Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

wiadomości z iMessage przychodzą ze starego numeru

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 fiudoana

fiudoana
  • 2 postów

Napisano 02 października 2015 - 15:00

Hej!
Mam problem z wiadomosciami z iMessage, które przychodzą ze starego numeru kolezanki.
Moja kolezanka przed zmianą telefonu na Iphone miała swoj numer, poźniej gdy wymieniła telefon na iphona, miała numer tymczasowy, a pozniej wrocila do swojego numeru. Uzywa telefonu juz przynajmniej pół roku i zawsze pisalam do niej na normalny numer, czasami sie wysylalo jak sms, czasem jako imessage (mimo iż obie mialysmy włączone wifi/3G). 

Natomiast dziś dostałam od niej wiadomosc na imessage z tego tymczasowego numeru, którego nikt już nie używa. Wysyłąjąc jej sms na ten zwykły numer odpowiedż i tak dostaję z tego tymczasowego.

Pamiętam, że rozmawiałam z nią na facetime jak jeszcze miała numer tymczasowy, nie wiem czy to coś zmienia, ale myślałam, że może coś się tam zapisało.
Może to nie jest jakis wielki problem, ale nawet nie wiem gdzie powinnam teraz wysylac wiadomosci.

Miał ktoś może coś podobnego i wie co poradzić?

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 października 2015 - 15:03

Koleżanka musi na chwilę włożyć inną kartę SIM do swojego telefonu a później z powtotem swoją i iMessage i FT zaktywująm się na poprawnym numerze. Nie ma możliwości, żeby telefon wiedział, że operator przypisał jej do starej karty SIM nowy numer, stąd ten problem.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 fiudoana

fiudoana
  • 2 postów

Napisano 02 października 2015 - 16:12

Koleżanka musi na chwilę włożyć inną kartę SIM do swojego telefonu a później z powtotem swoją i iMessage i FT zaktywująm się na poprawnym numerze. Nie ma możliwości, żeby telefon wiedział, że operator przypisał jej do starej karty SIM nowy numer, stąd ten problem.

Dziękuję bardzo za pomoc  :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych