Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 5c a zestawy głośnomówiące

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 jacob31

jacob31
  • 365 postów

Napisano 19 września 2015 - 15:08

Witam!

Mam problem ze sparowaniem Iphone'a 5c z zestawami głośnomówiącymi w samochodach. 

Próbowałem skonfigurować telefon z zestawami:

- Parrot MKi9200 

- BT Radio Citroen (fabryczny system multimedialny z głośnomówiącym)

Samo sparowanie z zestawami przebiegło pomyślnie, ale nie da się sterować głosowo telefonem (wywoływać połączeń głosowo), nie da odbierać się połączeń przez głośnomówiący, po rozpoczęciu połączenia z telefonu nie widać tego połączenia na głośnomówiącym. Krótko mówiąc głośnomówiący nie obsługuje połączeń poprawnie, czyli nie działa poprawnie z tym telefonem.

Zaznaczam, że zestawy te działają poprawnie z innymi Iphone'ami np: 5s, 6 więc problem musi być gdzieś w telefonie.

Bardzo proszę o rady, co zrobić aby można było korzystać z zestawu z Iphonem 5c tak jak z innymi telefonami, pozdrawiam.

#2 jacob31

jacob31
  • 365 postów

Napisano 19 września 2015 - 17:40

Witam!

Mam problem ze sparowaniem Iphone'a 5c z zestawami głośnomówiącymi w samochodach. 

Próbowałem skonfigurować telefon z zestawami:

- Parrot MKi9200 

- BT Radio Citroen (fabryczny system multimedialny z głośnomówiącym)

Samo sparowanie z zestawami przebiegło pomyślnie, ale nie da się sterować głosowo telefonem (wywoływać połączeń głosowo), nie da odbierać się połączeń przez głośnomówiący, po rozpoczęciu połączenia z telefonu nie widać tego połączenia na głośnomówiącym. Krótko mówiąc głośnomówiący nie obsługuje połączeń poprawnie, czyli nie działa poprawnie z tym telefonem.

Zaznaczam, że zestawy te działają poprawnie z innymi Iphone'ami np: 5s, 6 więc problem musi być gdzieś w telefonie, a na stronie http://www.parrot.co.../compatibility/ można dowiedzieć się że ten model zestawu obsługuje telefon Iphone 5c.

Bardzo proszę o rady, co zrobić aby można było korzystać z zestawu z Iphonem 5c tak jak z innymi telefonami, pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych