Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

automatyczna aktualizacja ios

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 rizer

rizer
  • 2 postów

Napisano 29 września 2015 - 21:09

Witam,

czy ktoś wie jak wyłączyć uaktualnienie ios. Już wyjaśniam.

Mam zainstalowany ios 8.4.1 i jak tylko podpinam do ładowarki mojego iphona 5s i jestem połączony z wifi ściąga mi uaktualnienie ios 9.0.1. Uprzedzam że w app store mam wyłączone opcje w ITUNES STORE I APP STORE -> POBIERANIE AUTOMATYCZNE (Muzyka, Programy, Książki i Uaktualnienia) i mimo to ściąga mi aktualizacje.

Ok mogę ją usunąć ale po usunięciu zabiera mi dalej 300 mb pojemności i wyskakuje czerwona plakietka przy ustawieniach sorry ale ja w ogóle nie chce ściągać tej aktualizacji czy mam na to wpływ czy apple na siłę wciska swoją aktualizację?

#2 MC_

MC_
  • 6 941 postów

Napisano 29 września 2015 - 21:09

Tak.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 30 września 2015 - 06:17

Zanim zacznie ściągać aktualizacje trzeba kliknąć aby instalowało. Samo nic nie zainstaluje bez zgody użytkownika. Jedynie poinformuje, że weraja 9.x jest dostępna. Jeśli już ściąga aktualizacje to zerowanie iPhone pomaga.

#4 rizer

rizer
  • 2 postów

Napisano 30 września 2015 - 06:59

To jasne, źe bez zgody nic mi się nie zainstaluje. Chodzi mi o to, że aktualizacja w tym przypadku ios 9.0.1 sama się pobiera na iphona i siedzi w nim nie wiadomo po co wyskakuje powiadomienie przy ustawieniach i nawet jeśli ją usunę jakimś cudem znika mi z mojego dysku 300 mb pamięci i dalej widnieje to powiadomienie. Ja nie chce nic pobierać na mojego Iphona i go zaśmiecać.

#5 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2015 - 07:29

To go przywróć i nie klikaj „pobierz” gdy poinformuje Cię o dostępnej aktualizacji.

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych