Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Podwojone zdjęcia w galerii

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Magdalena Gaździcka

Magdalena Gaździcka
  • 3 posts

Posted 26 September 2015 - 20:12

Witam wszystkich serdecznie! 

Posiadam iPhona 5. Miałam problem z komputerem, musiałam go wyczyścić przed wysłaniem go do serwisu i musiałam usunąć iCloud z komputera - przede wszystkim zdjęcia. Po tej operacji na moim telefonie w galerii (Chwile) wszystkie zdjęcia są podwójne. Są obok siebie, jedno można usunąć, drugie nie. Po podłączeniu iPhone do komputera i synchronizacji go z komputerem kolejne zdjęcia się podwoiły. Przeszukałam Google i nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytanie, dlatego zwracam się do Was - co to może być i jak mogę to naprawić? W załączniku wsadzam screeny, jak to wygląda w galerii.

Z góry dziękuje za pomoc, Magda

Attached Files

#2 patrix09

patrix09
  • 6 posts

Posted 27 September 2015 - 12:43

Może to być przez to, że zdjęcia są robione z HDR i w galerii aparat zapisuję wersję oryginalną zdjęcia i tą z HDR. Wejdź w ustawienia -> zdjęcia i aparat i na samym dole jest rubryczka HDR (high dynamic range). Jeśli masz zaznaczone 'zostaw zwykłe' na zielono, to wydaje mi się, że przez to właśnie zdjęcia się duplikują w galerii.

Pozdrawiam :)

#3 Magdalena Gaździcka

Magdalena Gaździcka
  • 3 posts

Posted 30 September 2015 - 11:09

Na pewno nie są to zdjęcia robione z HDR, ponieważ podwoiły się one po usunięciu zdjęć z komputera, a nawet po zmianie tych ustawień w ustawieniach aparatu nic się nie zmienia. Zresztą zdjęcia HDR można usunąć, a te jedynie udostępnić. Nie jest to jakimś wielkim utrudnieniem, ale robi nieporządek w telefonie i zabiera mi pamięć. Zostaje mi tylko wyzerowanie telefonu?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users