Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak odzyskać wszystkie dane z iPhone - zbity wyświetlacza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 PDW

PDW
  • 20 postów

Napisano 08 października 2015 - 06:10

Witam, zbił mi się wyświetlacz w moim iPhone (czarny ekran nic nie widać ale telefon normalnie funkcjonuje można na niego dzwonić, wydaje dźwięki)
Ogólnie jestem w szoku ponieważ widzę że nie ma za bardzo na allegro wyświetlaczy żebym mógł kupić i sobie wymienić jeszcze w czerwcu było ich pełno po jakieś 130zł/150zł i albo ja jestem ślepy albo ich nie ma?

Sam problem polega na tym że potrzebuje wszystkie dane z tego iPhone, kontakty, zdjęcia, notatki itd

i pytanie w jaki sposób to zrobić czy da się zrobić jakąś kopie zapasową albo coś?
Żebym mógł w razie czego przerzucić to albo na nowego iPhone albo ewentualnie na tego (lecz mam obawy że po wymienię wyświetlacza będę musiał go resetować a dane w typ iPhone są do mnie bardzo ważne)

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 października 2015 - 07:24

Podłączasz pod iTunes i robisz kopię, poza tym po to teź wymyślono kopię w iCloud. Jeżeli natomiast nigdy nie synchronizowałes z iTunes wcześniej, to nie wiele zrobisz teraz, bo zapyta Ciebie iPhone czy zaufać komputerowi a nie będziesz w stanie tego potwierdzić z niedziałającym wyswietlaczem.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 PDW

PDW
  • 20 postów

Napisano 08 października 2015 - 07:39

Podłączasz pod iTunes i robisz kopię, poza tym po to teź wymyślono kopię w iCloud. Jeżeli natomiast nigdy nie synchronizowałes z iTunes wcześniej, to nie wiele zrobisz teraz, bo zapyta Ciebie iPhone czy zaufać komputerowi a nie będziesz w stanie tego potwierdzić z niedziałającym wyswietlaczem.

Pamiętam że z miesiąc temu podpinałem do iTunes tego iPhona w celu zgrania parę zdjęć i kojarzę zapytanie o "zaufanie temu komputerowi" czy jakoś tak i na pewno potwierdziłem przez co przerzuciłem sobie parę zdjęć lecz nie przez same iTunes tylko normalnie przez folder na "mój komputer" :) przez to nic więcej w iTunes z moim iPhone nie robiłem
Podpinając teraz tego iPhone pod komputer w iTunes pojawia się opcja albo "Skonfiguruj jako nowego iPhone" albo "odtwórz z tej kopi zapasowej" lecz data poprzedniej kopii wypada jak ja jeszcze nie byłem właścicielem tego iPhone

Teraz najważniejsze pytanie czy mając takie dwie opcje mogę zrobić tą kopie zapasową? Jeśli tak to prosił bym o jakieś wskazówki (nigdy wcześniej tego nie robiłem, nie chce popełnić błędu ponieważ mam na nim bardzo ważne dane)
Oraz czy jeśli zrobię taką kopie zapasową a kupie nowego iPhone będę mógł tą kopie przerzucić na nowego iPhone? Czy jest ona dedykowana jedynie do jednego iPhone (tego obecnie uszkodzonego) 
"

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 października 2015 - 07:51

Skonfiguruj jako nowego a później zrób kopię. Tak, jak kupisz nowego to będziesz mógł wgrać tę kopię.

#5 PDW

PDW
  • 20 postów

Napisano 08 października 2015 - 08:06

Skonfiguruj jako nowego a później zrób kopię. Tak, jak kupisz nowego to będziesz mógł wgrać tę kopię.

Ok dzięki, chyba zrobiłem.
Teraz jeszcze jedno pytanie w sumie to nawet dwa

1. Czy mam teraz wgląd na komputerze do danych z kopi z mojego iPhone? Tzn czy mogę przejrzeć zdjęcia, kontakty, czy notatki? Jeśli tak to w jaki sposób do tego dotrzeć i gdzie szukać?

2. Pytanie już przyszłościowe w jaki sposób zgrać na innego nowego iPhone dane z kopii zapasowej starego?

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 października 2015 - 08:33

1. Nie możesz
2. tak samo tylko w drugą stronę. Spójrz na swój drugi post w tym wątku i będziesz wiedział jak.

#7 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 08 października 2015 - 11:07

Zrób kopię i będziesz mógł wszystko przeglądać programem ibackupbot z kopii smsy zdjecia itp.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych