Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Powiadomienia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 northwest

northwest
  • 457 postów

Napisano 21 września 2015 - 10:12

Witam serdecznie,

Mam pytanie co do powiadomień na Apple Watch.

Jeśli otrzymam maila lub sms/imessage - to powiadomienie na telefonie dochodzi z dość dużym opóźnieniem…. Też tak macie?

Jeśli z kolei próbuję wysłać żonie "buźkę" w wiadomościach, to otrzymuję błąd "Not Delivered" - i tak cały czas…. Czym to jest spowodowane?

Mam iPhone 6 Plus z iOs 9 i Apple Watch z oryginalnym softem (wersja 1.1 chyba)

#2 Gość_przelon_*

Gość_przelon_*

Napisano 21 września 2015 - 14:59

Moim zdaniem troche dziwnie skonstrułowane pytanie. Wersje masz 1.0.1 . Jeśli wysyłasz tą buzie o której myśle to można ją otrzymać tylko na apple watcha. Zwykłe ;) powinno dochodzić bez problemu. Co do opóżnienia u mnie nie występuje. Dostaje równocześnie na iphonie i aw. pozdrawiam

#3 oplaner

oplaner
  • 105 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 września 2015 - 17:28

Muszę zaprzeczyć, te buźki czy serduszka czy łapki nie dochodzą tylko i wyłącznie na Apple Watch. Sam do dziewczyny, która ma iPhone 4s, wysyłałem nieraz takie emoji i wysyła się to normalnie jako plik gif. Co do opóźnienia - u mnie czasami występuje opóźnienie względem iPhone'a, tzn. muszę kilka sekund odczekać aż Apple Watch stuknie w nadgarstek.

#4 Gość_przelon_*

Gość_przelon_*

Napisano 21 września 2015 - 20:08

Mój bład, przepraszam, na iphona 4 w każdym razie nie wysyła;)

#5 oplaner

oplaner
  • 105 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 września 2015 - 21:03

Ja też się jednak pomyliłem. :P Dziewczyna ma iPhone 4! Może żona ma wyłączone iMessage? 

#6 Gość_przelon_*

Gość_przelon_*

Napisano 21 września 2015 - 21:48

To by miało sens;)

#7 azak43

azak43
  • 315 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 17:01

Odświeżę :)

Czy powiadomienia przychodzące na AW, wyświetlają się bezpośrednio na zablokowany ekranie ? tak jak w Iphone.

Czy trzeba uruchomić recznie ekran i ściągnąć palcem belkę z powiadomieniami.

#8 slythia

slythia
  • 84 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 17:13

Czy powiadomienia przychodzące na AW, wyświetlają się bezpośrednio na zablokowany ekranie ? tak jak w Iphone.

Na AW wyświetlają się bezpośrednio - albo od razu, albo po stuknięciu (w zależności od wybranych ustawień). 

#9 azak43

azak43
  • 315 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 18:13

Dzięki :)

O to mi chodziło.

#10 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 15 listopada 2015 - 18:14

To zależy.

- Gdy powiadomienie przyjdzie i możesz obejrzeć je od razu to będzie widoczne od razu

- Gdy powiadomienie przyjdzie i nie możesz zareagować od razu (sytuacja nie pozwala na zerknięcie na zegarek) to gdy po pewnym czasie zerkniesz na zegarek będziesz widzieć wskaźnik informujący że są nieobejrzane powiadomienia. Wtedy trzeba je "zsunąć z góry" ekranu.

#11 azak43

azak43
  • 315 postów

Napisano 16 listopada 2015 - 16:48

To zależy.

- Gdy powiadomienie przyjdzie i możesz obejrzeć je od razu to będzie widoczne od razu

Ale ekran sam nie wyświetli tego powiadomienia, tylko trzeba obrócić nadgarstek bądź tapnąć w ekran ???

Użytkownik azak43 edytował ten post 16 listopada 2015 - 16:48

#12 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 listopada 2015 - 22:28

Ale ekran sam nie wyświetli tego powiadomienia, tylko trzeba obrócić nadgarstek bądź tapnąć w ekran ???

Tak. Taka jest idea.

Generalnie zegarek nigdy się sam nie zapala. Trzeba unieść rękę, dotknąć ekranu lub wcisnąć koronkę albo przycisk.

Zegarek ma Cię "pyknąć" w nadgarstek gdy coś się zdarzy.

Jak unosisz rękę od razu to widzisz co to.

Jak później to widzisz tylko wskaźnik że coś przyszło - trzeba zsunąć paluchem z góry ekranu "centrum powiadomień" i zobaczyć co to.

Użytkownik imrik edytował ten post 19 listopada 2015 - 22:29

#13 azak43

azak43
  • 315 postów

Napisano 20 listopada 2015 - 13:13

Tak. Taka jest idea.

Generalnie zegarek nigdy się sam nie zapala. Trzeba unieść rękę, dotknąć ekranu lub wcisnąć koronkę albo przycisk.

Zegarek ma Cię "pyknąć" w nadgarstek gdy coś się zdarzy.

Jak unosisz rękę od razu to widzisz co to.

Jak później to widzisz tylko wskaźnik że coś przyszło - trzeba zsunąć paluchem z góry ekranu "centrum powiadomień" i zobaczyć co to.

Jasna sprawa.

#14 mpyro

mpyro
  • 154 postów
  • SkądDen Haag

Napisano 30 grudnia 2015 - 15:36

Ja własnie zauwazyłem ze powiadomienia przychodzą z duzym opznienie albo wcale na AW.Czy to moze byc spowodowane?

Wersja IOS 2.0.1

Ok chyba znalazłem rozwiazanie.

Niech mnie ktoś poprawi ,albo potwierdzi.Powiadomienia na AW dochodza tylko wtedy kiedy uzywam zegarka,czyli kiedy jest załozony na nadgarstek,tak?

W innym przypadku kiedy lezy np: na szafce powiadomienia nie dojda na AW tylko na Iphona?

Jezeli jest tak jak pisze ,to dlaczego jak ktos dzwoni to i na Iphonie i na AW dzwoni?

Użytkownik mpyro edytował ten post 30 grudnia 2015 - 15:57

#15 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 30 grudnia 2015 - 18:02

Tak to działa. Co do dzwonienia tu i tu, to jest to wyjątek ;)). Tak sobie w Apple wymyślili.

#16 iDefender

iDefender
  • 53 postów

Napisano 07 lutego 2016 - 17:03

A co jeżeli mam założony zegarek a powiadomienia są tylko i wyłacznie na nim mimo, że w iphone też są włączone. Telefon nawet nie zawibruje.
Jest na to jakiś sposób?
iPhone 6 iOS 9.2.1
Apple Watch Sport 42mm watchOS 2.1

Chciał bym aby na obu urządzeniach były wyświetlane powiadomienia oraz odtwarzane dźwięki.

#17 bapko

bapko
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 lutego 2016 - 15:29

Czy jest jakaś aplikacja bądź ustawienia w systemie które przypisują do powiadomień z rożnych aplikacji rożne wibracje? Np Fb messenger krótkie pyknięcie a SMS dłuższa wibracja?

#18 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 03 kwietnia 2016 - 18:03

A co jeżeli mam założony zegarek a powiadomienia są tylko i wyłacznie na nim mimo, że w iphone też są włączone. Telefon nawet nie zawibruje.
Jest na to jakiś sposób?
iPhone 6 iOS 9.2.1
Apple Watch Sport 42mm watchOS 2.1

Chciał bym aby na obu urządzeniach były wyświetlane powiadomienia oraz odtwarzane dźwięki.

No właśnie ja też tak mam. Dopóki mam zegarek na nadgarstku to tylko on powiadamia mnie o zdarzeniu. Iphone milczy. Dopiero, kiedy zdejmę zegarek z nadgarstka to iphone zaczyna się odzywać. To normalne?

#19 iDefender

iDefender
  • 53 postów

Napisano 03 kwietnia 2016 - 19:44

Tak, to normalne. Na początku mi to przeszkadzało, teraz się przyzwyczaiłem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych