Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mail jak wyłączyć Archiwum i skonfigurować Gmail 'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 sim0n69

sim0n69
  • 61 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 03 października 2015 - 13:13

Cześć,

Zabrałem się za porządki w programie Mail i mam problem z Archiwum i Koszem dla przykładu na zmianę przeskakuje mi jedna wiadomość usunięta z Przychodzących, gdy usuwam ją z Kosza wchodzi do Archiwum i jak usunę ją z Archiwum znowu wskakuje do Kosza i defacto nie mogę jej usunąć :/ mam 3 konta gmailowe i nie wiem jak je ustawić/skonfigurować, żeby tylko operować Odebrane, Wysłane, Spam, Robocze, Usunięte ?? żadne inne pierdoły z gmaila mnie nie interesują, btw. jak wyłączyć/usunąć Archiwum ??

Pozdrawiam

#2 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 03 października 2015 - 18:43

Wszelkie konta w Mail konfigurujesz w następujący sposób:

- Klikasz na dany katalog na pasku bocznym i ustalasz mu miejsce w skrzynkach (odebrane/wysłane/ inne pierdoły) wskazując pozycję z menu programu Mail: Skrzynka pocztowa>Używaj tej skrzynki jako - i tak po kolei dla każdego folderu - dojdziesz sam o co kaman.

#3 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 04 października 2015 - 06:10

Aha, i jeszcze jedno. Jak bardzo chcesz, żeby Gmail nie pokazywał jakiegoś konkretnego folderu to możesz to zmienić wchodząc w preferencje Gmaila, poprzez stronę internetową, i tam można zaptaszyć/odptaszyć które konkretnie foldery IMAP mają być widoczne w czytniku mail (czyli programie Mail, w tym wypadku). Dałbym screena, ale nie mam konta na gmailu - znajdziesz jakby co - na stronie gmaila trzeba odszukać opcje.

Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 04 października 2015 - 06:11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych