Brak dysku startowego
Napisano 09 pa藕dziernika 2015 - 11:09
Mam problem z moim iMac . Chcia艂em zainstalowa膰 El Capitan i cos posz艂o nie tak . Wszed艂em w narz臋dzia dyskowe i cos mocno namiesza艂em bo znikn膮艂 m贸j dysk startowy i pojawi艂 sie jaki艣 nowy dysk o nazwie disk0s2 . Teraz nic nie mog臋 zrobi膰 . Ani zainstalowa膰 na nowo OS X ani odtworzy膰 kopi z time machin臋 bo iMac nie rozpoznaje dysku startowego
Prosz臋 bardzo o pomoc
Sebastianj
Napisano 09 pa藕dziernika 2015 - 20:58
Witamy na forum.
Po pierwsze to: http://myapple.pl/fo...o-tre艣ci/
Jeste艣 tutaj nowy wi臋c zapoznaj si臋 z zasadami postowania, inaczej mo偶esz swoje przysz艂e w膮tki znajdowa膰 w koszu, co nie zaprowadzi Ci臋 do rozwi膮zania problem贸w czy uzyskania odpowiedzi na pytania.
CMD + R nie dzia艂a? To pokopa艂o Ci tablic臋 partycji.
Je艣li tak, to teraz bez pena/dysku zewn臋trznego z instalatorem lub dzia艂aj膮cym systemem niczego nie zrobisz.
Mia艂e艣 mo偶e MacKeepera zainstalowanego?
Serwis i (roz)budowa stacji roboczych Apple
Masz problem z Makiem Pro? Brakuje mu mocy?
Pisz lub dzwo艅: 501211594
Napisano 12 pa藕dziernika 2015 - 17:26
Cze艣膰. Faktycznie jestem nowy i mog艂em dok艂adniej sprecyzowa膰 moje k艂opoty . Ale wiesz jak to jest jak Mac wysi膮dzie to tak jak by parkowa艂o prawej r臋ki :Witamy na forum.
Po pierwsze to: http://myapple.pl/forums/forum-23/announcement-5-zatytu艂uj-w膮tek-tak-aby-jego-nazwa-m贸wi艂a-co艣-o-tre艣ci/
Jeste艣 tutaj nowy wi臋c zapoznaj si臋 z zasadami postowania, inaczej mo偶esz swoje przysz艂e w膮tki znajdowa膰 w koszu, co nie zaprowadzi Ci臋 do rozwi膮zania problem贸w czy uzyskania odpowiedzi na pytania.
CMD + R nie dzia艂a? To pokopa艂o Ci tablic臋 partycji.
Je艣li tak, to teraz bez pena/dysku zewn臋trznego z instalatorem lub dzia艂aj膮cym systemem niczego nie zrobisz.
Mia艂e艣 mo偶e MacKeepera zainstalowanego?

Sebastian
Napisano 13 pa藕dziernika 2015 - 10:39
Napisa艂em Ci ju偶 przecie偶: pendrive instalacyjny, za艂o偶enie partycji na nowo, reinstalacja i odzyskanie danych z TM.
Bez dzia艂aj膮cego Maka pendrive'a nie zrobisz, s膮 co prawda jakie艣 mo偶liwo艣ci zrobienia tego na pececie, ale ja si臋 w to nie zag艂臋bia艂em bo pecety i Windows le偶膮 poza kr臋giem moich zainteresowa艅.
Mackeepera odinstaluj i nigdy wi臋cej nie instaluj z powrotem. To malware i na 99% to on by艂 przyczyn膮 Twojego problemu.
OS X nie potrzebuje tego typu program贸w. Radzi sobie doskonale bez nich.
Serwis i (roz)budowa stacji roboczych Apple
Masz problem z Makiem Pro? Brakuje mu mocy?
Pisz lub dzwo艅: 501211594
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych