Witajcie
Mój problem z Iphone 4s polega na tym że gdy chociaż raz skorzystam z wybierania głosowego to później przy uruchomieniu pierwszy raz każdej aplikacji pojawia mi się czarny ekran, po włączeniu głównego menu przyciskiem powtórne włączenie aplikacji przebiega bez problemu. To samo się dzieje z menu szybkiego wyboru z zablokowanego ekranu, czyli kalkulatorem, aparatem itd, tylko tutaj aplikacja włącza się na ułamek sekundy i pojawia się czarny ekran. Po zrestartowaniu telefonu wszystko działa prawidłowo aż do momentu użycia wybierania głosowego. W poprzedniej wersji IOS czyli chyba 8.4 po użyciu wybierania głosowego nie mogłem używać w ogóle menu szybkiego wyboru z ekranu blokady bo po włączeniu którejkolwiek aplikacji (kalkulator, aparat itd) pojawiała się na ułamek sekundy po czym ekran robił się czarny. Zerowałem telefon, ustawiałem wszystko od nowa, ale nic to nie dało.
Gdy miałem IOS 8.4 dzwoniłem do pomocy technicznej Apple, poinformowano mnie że znają ten problem i "pracują nad jego rozwiązaniem". Czyli nie wiedzą jak to naprawić. Na wcześniejszych wersjach oprogramowania nie było tego problemu.
Czy ktoś z Was użytkowników Iphone 4s ma również taki sam problem, czy to wada wszystkich Iphone 4s, czy tylko u mnie jest z tym problem?
Czy to co się dzieje z telefonem jest podstawą do wysłania telefonu na podstawie niezgodności z umową i wymagać od sieci naprawy usterki? Telefon mam już ponad rok, jest z sieci Orange.
Użytkownik mr_andre edytował ten post 12 października 2015 - 06:23