Witam,
Czy ktoś z was aktualizował swojegi iPhone'a 4s do iOS9? Czy praca się poprawiła/pogorszyła?
pzdr
Wicher
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 18 September 2015 - 14:09
Witam,
Czy ktoś z was aktualizował swojegi iPhone'a 4s do iOS9? Czy praca się poprawiła/pogorszyła?
pzdr
Wicher
iPhone 4s 8GB White iPhone 5s 16GB Space Gray iPhone 6s 64GB Space Gray iPhone 6s 64GB Gold Rose iPad Air 16GB WiFi Space Gray iPad Air2 64GB WiFi Gold
Posted 18 September 2015 - 15:02
Posted 19 September 2015 - 13:20
Nie polecam narazie instalowanie 9 w 4s. sam miałem pozniej problem z uruchomieniem musiałem przeinstalować system.
chetnie bym powrócił do 8.1+ tylko nei wiem jak zroibć downgrade. ktoś wie?
Posted 19 September 2015 - 13:37
chetnie bym powrócił do 8.1+ tylko nei wiem jak zroibć downgrade. ktoś wie?
Ja wiem , nie da się
Posted 19 September 2015 - 14:07
Na 9.1 chodzi znośnie, myślę że 9.2, 9.3b, będzie systemem szybszym na 4s-a. Jeśli ktoś zaaktualizował i nieużywa spotlight (ja głównie ze względu na lag) polecam wyłączyć wszystko w spotlight i siri wtedy w geekbenchu 3 wychodzą lepsze wyniki niż normalnie dla 4s-ki.
iPhone 15 Pro Max 512GB
Posted 19 September 2015 - 14:15
Ja wiem , nie da się
Wiesz, ogólnie to się da zainstalować starszą wersję, ale fajniej by było zrobić downgrade
Ale już trudno, jakoś przeżyję tą 9'tkę I tak za niedługo przesiadka na 6s.
Posted 20 September 2015 - 12:31
Co to jest to spotlight i do czego służy sprawdziłem u siebie i pod tym spotlight mam właczone wszystkoNa 9.1 chodzi znośnie, myślę że 9.2, 9.3b, będzie systemem szybszym na 4s-a. Jeśli ktoś zaaktualizował i nieużywa spotlight (ja głównie ze względu na lag) polecam wyłączyć wszystko w spotlight i siri wtedy w geekbenchu 3 wychodzą lepsze wyniki niż normalnie dla 4s-ki.
Posted 20 September 2015 - 14:40
Spotlight służy do wyszukiwania np. aplikacji, słów kluczowych w sms-ach i innych rzeczy. Jeśli się poodznacza wszystko to będzie troszke szybciej, ale nie wiele to zmieni.
iPhone 15 Pro Max 512GB
Posted 20 September 2015 - 18:13
Aktualizacje swojego 4s zrobiłem jak tylko pojawił się update. I po godzinie chciałem wracać do 8.4 bo wieszała się podstawowa aplikacja jaką jest Telefon. Brak możliwości wpisania numeru itp, książka telefoniczna też pozostawiała dużo do życzenia. Jako, że nie miałem czasu to zostawiłem telefon na noc i rano miałem robić downgrade do 8.4. A tu miła niespodzianka bo rano wszystko zaczęło działać. Według mnie sama książka telefoniczna czy wybieranie numeru wczytuje się trochę szybciej niż to miało miejsce na 8.4
Teraz rozwiązanie czemu aplikacja Telefon się wieszała. Mam ustawione dwa serwery do synchronizacji kontaktów. Pierwszy to iCloud, a drugi to CardDAV na moim serwerze Synology na którym zapisuje się wszystkie kontakty firmowe, a jest ich około 400, tak aby nie mieszały mi się z kontaktami prywatnymi. iPhone 6 po aktualizacji do 9.0 przetrawił wszystkie kontakty z obu serwerów w ułamek sekundy, a iPhone 4s potrzebował dużo więcej czasu, dlatego wieszała się książka telefoniczna.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users