Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Upadek MacBook'a z niewielkiej wysokosci. Kilka pytań..

• Please log in to reply
33 replies to this topic

#26 matdys

matdys
  • 1253 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 22 December 2007 - 20:21

Najlepiej dać laptopa komuś kto zna się na elektronice. Niech rozkręci mb i "poprawi" matryce, uniknie się pająka na lcd.

#27 edi15ta@gazeta.pl

edi15ta@gazeta.pl
  • 312 posts

Posted 21 January 2008 - 09:49

Odswiezam watek bo przed chwila pracujacy MB spadl mi z biurka :(. Zahaczylem noga o kabel sieciowy i jak pierdyknal na (twarda) podloge to myslalem ze umre. Na szczescie po drodze przez ulamek sekundy MB usiadl sobie na krzeslo co troche zamortyzowalo upadek. Nie widze zadnych pekniec itp. Jedyne co zauwazylem to to ze jak wiatraki sie wlaczyly to obudowa wpadla w lekki rezonans (nie slychac go ale czuc jak sie dotknie reka), wiec martwie sie czy w srodku jest wszystko ok... :(. Kolejne spostrzezenia: - MB dluzej sie usypia, tzn zwykle po zamknieciu klapy w ciagu 1-2s zasypial, a teraz to trwa jakies 10s. - Odpalilem Disk Utility i niestety twardziel potrzebuje pomocy :( (zalacznik). PS. kabel sieciowy=ethernet, a nie MagSafe Dalsze losy: Dysk naprawiony, ale MB nadal dluzej sie usypia. Poki co jestem spokojny :P.

#28 michalsz

michalsz
  • 27 posts
  • SkądGliwice

Posted 21 January 2008 - 10:31

Moj iBook spadł ze stołu. Otrzepałem go z kurzu i chodzi już szósty rok!

#29 sabrez

sabrez
  • 10 posts
  • SkądJaworzno

Posted 21 January 2008 - 18:08

mój spadł z lodówki (turystycznej) w autobusie pełnym znacznie znietrzeźwionych ludków, przeżył zalanie drinkiem (czarna folia, którą jest podklejona klawiaturka jest cacana)... jedyne, co wskazywało na zdarzenia mające miejsce - to odpadł mi przycisk [Eject]... i kleiło się parę przycisków... i odstawała blacha koło touchpada... zamówiłem klawiaturkę... poczekałem 3 tyg... czy nawet lepiej - ale przyjechała - nowa cacana... kazali mi zostawić sprzęt, bo wymiana trwa długo... i miałem w drugi dzień odebrać... skończyło się na zakładzie z szefem, że wymienie sobie ją sam w kilka minut - i nie jest to długo trwająca przyjemność.... zakład wygrałem... a chłopakom było głupio :P Jedyne, z czym sobie nie mogę poradzić - została pamiątka na zawsze, to jak mocuje się część której integralną częścią jest klawiatura (tu gdzie opieramy nadgarstki) ona ma pod spodem taką przynitowaną... a raczej przylutowaną blaszkę... i mi parę lutów - po upadku - puściło... Można to jakoś przylutować? pokleić? wymienić? nie orientuje się ktoś ?

#30 iWP

iWP
  • 336 posts
  • SkądGliwice

Posted 21 January 2008 - 18:53

W kablach sieciowych (w domu) mam złamane końcówki wtyków. Po włożeniu do siećiówki działają normalnie, a jak zahaczę o kabel to wylatuje z wtyku podobnie jak w MagSafe (wystarczy złamać ten cieniutki plastik co normalnie się naciska i wyjmuje wtyczkę):)

#31 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 January 2008 - 19:12

Eee tam, ludzie... Ja swojego poprzedniego macbook'a za przeproszeniem obrzygalem jak wrocilem do domu po imprezie. Naszczescie zamkniety byl wiec nic sie nie stalo ale sami widzicie rozne rzeczy moga sie zdazyc ;)

#32 norbertcala

norbertcala
  • 1148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 January 2008 - 14:34

Ostatnio w domu kot zrzucił metalowy dzbanek do kawy z okapu na MacBook Pro mojej narzeczonej (okolo 1m). Dzbanek spadł na kalwiature i powyginała sie trochę blacha przy krawędzi klawiszy, ale wszystko działa oK :)

#33 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 January 2008 - 15:09

Mi MBP spadł na nogę... Bolało ;) Ale działa.

#34 Tehanu

Tehanu
  • 44 posts

Posted 17 February 2008 - 14:58

Mi MBP spadł na nogę... Bolało ;) Ale działa.

u mnie ten sam incydent z MBP z wysokosci ok. 0,8m.
Pokrywa sie zatrzasnela, brak obrazen i ustarek.
Tehanu :cool:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users