Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[Iphone 6 plus IOS 9] Plus gsm mms

• Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 discobar

discobar
  • 7 posts

Posted 17 September 2015 - 08:29

Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem tego forum.

Wczoraj zostałem posiadaczem iphona i odrazu zrobiłem update do IOS 9.

Moja sieć to Plus Gsm. LTE mi działa natmiast mam problem z ustawieniem mmsów (nie mogę ich wysyłać ani odbierać).

Próbowałem już różne ustawienia Apn, zerowanie ustawień i ponowne uruchamianie telefonu i dalej nic. Czy ktoś mógłby mi podać

działające ustawienia Apn dla sieci Plus?

Mam jeszcze 2 pytania:

1. Czy można włączyć jakoś szczegóły smsów? Chodzi mi o godziny wysyłania, tak aby były pod każdym smsem.

2. Czy jeśli uda się ustawić już te mmsy, to jest jakaś opcja (ewentualnie co należy ustawić) aby wysyłać i odbierać mmsy bez włączania transmisji danych? ( wcześniej miałem telefon z androidem i aby wysłać lub odebrać mmsa nie musiałem włączać transmisji danych, działało to automatycznie).

#2 pejser

pejser
  • 5 posts

Posted 17 September 2015 - 11:24

Chyba jest jakiś problem z mms znowu. Tez zrobiłem dziś aktualizację i nie wychodzą oczywiście wpisując w ustawienia to co było ostatnio.

Jak już ktoś bedzie wiedzial co wpisać, proszę dać znać.

Pozdrawiam

#3 matejusz

matejusz
  • 24 posts

Posted 17 September 2015 - 12:41

Mam ten sam problem, wszystko wpisane jak poprzednio mms nie mogę wysłać

#4 pejser

pejser
  • 5 posts

Posted 17 September 2015 - 14:29

Rozmawiałem z Plusem, twierdzą, że jest wszystko ok. Rozmawiałem ze wsparciem Apple i oni generalnie wiedzą tylko tyle, że plus nie ma z nimi umowy wiec nie robi tego automatycznie a ustawienia każe pobierać ze strony plusa. Czyli znów nic. Pozostaje chyba tylko czekać, aż w plusie się obudzą, że trzeba coś zmienić w ustawieniach. Jak dla mnie to Plus przegrywa. Nie jest to pierwsza taka sytuacja u mnie. Chyba trzeba zmienić sieć.

#5 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 17 September 2015 - 14:30

Dokładnie tak.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#6 pejser

pejser
  • 5 posts

Posted 17 September 2015 - 14:31

Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem tego forum.
Wczoraj zostałem posiadaczem iphona i odrazu zrobiłem update do IOS 9.
Moja sieć to Plus Gsm. LTE mi działa natmiast mam problem z ustawieniem mmsów (nie mogę ich wysyłać ani odbierać).
Próbowałem już różne ustawienia Apn, zerowanie ustawień i ponowne uruchamianie telefonu i dalej nic. Czy ktoś mógłby mi podać
działające ustawienia Apn dla sieci Plus?
Mam jeszcze 2 pytania:
1. Czy można włączyć jakoś szczegóły smsów? Chodzi mi o godziny wysyłania, tak aby były pod każdym smsem.
2. Czy jeśli uda się ustawić już te mmsy, to jest jakaś opcja (ewentualnie co należy ustawić) aby wysyłać i odbierać mmsy bez włączania transmisji danych? ( wcześniej miałem telefon z androidem i aby wysłać lub odebrać mmsa nie musiałem włączać transmisji danych, działało to automatycznie).

Szczególy smsów masz po przesunięciu danego wątku w lewo,
A transmisje danych raczej musisz mieć włączoną do wysyłania smsów

#7 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 17 September 2015 - 14:32

Chyba mmsów?

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#8 discobar

discobar
  • 7 posts

Posted 17 September 2015 - 14:47

Szczególy smsów masz po przesunięciu danego wątku w lewo,
A transmisje danych raczej musisz mieć włączoną do wysyłania smsów

Rzeczywiście, szczegóły są :) Transmisja do smsów nie musi być właczona napewno , tutaj pewnie kolega się pomylił.

#9 pejser

pejser
  • 5 posts

Posted 17 September 2015 - 15:44

Rzeczywiście, szczegóły są :) Transmisja do smsów nie musi być właczona napewno , tutaj pewnie kolega się pomylił.

Moja pomyłka, do mmsów musi byc włączona, a do smsów nie.

#10 tomanimi

tomanimi
  • 9 posts

Posted 17 September 2015 - 17:49

Rozmawiałem z Plusem, twierdzą, że jest wszystko ok. Rozmawiałem ze wsparciem Apple i oni generalnie wiedzą tylko tyle, że plus nie ma z nimi umowy wiec nie robi tego automatycznie a ustawienia każe pobierać ze strony plusa. Czyli znów nic. Pozostaje chyba tylko czekać, aż w plusie się obudzą, że trzeba coś zmienić w ustawieniach. Jak dla mnie to Plus przegrywa. Nie jest to pierwsza taka sytuacja u mnie. Chyba trzeba zmienić sieć.

Ja wiem tyle, że po drobnej korekcie ustawień przede wszystkim w adresie bramki i osunięciu przedrostka http:\ w MMSC zaczęło mi działać na IOS 9 na Iphone 6 

1a342a9fa50c0480med.jpg

#11 discobar

discobar
  • 7 posts

Posted 17 September 2015 - 19:49

Ja wiem tyle, że po drobnej korekcie ustawień przede wszystkim w adresie bramki i osunięciu przedrostka http:\ w MMSC zaczęło mi działać na IOS 9 na Iphone 6 

1a342a9fa50c0480med.jpg

Hej, mam prośbę czy mógłbyś wrzucić tu całą konfiguracje? chodzi mi o dane sieci komórkowej , konfiguracja lte ?

#12 tomanimi

tomanimi
  • 9 posts

Posted 17 September 2015 - 19:59

Hej, mam prośbę czy mógłbyś wrzucić tu całą konfiguracje? chodzi mi o dane sieci komórkowej , konfiguracja lte ?

Dane sieci komórkowej - w APN: plus  - pozostałe pola puste

Konfiguracja LTE (opcjonalna) w APN: plus i jw pozostałe pola puste

#13 discobar

discobar
  • 7 posts

Posted 17 September 2015 - 20:05

Dane sieci komórkowej - w APN: plus  - pozostałe pola puste

Konfiguracja LTE (opcjonalna) w APN: plus i jw pozostałe pola puste

Hmmm ustawiłem tak i mi nie działa. wyzerowałem ustawienia i na nowo ustawiłem i uruchomiłem ip ponwnie i dalej bez zmian. Jak wysyłam to zielony paseczek szybko sie przesuwa natomiast pod sam koniec staje w miejscu i po chwili czerwony wykrzyknik. Cóż chyba będę musiał poczekać aż plus coś zrobi z tym. Nie powinno tak być do jasnej...

#14 pejser

pejser
  • 5 posts

Posted 17 September 2015 - 20:47

1a342a9fa50c0480med.jpg

U mnie to nie zadziałało niestety.
Tak swoją drogą Plus trochę olewajaco podchodzi do tego, tym bardziej, że wersję testową mają już od jakiegoś czasu.

#15 lukaszbak

lukaszbak
  • 1 posts

Posted 21 September 2015 - 09:44

Dupa zbita, żadne ustawienia nie usuwają problemu. Pozostało tylko czekać niestety

#16 Zbyna

Zbyna
  • 1 posts

Posted 23 September 2015 - 21:26

Witam ,

Apple przy wprowadzaniu IOS9 znowu zagrało Plusowi na nosie .  MMS-y  dlatego nie działają , ponieważ jakiś pajac  w Apple wprowadził małe usprawnienie przy wpisywaniu  Proxy MMS ,   jak wpisujecie 212.2.96.16 to potym wpisujemy dwu kropek , który trzyma się dolnej krawędzi i jak wpisujemy zaraz po nim 8 to dwu kropeczek idzie lekko do góry i  cały wpis jest już do dupy i dlatego nic nie działa . Nie wiem jakbyście kombinowali to nic nie zrobicie .Jeśli dalej będą tak postępować i się ze sobą kłócić , to jak się jakiś gościu ( mądry mecenasik  zdenerwuje ) to ktoś  beknie , i oby nie skończyło się jak z VW.

#17 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 23 September 2015 - 21:32

Teraz zes mnie rozśmieszył. Dla apla ilośc użytkowników plusa to jest tyle co nic.

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#18 multilab

multilab
  • 64 posts

Posted 25 September 2015 - 22:39

Witam ,

Apple przy wprowadzaniu IOS9 znowu zagrało Plusowi na nosie .  MMS-y  dlatego nie działają , ponieważ jakiś pajac  w Apple wprowadził małe usprawnienie przy wpisywaniu  Proxy MMS ,   jak wpisujecie 212.2.96.16 to potym wpisujemy dwu kropek , który trzyma się dolnej krawędzi i jak wpisujemy zaraz po nim 8 to dwu kropeczek idzie lekko do góry i  cały wpis jest już do dupy i dlatego nic nie działa . Nie wiem jakbyście kombinowali to nic nie zrobicie .Jeśli dalej będą tak postępować i się ze sobą kłócić , to jak się jakiś gościu ( mądry mecenasik  zdenerwuje ) to ktoś  beknie , i oby nie skończyło się jak z VW.

Witam. Czy cos poprawiło się w kwestii mms-ów.

#19 piotrapt

piotrapt
  • 1 posts
  • SkądKoszalin, PL

Posted 26 September 2015 - 13:18

Witam.

Od czterech lat używam iPhonów(3GS, 4S, w tej chwili 5S), różnego oprogramowania od IOS 6.1.6(3GS) przez 7.1.2(4S) do 8.4.1(5S). Miałem także zainstalowany na iPhonie 5S 9.0 i 9.1 Beta. Na każdej z tych kompilacji działały i działają mi mms’y w PLUS’ie. Używam następujących ustawień, które kiedyś znalazłem w sieci.
Dane sieci komórkowej: Nic nie wpisuję
Konfiguracja LTE: Nic nie wpisuję(działa bez problemu)
Hotspot osobisty:
APN: plus
reszta pusta
MMS:
APN: mms
MMSC: http://mms.plusgsm.pl:8002/
Proxy MMS: 212.002.096.016:8080
Maks. Wielkość MMS: 307200
reszta pusta

Proszę spróbować tych ustawień.
Pozdrawiam.

#20 discobar

discobar
  • 7 posts

Posted 26 September 2015 - 15:34

Mi niestety nie działają te ustawienia. Ciekawe jak długo zajmie im rozwiązanie tego problemu.

#21 sIDD

sIDD
  • 178 posts
  • SkądUrsus, Warszawa, Poland, Poland

Posted 26 September 2015 - 19:26

Przy okazji mam pytanie do osób, które używają przekazywania wiadomości z telefonu do maca.

Czy na El Capitan 10.11.1 i na IOS 9.0.1 działa przekazywanie SMS ? zaznaczam opcje, ale kod na maca nie przychodzi w ogóle ..

BYło działało i znowu spiepszyli :|

#22 Adam_Lato

Adam_Lato
  • 1 posts

Posted 11 October 2015 - 10:24

Dwa telefony: mój ip6 PLUS GSM i żony ip5 tmobile. iMessage wyłączone. Zdjęcia wysyłane wiadomościami przechodzą w obie strony. Wiec chyba mms działają ? Ios9.1 beta. Ustawienia jak wyżej

Edited by Adam_Lato, 11 October 2015 - 11:47.

#23 dtm.marcin

dtm.marcin
  • 267 posts
  • Skąd,PL

Posted 11 October 2015 - 10:44

Na ios 9.1 beta 4 działają.

#24 Braffo

Braffo
  • 6 posts
  • SkądBiałystok

Posted 12 October 2015 - 13:56

Jeśli się ma iphone z plus gsm, i włoży normalną kartę sim np orange, to wszystko będzie działać prawidłowo? czy też te problemy z mms i inne mogą się pojawiać?

#25 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 12 October 2015 - 13:58

iPhone niezależnie gdzie kupiony, jest taki sam. Plus sprzedaje telefony z Play, brytyjskiego O2 i kilku innych dystrybutorów.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users