Witam, posiadam macbooka mid 2012 w najbliższym czasie (listopad - grudzień) chcę go sprzedać, więc dbam o niego jak tylko mogę. Chciałbym sobie w wolnym czasie pograć w jakąś gierkę przez boot campa. Martwi mnie jedynie temperatura jego podzespołów. Grałem w Euro Truck Simulator 2 pod os'x i cpu rozgrzał się do 102 C nie wiem jak wiarygodne są te liczby (HW MONITOR), ale po prostu boję się, że go spalę. Niby jest to sprzęt z wyższej półki, ale chcę się upewnić, że mogę bez obaw go "katować" w sensie takim, że ma jakieś zabezpieczenia czy cuś.

Czy MacBook Może się przegrzać/usmażyć ?
Napisano 21 września 2015 - 12:54
Napisano 21 września 2015 - 19:46
Nie tylko może się przegrzewać, ale to robi.
Napisano 21 września 2015 - 20:52
Bardziej mam na myśli czy przez "katowanie" można go uszkodzić. Załóżmy, że moja aplikacja będzie potrzebowała maksimum zasobów. Co wtedy?
Użytkownik Marceli99 edytował ten post 21 września 2015 - 20:53
Napisano 21 września 2015 - 21:07
Bardziej mam na myśli czy przez "katowanie" można go uszkodzić. Załóżmy, że moja aplikacja będzie potrzebowała maksimum zasobów. Co wtedy?
Nic mu nie będzie, po to jest ta "moc" by z niej korzystać,a jeśli sprzęt będzie się męczył to wentylatory są po to by go schłodzić.
Napisano 21 września 2015 - 21:33
Jak przeszkadza ci temperatura to pobierz jakiś program do kontroli obrotów wiatraczków i ustaw na maks obrotów przed uruchomieniem aplikacji, ja tak miałem i zamiast 85C miałem 72-75C przy tej samej pracy.
Telefon: iPhone XR.
Komputer: Macbook Pro 13" early 2015.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych