Pierwsza instalacji El Capitan ( dla mnie kapral ) jak uaktualnienie , już wówczas pojawił się problem z górnym paskiem, jak już zniknął to nawet nie było możliwości wyszukania menu. Po zrobieniu czystej instalacji z usb jest lepiej górny pasek znika rzadziej i można po "omacku" wyszukać menu ale to wkurza

znikający górny pasek
Posted 12 October 2015 - 10:47
Posted 12 October 2015 - 10:52
Czasami nie masz włączonej opcji automatycznego ukrywania paska menu? - Preferencje Systemowe - Ogólne.
Komputer: MacBook Air z M2 / 8 CPU / 10 GPU / 16 Neural Engine / 16 GB Ram / Dysk SSD 256 GB / Kolor Północ / MacOS Sequoia 15 - Beta 2
Telefon: iPhone 15 Pro / 128 GB / Tytan Naturalny / iOS 18 - Beta 3
Posted 03 November 2015 - 14:11
Przepraszam, byłem niedostępny przez dłuższy okres - nie , nie mam włączonej tej opcji . Problem znika po restarcie komputera , ale to nie wyjście. Czasami jest tak że "znika" już po godz albo dopiero dłuższym okresie - żadnej reguły.
Posted 04 November 2015 - 07:23
Restart Findera pomaga: w Terminalu wpisz > killall Finder i return - nie trzeba restartować kompa. Ale czemu tak ci się robi to nie mam pojęcia.
Posted 09 November 2015 - 21:54
Restart Findera pomaga: w Terminalu wpisz > killall Finder i return - nie trzeba restartować kompa. Ale czemu tak ci się robi to nie mam pojęcia.
Ok od tego czasu na razie spokój - dziekuję
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users