Siema, znajoma dała mi swojego iPhone 5s 16GB (iOS prawdopodobnie 8.4) abym coś z nim zrobił bo go zablokowała. Dała mi do niego pudełko, ładowarkę, kartę SIM, email i hasło do iTunes, kod do odblokowania ekranu i laptopa z którym ten iPhone jest skonfigurowany. Gdy podłączyłem iPhone do laptopa to iTunes każe mi wpisać hasło na iPhonie który jest zablokowany (f*ck logic!). Jest jakiś sposób na odblokowanie go lub odzyskianie danych? Dodam, że chyba nie miała włączonych kopii zapasowych w iTunes i nie była włączona usługa znajdź mój iPhone. Nie ma już gwarancji.

„iPhone jest zablokowany, połącz z iTunes”. Jak odblokować (znam hasło)?
Napisano 20 września 2015 - 12:02
Napisano 20 września 2015 - 13:43
Podłącz do komputera który jest autoryzowany do tego konta AppleID i może pojawi się możliwość ponownego wpisania kodu. Jeśli się nie pojawi to wprowadzasz iPhone w tryb DFU i odtwarzasz oprogramowanie w iTunes - jeśli nie była robiona kopia zapasowa w iTunes albo iCloud to tracisz wszystko.
Napisano 20 września 2015 - 14:01
Podłączyłem i wlaśnie wyskakuje ten error co jest w załączniku, chyba będzie trzeba zrobić odtwarzanie oprogramowania. Teraz zaktualizuje do iOS 9 w trybie awaryjnym, może coś da.
Napisano 12 stycznia 2019 - 19:10
Sorry, że odgrzebuję tak stary temat, ale nie chcę zakładać nowego, bo mam dokładnie ten sam przypadek - kod pamiętam.
Podłączyłem i wlaśnie wyskakuje ten error co jest w załączniku, chyba będzie trzeba zrobić odtwarzanie oprogramowania. Teraz zaktualizuje do iOS 9 w trybie awaryjnym, może coś da.
Właśnie chciałem poprzez itunes zaktualizaować (nie odtworzyć). Jest tam napisane, że dane zostaną zachowane. Martwi mnie jednak ostrzeżenie, że w przypadku, kiedy nie uda się (?) zaktualizować, to zostanie odtworzony system, czyli dane zostaną utracone. Czy może nastąpić sytuacja, w której po próbie zaktualizowania systemu (nie odtwarzania) utracę dane? Zależy mi na paru zdjęciach i kontaktach, dlatego wolę się upewnić zanim zacznę ten proces. Jeśli istnieje taka sytuacja to są jakieś alternatywy (jailbreak?)?
Napisano 16 stycznia 2019 - 12:31
Sorry, że odgrzebuję tak stary temat, ale nie chcę zakładać nowego, bo mam dokładnie ten sam przypadek - kod pamiętam.
Właśnie chciałem poprzez itunes zaktualizaować (nie odtworzyć). Jest tam napisane, że dane zostaną zachowane. Martwi mnie jednak ostrzeżenie, że w przypadku, kiedy nie uda się (?) zaktualizować, to zostanie odtworzony system, czyli dane zostaną utracone. Czy może nastąpić sytuacja, w której po próbie zaktualizowania systemu (nie odtwarzania) utracę dane? Zależy mi na paru zdjęciach i kontaktach, dlatego wolę się upewnić zanim zacznę ten proces. Jeśli istnieje taka sytuacja to są jakieś alternatywy (jailbreak?)?
Przeczytaj jeszcze raz dokładnie komunikat jaki się wyświetla, pisze tam "Jeśli jednak uaktualnienie nie zadziała, konieczne może być odtworzenie urządzenia,..." iTunes sam nic nie zrobi jeśli uaktualnienie nie powiedzie się, jedynie jeśli sam klikniesz "Odtwórz" to dopiero tak się stanie i usunie cała zawartość danych.
Napisano 16 stycznia 2019 - 13:01
Tak trudno przed aktualizacją zrobić backup? Choćby w samym iTunes…
Użytkownik pedros edytował ten post 16 stycznia 2019 - 13:02
Napisano 16 stycznia 2019 - 13:32
Problem w tym, że nie mógł zrobić kopii ponieważ ma zablokowany telefon. Lepiej zapytać, dlaczego ktoś ma iPhona w 2019 roku i nie ma przynajmniej kopii w iCloud.
Napisano 17 stycznia 2019 - 19:50
Niestety, uaktualnienie nic nie dało. Nadal widnieje napis "połącz z itunes". Szkoda, bo mój brat zna kod. Czy z oficjalnych opcji pozostaje jedynie odtworzenie? A co z jailbreakiem, da się go wykonać na zablokowanym telefonie?
Problem w tym, że nie mógł zrobić kopii ponieważ ma zablokowany telefon. Lepiej zapytać, dlaczego ktoś ma iPhona w 2019 roku i nie ma przynajmniej kopii w iCloud.
Niestety nie mój telefon, aczkolwiek zgadzam się.
Napisano 18 stycznia 2019 - 08:01
Nie da na zablokowanym. Tylko odtworzenie.Niestety, uaktualnienie nic nie dało. Nadal widnieje napis "połącz z itunes". Szkoda, bo mój brat zna kod. Czy z oficjalnych opcji pozostaje jedynie odtworzenie? A co z jailbreakiem, da się go wykonać na zablokowanym telefonie?
Niestety nie mój telefon, aczkolwiek zgadzam się.
iPhone 15 Pro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych