iPhone 6 Apple CarPlay w WV Golf
Napisano 17 września 2015 - 18:19
Napisano 17 września 2015 - 18:41
A masz na pewno wykupioną tą funkcję ? Musisz posiadać nawigację Discover Pro. Ta opcja pojawiła się nie dawno dopiero. Nie wszystkie Discover Pro posiadają obsługę Smart Link :/
Napisano 17 września 2015 - 19:28
Napisano 17 września 2015 - 21:23
Niestety nie :/ Ta opcja jest dostępna chyba dopiero od 3-4 miesięcy.
Napisano 19 lutego 2016 - 14:14
Ja mam discovery pro generacja pierwsza, auto z 2014 roku. Powiem Wam, że nawet z iPhone'a nie można do tego badziewia dać internetu hotspotem....
WLAN w samochodzie nie ma funkcji CLIENT, która jest niezbędna. Ponadto disco pro 1 obsługuje protokół rSAP (remote sim acces point) apple tego nie wspiera i przez to funkcja telefonu Premium, którą również posiadam sprowadza się tylko do nawiązywania i odbierania połączeń oraz przeglądania książki telefonicznej. O przeczytaniu sms'a na ekranie samochodu można zapomnieć.
W disco pro 1 można nawigować używając google street view, tylko że wtedy przestaje działać funkcja zestawu głośnomówiącego, bo aby oglądać street view potrzeba dać samochodzikowi internet, a można to zrobić tylko poprzez włożenie w auto karty sim z internetem, co powoduje automatyczne rozłączenie telefonu.....
A jeśli chodzi o carplay to działa na pewno w modelach VW od 2016 roku, sprawdzałem wczoraj w passacie. W modelach z 2016 roku poza carplay działa również app conect i android coś tam.
Napisano 17 czerwca 2016 - 18:21
Mam podobny problem tyle, że mam Golfa 7 discover pro złącze multimedialne AUX-IN przystosowane do Iphone'a i mojej Żony Iphone'a 6S czyta bez problemu i wskakuje Apple Car Play na ekranie navi, a mojego 6S nie :/ jaka może być przyczyna ???
Napisano 17 czerwca 2016 - 18:32
Mam podobny problem tyle, że mam Golfa 7 discover pro złącze multimedialne AUX-IN przystosowane do Iphone'a i mojej Żony Iphone'a 6S czyta bez problemu i wskakuje Apple Car Play na ekranie navi, a mojego 6S nie :/ jaka może być przyczyna ???
Włącz sobie SIRI w telefonie - może być np. w języku angielskim, wtedy zadziała ci funkcja car play w VW
Napisano 17 czerwca 2016 - 18:38
Mam odpalone SIRI w języku Angielskim USA :/ dokładnie tak samo jak u mojej Żony :/
Napisano 17 czerwca 2016 - 18:55
Musisz mieć iOS 9.x najlepiej najnowszy, bo mi z 8 nic nie działało, funkcja car play w telefonie też włączona (włączona opcja dostęp car play przy blokadzie) i musi działać .
Podłączasz oczywiście przewodem przez USB bo po Bluetooth nie działa.
Napisano 17 czerwca 2016 - 19:33
Mam najnowszy soft 9.3.2 wszystkie ograniczenia wyłączone, Siri włączone i nic... :/ szlag mnie zaraz trafi
Napisano 17 czerwca 2016 - 19:41
Napisano 17 czerwca 2016 - 19:42
próbowałem na kablu oryginalnym i kupionym wczoraj w ispocie :/ mojej Żony 6S działa bez problemu a mój 6S nie działa... obydwa na tym samym sofcie i ustawienaich
Napisano 17 czerwca 2016 - 22:22
Zrób sobie kopię zapasową, następnie odtwórz czysty system (bez przywracania kopii) i wtedy spróbuj.
Napisano 17 czerwca 2016 - 23:00
Niestety też już to zrobiłem :/ ale jest szansa... kiedy się wyłączy wifi i bluetooth w iphonie i się wejdzie w ustawienia-ogólne-car play to wyskoczyło mi okienko z zapytaniem jak chcę łączyć się z car play "tylko USB" lub "wifi + bt" zaznaczyłem tylko USB bo w VW car play działa tylko poprzez USB i jutro zobaczę czy to coś zmieniło bo wcześniej takiego okna nie miałem ponieważ wifi i bt miałem włączone.
Napisano 18 czerwca 2016 - 09:07
Zagadka rozwiązana
Napisano 18 czerwca 2016 - 09:12
Podziel się jaka była różnica.
MacBook Air 13 + ThinkPad X260
Napisano 18 czerwca 2016 - 09:37
Tak jak napisałem wyżej. W moim przypadku Golf VII 2016 Discover Pro + złącze multimedialne AUX-IN pod Iphone'a na samym początku po odbiorze samochodu podłączyłem 6S przez bluetooth i udostępniłem transfer poprzez WIFI i podejrzewam, że Apple Car Play nastawiło się jakimś cudem na transmisję bezprzewodową, gdzie w VW działa tylko poprzez kabel USB. I po podłączeniu iphone'a kablem nie było żadnej reakcji. Wyłączyłem w iphonie wifi i bt, wszedłem w ustawienia-ogólne-carplay i automatycznie wyskoczyło mi okno (wcześniej z włączonym wifi i bt tego nie było) preferowany typ połączenia "wifi + bt" lub "tylko USB" po zaznaczeniu tylko USB podłączyłem go do samochodu kablem i automatycznie nawiązał połączenie i wskoczył pulpit Car Play ps.oczywiście musi być włączona Siri. Mam nadzieję, że komuś pomogłem. Pzdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych