Witam,
Od kilku dni jest posiadaczem MacBooka Air Original 13,3 czyli pierwszego Aira. Bateria pozwalała na max godzinę pracy, bardzo szybko spadały procenty. Po włączeniu od nowa Maca procent naładowania był inny chyba zawsze pokazywał więcej niż przed wyłączeniem, zawsze dało sie wyładować ją do kilku procent przy czym Mac się usypiał. Wszystko wskazywało na zużycie baterii i w sumie ok ale gdyby nie jeden fakt, bateria została wymieniona rok temu. Program battery health pokazuje 98% początkowej pojemności baterii czyli 4886/5000mah, 32cykle i również potwierdza, że bateria ma rok. Nalepka na baterii, również wskazuje 2014. Wczoraj Mac przestał "czytać" baterie, naładowanie 0% i nie ładuje, jestem pewien, że zostawiłem na 60 kilku procentach. Raz po wyłączeniu i włączeniu Maca znowu bateria zadziałała ale później już ani razu i tak do teraz nie wykrywa. Sprawdziłem ładowarkę i niestety mam z innego modelu. Model ładowarki A1344 16.5V 3.65A 60W, przy czym Mac ma inne parametry 14.5V 3.1A. Czy to wina ładowarki czy baterii? A może jest inna przyczyna, wiem, że nie da się zdiagnozować problemu bezprzewodowo ale może ktoś miał podobny problem lub jest jakiś "spec" od elektroniki. Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc