(MBA, early 2015, OS X 10.10.5 (14F27) nr seryjny xxxxxxxxG940)
Cześć,
mam problem z eksportem zdjęć z aplikacji Zdjęcia do folderu, czy też bezpośrednio na biurko. Dla ponad połowy zdjęć z całego zbioru pojawia się komunikat "Nie można było wczytać obrazka (1019)". Przy czym normalnie mogę sobie te zdjęcia obejrzeć w aplikacji Zdjęcia. Moje zdjęcia w większości pochodzą z iPhone 6, kilka z iPada mini 2 i kilkanaście z lustrzanki. Nie znalazłem żadnej zasady według której części zdjęć nie da się eksportować. Te nieeksportowalne często w informacji o sobie posiadają takie same parametry jak zdjęcia obok, które bez problemu można wyeksportować. Czasem w zakresie jednej "chwili" część zdjęć przechodzi, część nie. Jedynym wspólnym mianownikiem jest to że zdjęć których nie można eksportować nie można też edytować.
Nie jestem sam, jeżeli chodzi o ten problem - https://discussions.apple.com/message/28662350#28662350 z tym że proponowany tam sposób wykorzystania "naprawy" nie działa u mnie. To i tak jeden z obszerniejszych wpisów jakie znalazłem...
Zdjęć tych nie da się także wyeksportować na Flickr, a na google drive przesyłają się zerobajtowe duchy, których nie można otworzyć.
ma ktoś pomysł na to co się stało i czy da się to jakoś naprawić?
pozdrawiam
Zrzut ekranu 2015-09-21 o 21.09.55.png 47,5 KB
0 Ilość pobrań
Zrzut ekranu 2015-09-20 o 18.13.59.png 110,14 KB
0 Ilość pobrań
Użytkownik darkshepherd edytował ten post 21 września 2015 - 20:35