Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ile warty jest iPhone 6+?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 dodo34

dodo34
  • 7 posts

Posted 08 October 2015 - 19:16

Cześć,
Mam "okazję" kupić iPhone'a 6+ 64gb, telefon został wymieniony na nowy w AppStore w Niemczech 01.10 (poprzedni telefon kupiony pod koniec 09.2014). Do telefonu jest chyba niemieckie pismo o wymianie. /gdy wpisuję nr seryjny aby sprawdzić gwarancję, wyrzuca komunikat, że telefon nieaktywowany. Cena przy odbiorze osobistym - 2600zł. Do tej pory myślałem, że za tyle kupię co najwyżej używane 6+ 16gb. Co o tym sądzicie, czy może być jakiś haczyk? Czy warto kupić w tej cenie? Co z ewentualną gwarancją (z tego co wiem, po serwisie jest 90 dni). Czy telefony z wymiany są gorszej jakości?

Z góry dzięki za pomoc.

#2 arus082

arus082
  • 69 posts

Posted 11 October 2015 - 07:46

Telefony z wymiany maja podkładane stare części od innych IP 6+, 90 dni to jest nic... Co do komunikatu to moze ma blokadę iCloud? Ja swojego 16 GB kupiłem za 2700 zł nówkę ;)

#3 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 posts
  • SkądKatowice

Posted 25 October 2015 - 15:11

Telefony z wymiany maja podkładane stare części od innych IP 6+, 90 dni to jest nic... Co do komunikatu to moze ma blokadę iCloud? Ja swojego 16 GB kupiłem za 2700 zł nówkę ;)

Nie opowiadaj bzdur. W zeszłym tygodniu odebrałem szóstkę po wymianie gwarancyjnej w Cortlandzie. Po wpisaniu nr seryjnego rownież pojawił się komunikat, że telefon nie został aktywowany. Dodatkowo nieco zmieniły się zasady. Przykładowo sprzęt pochodzący z polskiej dystrybucji posiada pełną 12 miesięczna gwarancję producenta.
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#4 dawid595

dawid595
  • 493 posts

Posted 25 October 2015 - 15:26

Nie wiem jak jest w Niemczech w Apple Store, ale wymieniając w Polsce u Resellera dostajesz telefon odnowiony (refurbished) z nową baterią i obudową, reszta jest używana, ale za to dokładnie "sprawdzona" przez Apple. Telefony takie wyświetlają się jako nieaktywowane.
Nie wiem jak oni to sprawdzają, ale nawet po wymianie telefony często mają wady, jak było w moim przypadku.

Jeżeli telefon jest w nowym, zafoliowanych pudełku to jest nowy, jeżeli w folii, z dołączonym nowym numerem IMEI, innym niż na pudełku, to jest odnawiany ;)
 MacBook 12",  iPad Pro 11”,  iPhone Xs Max

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users