym urządzeniu. A folie czy szkła to już dla mnie zupełna abstrakcja.
Liczę się z tym że może upaść i się rozbić, liczę się z tym że może ryski złapać, ale mówi się trudno. Samochodu też folią nie owijam z obawy że ktoś mi na parkingu zarysuje albo że w coś stuknę.

#9 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 24 October 2015 - 20:32

Apple Care to dobra rzecz. W razie rozbicia urządzenia masz w ubezpieczeniu naprawę. Dlatego ja wszystko mam w ten sposób obezpieczone i noszę bez jakiś zabezpieczeń bo Apple jeśli chodzi o design to mistrzostwo świata. Szkoda ładować w jakieś badziewne gumy itp.

• wojtekmel likes this
In­te­ligen­tni ludzie są często zmusza­ni do pi­cia, by bez­kon­flik­to­wo spędzać czas z idiotami. - Ernest Hemingway

#10 North

North
  • 1337 posts

Posted 24 October 2015 - 21:05

Ale w Polsce nie ma AppleCare dla iPhone. Jeżeli wykupisz za granicą, to przyjmują w polskich serwisach z tego tytułu czy nie?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users