Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Macbook Air zagrzewa sie do 100 stopni

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Keep_classy

Keep_classy
  • 3 posts

Posted 29 September 2015 - 12:14

Witam. Problem jak powyzej, kupilam okolo 4 miesiace temu Macbook Air, od jakiegos czasu niesamowicie sie grzeje.Podczas przegladania stron internetowych jest w porzadku, ale gdy procesor jest bardziej wykorzystywany (np. przy dodawaniu filmu na youtube) w ciagu niespelna minuty procesor zagrzewa sie do 100 stopni i musze konczyc proces. Jakie macie rady? Czy wiecie ile potrwa wymiana sprzetu w autoryzowanym serwisie Apple? Z gory dziekuje za wszystkie rady. Angelika

#2 Dusiek

Dusiek
  • 541 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 September 2015 - 12:23

Może coś TUTAJ wartoby wykorzystać ;)

Wybacz. Nie mogłem się oprzeć.

#3 PatrykDot

PatrykDot
  • 219 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 September 2015 - 12:59

Witam. Problem jak powyzej, kupilam okolo 4 miesiace temu Macbook Air, od jakiegos czasu niesamowicie sie grzeje.Podczas przegladania stron internetowych jest w porzadku, ale gdy procesor jest bardziej wykorzystywany (np. przy dodawaniu filmu na youtube) w ciagu niespelna minuty procesor zagrzewa sie do 100 stopni i musze konczyc proces. Jakie macie rady? Czy wiecie ile potrwa wymiana sprzetu w autoryzowanym serwisie Apple? Z gory dziekuje za wszystkie rady. Angelika

Czy przy większy temperaturach słychać wiatraczki? Film dodajesz przez Safari czy Google Chrome?

#4 Keep_classy

Keep_classy
  • 3 posts

Posted 29 September 2015 - 14:48

PatrykDot - Wczesniej mialam problemy z halasem wydobywajacym sie z komputera, ktore nie byly spowodowane wysoka temperatura poniewaz przy niskiej rowzniez halasowalo. Po jakims czasie ustalo. Teraz gdy temperatura osiaga maximum nie slychac zadnych wiatraczkow, Filmy obrabiam w imovie i uzywam tylko przegladarki Safari. 

Czy przy większy temperaturach słychać wiatraczki? Film dodajesz przez Safari czy Google Chrome?

PatrykDot - Wczesniej mialam problemy z halasem wydobywajacym sie z komputera, ktore nie byly spowodowane wysoka temperatura poniewaz przy niskiej rowzniez halasowalo. Po jakims czasie ustalo. Teraz gdy temperatura osiaga maximum nie slychac zadnych wiatraczkow, Filmy obrabiam w imovie i uzywam tylko przegladarki Safari. 

#5 Dusiek

Dusiek
  • 541 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 September 2015 - 14:50

Strzelam, że wcześniej hałasująe wiatraki (nawet przy niskich temperaturach) wkońcu padły i Twój Air zwyczajnie nie ma chłodzenia.

#6 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 29 September 2015 - 15:14

Podłącze się do tematu, na jakim programie sprawdzacie temperatury procesora?

Mój MB pro retina 15 mid 2015 również się mocno nagrzewa przy montowaniu filmów na iMovie. Wiatraki pracują głośno, a spód jest cholernie ciepły. Czy to normalne? 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#7 Keep_classy

Keep_classy
  • 3 posts

Posted 29 September 2015 - 17:32

Podłącze się do tematu, na jakim programie sprawdzacie temperatury procesora?

Mój MB pro retina 15 mid 2015 również się mocno nagrzewa przy montowaniu filmów na iMovie. Wiatraki pracują głośno, a spód jest cholernie ciepły. Czy to normalne? 

Ja uzywam Temperature Gauge 4.1, jak na razie jestem w stanie polecic. Sprawdza sie swietnie :)

Strzelam, że wcześniej hałasująe wiatraki (nawet przy niskich temperaturach) wkońcu padły i Twój Air zwyczajnie nie ma chłodzenia.

O tym nie pomyslalam. Jedynym wyjsciem jest zawiezienie sprzetu do serwisu. Dzieki za pomoc :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users