Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Szybka zmiana z iMessage na SMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 mattzyd

mattzyd
  • 39 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2015 - 08:23

Witam
Od aktualizacji do iOS9 od bety w sumie mam dość dziwny problem z wysyłaniem smsow do osób które mam zapisane również do iMessage. Kiedyś wiadomość automatycznie się ustawiała na sms gdy nie było podłączenia pod jakiekolwiek źródło internetu a nawet jeśli poszło juz po iMessage to po maksymalnie 5 min szło jako sms. A teraz jest tak ze przez ok 15 min wiadomość się wysyła i pokazuje mi ze błąd wysłania wiadomości (znak ze nie poszła) a jak się okazuje idzie 2 krotonie.
Wiec teraz moje pytanie w jaki sposób mogę szybko przełączać pomiędzy sms i imessage ?

Niezawodny iOS < www.gospy.pl >

#2 MC_

MC_
  • 6 938 postów

Napisano 21 września 2015 - 08:25

Jak wiadomość "nie idzie", stukasz w jej treść 2 razy i wybierasz opcję "wyślij jako sms".

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 mattzyd

mattzyd
  • 39 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2015 - 08:30

Jak wiadomość "nie idzie", stukasz w jej treść 2 razy i wybierasz opcję "wyślij jako sms".

Wiem, ze istnieje taka opcja ale kiedyś telefon automatycznie zmieniał na sms z imessage. A przede wszystkim gdy tak robie to wiadomość idzie 2 razy

Niezawodny iOS < www.gospy.pl >

#4 MC_

MC_
  • 6 938 postów

Napisano 21 września 2015 - 08:33

Ja nie mam z tym problemów. Jak widzę, że odbiorca nie ma dostarczonej w ciągu kilku sekund, to zmieniam tak na sms. I nigdy nie dostał 2 razy tego samego.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych