Użytkownik koliberek1 edytował ten post 19 września 2015 - 22:17
iOS 9 - Dyskusja
Napisano 19 września 2015 - 22:12
Napisano 19 września 2015 - 22:21
Dziś zrobiłem całodniowy test baterii na 4s z iOS 9.
niecałe 16h w gotowości
ok. 2,5 h w użyciu
Odpięty rano 6:30, niestety zdechł w drodze do domu po 22.
Komputer: MacBook Pro Retina 13" Late 2012
Telefon: iPhone 6s 64 GB
Napisano 19 września 2015 - 22:36
Tak jest na wszystkim poniżej 6.
Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11
Napisano 20 września 2015 - 07:15
Ktoś pytał o dyktowanie w notatkach można uaktywnić mikrofon tylko wtedy gdy jest włączone wifi .
Napisano 20 września 2015 - 07:37
Co robić ? widze na ipad mogę jeszcze wrzucić IOS 8.4.1, warto?
Napisano 20 września 2015 - 08:12
Tnie gdzie sie da pomimo wlaczonej redukcji ruchu. Przy wchodzeniu w imessage gdy przychodzi nowa wiadomosc obrazki zamieniaja sie ze soba, ta nowa wiadomosc dostaje obrazek od tej co przed chwila byla na samej gorze jako pierwsza. Bateria trzyma duzo krocej, nawet do dwoch godzin w uzyciu mniej. Aplikacje same z siebie dzialaja dobrze bez przycienc.
Ipad mini 2 32GB LTE
Tnie tak samo jako iphone po menu mimo wlaczonej redukcji. Bledu z imessage nie zauwazylem. Bateria trzyma widocznie dluzej. Aplikacje rowniez chodza bez przyciec.
Iphone 4s 16GB
Bawilem sie chwile tylko tutaj aplikacje ktore chodzily plynnie teraz tna w trakcie uzywania i wszystko uruchamia sie dluzej.
Ipad 2 16GB WiFi
To samo co Iphone 4s, apki tna bardzo mocno w trakcie ich obslugi i dlugo sie uruchamiaja.
Wszystko wgrywane przez itunes, na roznych macach. Brak chmurek w iOS9 tylko te nachodzace na siebie strony w multitaskingu to nieporozumienie. Do tego iOS9 noe wspolpracuje juz ze staraszymi wersjami itunes 11.4 ktora jest najwyzsza w snow leopard.
Bylo trzeba uruchomic icloud drive bo zniknely wszystkie pliki znumber i pages, po przelaczeniu na icloud drive wrocily.
Napisano 20 września 2015 - 08:25
Gdzie mozna edytowac zrodlo tych wiadomosci po przesunieciu w lewo ekranu. A najlepiej to wie ktos jak to w ogole wylaczyc, zeby zostala tylko opcja wyszukiwania z gory?
Napisano 20 września 2015 - 08:31
Dziś zrobiłem całodniowy test baterii na 4s z iOS 9.
niecałe 16h w gotowości
ok. 2,5 h w użyciu
Odpięty rano 6:30, niestety zdechł w drodze do domu po 22.
Tyle to ja nigdy na swoim 4S nie widziałem. Zawsze więcej Zależy też co w tym czasie było używane i jak sam system zjada baterię...
Użytkownik ASOT edytował ten post 20 września 2015 - 08:32
Napisano 20 września 2015 - 10:02
Napisano 20 września 2015 - 12:02
Wie ktoś jak zaktualizować program Notatki w IOS9, bo przy pierwszym uruchomieniu nie zaktualizowałem i nie mam nowych funkcji.
Napisano 20 września 2015 - 13:23
https://support.appl.../pl-pl/HT204987Wie ktoś jak zaktualizować program Notatki w IOS9, bo przy pierwszym uruchomieniu nie zaktualizowałem i nie mam nowych funkcji.
Z tym że myląco napisano. Nie „Aktualizuj”, a „Konwertuj”.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 20 września 2015 - 14:42
Wy tu o upgrade z 8 na 9 a ja na ip5 i Ipad3 mam jeszcze ios 6.1 .
Odradzam, 6 jest szybka i stabilna, najlepiej mieć szybki system.
iPhone 15 Pro Max 512GB
Napisano 20 września 2015 - 15:31
Też mam iPada 3 na 6.1.3 i nie aktualizuj bo zrobisz z niego zamulacza.
Napisano 20 września 2015 - 15:59
Nie warto- do tej pory uzywałem iP5 z iOS 6.1.3, wymieniłem na 6+ (8.1.4). Mając dwa systemy obok siebie, porównanie wypada tak że 6+, teoretycznie miażdżący parametrami starą piątkę, w rzeczywistości działa tak samo a w niektórych momentach nawet wolniej. Pomijąc już marny wygląd nowego softu. Gdybym mógł, z chęcią zainstalowałbym 6.x.x na 6+.
Napisano 20 września 2015 - 17:19
- Kuba2000 lubi to
Napisano 20 września 2015 - 21:20
Napisano 20 września 2015 - 21:33
Być może przy wersji 9.2 - 9.3 będzie to poprawione, na razie zostaje przy 8.4 z JB
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Napisano 21 września 2015 - 00:35
jest ktoś komu po restorze zaczeło normalnie działać ios9 ? czy jest tak samo jak było ?
MBP13'' 2020 M1/16GB/256GB Space Grey , IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey, APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey
Napisano 21 września 2015 - 05:18
U mnie nic się nie zmieniło i zapewne u większości również. Jedyne co może się zmienić to naprawić błąd jeśli ktoś nie może wykonywać połączeń, tyle. Jak rwało, tak rwie.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 21 września 2015 - 09:01
Gdzie mozna edytowac zrodlo tych wiadomosci po przesunieciu w lewo ekranu. A najlepiej to wie ktos jak to w ogole wylaczyc, zeby zostala tylko opcja wyszukiwania z gory?
Wyłączyć nie wyłączysz, bo tak już interfejs niekonsekwentnie zbudowany (ktoś tam chyba zatęsknił za czasami sprzed 7 i spotlightem po lewej, jednocześnie nie porzucając gestu ściągnięcia go z góry, i wyszedł w rezultacie taki klatkujący miszmasz), ale w Ogólnych, w Wyszukiwaniu Spotlight możesz odznaczyć sugestie Siri, a najczęściej używane aplikacje i ostatnie kontakty znikną.
Użytkownik cronopioverde edytował ten post 21 września 2015 - 09:02
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Napisano 21 września 2015 - 09:05
Ja tak zrobiłem i wtedy robi się oczywiście bezsens. Jedyna różnica pomiędzy spotlight z lewej strony i ściągnięciem z góry jest taki, że w tym drugim przypadku od razu mamy klawiaturę
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 21 września 2015 - 09:15
Ja tak zrobiłem i wtedy robi się oczywiście bezsens. Jedyna różnica pomiędzy spotlight z lewej strony i ściągnięciem z góry jest taki, że w tym drugim przypadku od razu mamy klawiaturę
Ty to nazwałeś bezsensem, ja niekonsekwencją – na jedno wychodzi. Jakikolwiek tam zespół designerski pracuje, spójność funkcjonalno-wizualna straszliwie im się rozłazi. Jakby nie wiedzieli, w którą stronę pójść. To samo zresztą dotyczy niektórych miejsc w OS X, ale to nie o nim wątek.
Napisano 21 września 2015 - 13:19
Czytając Wasze wypowiedzi nt. iOS 9 przeraziłem się że na iPhone'ach tak źle działa ten system. Posiadam iP 4S i długo się zastanawiałem zanim zaktualizowałem smartfona do iOS 9. Oglądałem nawet filmiki na YT i rzeczywiście była maskakryczna porażka, wiem że Apple dużo gadał o poprawie stabilności i szybkości względem poprzedników, ale wasze opinie temu zaprzeczały. Postanowiłem zaryzykować i zrobić upgrade z 8 do 9. Jak zwykle wprowadzam iPhone'a do trybu awaryjnego DFU i wgrywam system jako nowego iPhone'a bez kopii z iCloud, jedyne co później pobieram to zakładki z Safari i Kontakty, aplikacje ściągam również na nowo na kompie, ku mojemu zdziwieniu iPhone chodzi identycznie jak na iOS 8, tylko animacje są płynniejsze i czasami w niektorych momentach sam iphone chodzi szybciej, jedyne co zwolniło to spotlight, reszta chodzi lepiej, w czasie baterii nie zauważyłem zmian, na + tryb oszczędzania energii.
Na początku iphone chodził rzeczywiście ociężale, ale po wgraniu wszystkich aplikacji z itunes i restarcie urządzenia jak ręką odjął
Może warto przeinstalować system w DFU i wgrać na czysto wszystko, chyba że mam jakiegoś farta, ale efekt placebo to nie jest. Niebo, a ziemia na moim 4S w porównianiu do tego co widziałem na YT.
Napisano 21 września 2015 - 13:38
Czytając Wasze wypowiedzi nt. iOS 9 przeraziłem się że na iPhone'ach tak źle działa ten system. Posiadam iP 4S i długo się zastanawiałem zanim zaktualizowałem smartfona do iOS 9. Oglądałem nawet filmiki na YT i rzeczywiście była maskakryczna porażka, wiem że Apple dużo gadał o poprawie stabilności i szybkości względem poprzedników, ale wasze opinie temu zaprzeczały. Postanowiłem zaryzykować i zrobić upgrade z 8 do 9. Jak zwykle wprowadzam iPhone'a do trybu awaryjnego DFU i wgrywam system jako nowego iPhone'a bez kopii z iCloud, jedyne co później pobieram to zakładki z Safari i Kontakty, aplikacje ściągam również na nowo na kompie, ku mojemu zdziwieniu iPhone chodzi identycznie jak na iOS 8, tylko animacje są płynniejsze i czasami w niektorych momentach sam iphone chodzi szybciej, jedyne co zwolniło to spotlight, reszta chodzi lepiej, w czasie baterii nie zauważyłem zmian, na + tryb oszczędzania energii.
Na początku iphone chodził rzeczywiście ociężale, ale po wgraniu wszystkich aplikacji z itunes i restarcie urządzenia jak ręką odjął
Może warto przeinstalować system w DFU i wgrać na czysto wszystko, chyba że mam jakiegoś farta, ale efekt placebo to nie jest. Niebo, a ziemia na moim 4S w porównianiu do tego co widziałem na YT.
To rozumiem ze animacje chodzą bez przycieńć ? W szóstce działa wszystko szybko ale czasem chrupna animacje i nie wiem czy restore bez kopi rozwiąże ten problem.
MBP13'' 2020 M1/16GB/256GB Space Grey , IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey, APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey
Napisano 21 września 2015 - 13:53
To rozumiem ze animacje chodzą bez przycieńć ? W szóstce działa wszystko szybko ale czasem chrupna animacje i nie wiem czy restore bez kopi rozwiąże ten problem.
To znaczy w porównaniu do iOS 6 będzie wolniej, animacje czasami chrupną, ale nie jak to miało miejsce w iOS8, jeśli masz iOS 6 to radzę przy nim pozostać, mnie zawsze korci do nowości.
Wg mnie iOS 6 > iOS 9 > iOS 8 > iOS 7 na 4s
Użytkownik matix3010 edytował ten post 21 września 2015 - 13:54
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych