Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Apple TV 4 - pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
539 odpowiedzi w tym temacie

#151 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 02 listopada 2015 - 19:42

Witam,

@Emu,

Odpalajac apliakcje Infuse widzisz jak powyzej wszystko to co masz podpięte w sieci.
Od lewej widać stary ale jary Air Extreme.
Pod niego mam podłączony pendriver USB 64GB na którym od czasu do czasu wrzucam jakiś film.
Bez problemu mogę go obejżęć na iPadzie.
Więc jeśli ta aplikacja będzie zrobiona tak samo, nie widzę żadnych problemów:)

Pozostaje nam tylko cierpliwie czekać.

Pozdrawiam

GAMA007

Dzięki!!!

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#152 Szymon Szczepankowski

Szymon Szczepankowski
  • 2 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 07:06

No i co, no i nic. Wczoraj wieczorem przepinka z 3th na 4th i nie ma Movies. W searchu filmy się pokazują, chcesz kupić to dostajesz komunikat, że jakoby "Movies" niedostępne w tym momencie, spróbuj później.

Przy pierwszym uruchomieniu Movies i TV Shows było przez parę sekund, po czym znikło.

#153 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 07:18

Ale Wy się nie unoście wszystko będzie chodzić. Skoro na apple.pl są podane funkcję ATV4 i w nich są filmy to będą chodzić. Spokojnie trzeba poczekać i tyle. 

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#154 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 03 listopada 2015 - 10:21

Ktoś może zrobi krótką recenzję na yt i odpowie na nurtujące mnie pytania. Poza tym redakcjo już dawno macie n@TV i to co piszecie to jakieś zdawkowe informacje. O co qman? Macie zamiar dać recenzję w imagazine za miesiąc kiedy wszystko będzie już wiadome??? Co chciałbym wiedziec:

- czy da się oglądać netflixa z polski i polskiego konta przez vpn;

- czy da się przesłać dźwięk z n@TV po airplay do głośników;

- jak działa u nas wyszukiwanie za pomocą przycisku Siri (że Siri nie ma to wiadomo)

- czy da się wysłać dźwięk do słuchawek po bluetooth

Bo mam wrażenie, że to szajs za kafla w naszych warunkach - jedyne co go ratuje, że można pograć w nowe wydanie Froggera a'ka Crossy Roads i parę innych casual'owych gier. 

Do tego: 

1. http://www.macrumors...angea-software/

2. plex, BBC iplayer (w komentarzach): http://www.macrumors...s-apps-roundup/

3. Geoblocking: http://forsal.pl/art...ych-granic.html

Pozzdro, aa

Użytkownik angelares edytował ten post 03 listopada 2015 - 10:42

#155 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 10:47

Ale Wy się nie unoście wszystko będzie chodzić. Skoro na apple.pl są podane funkcję ATV4 i w nich są filmy to będą chodzić. Spokojnie trzeba poczekać i tyle. 

Powiedz, że żartujesz... Klienci wydali 779 zł i więcej na produkt, w którym nie działa podstawowa funkcja a Ty mówisz, żeby się nie unosić? Kup samochód w którym nie działa silnik a ja Ci powiem - spokojniem wszystko będzie chodzić. Ogarnij się, firma dała ciała. Mam nadzieję, że solidnie przeproszą klientów jakimś benefitem.

#156 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 12:34

Powiedz, że żartujesz... Klienci wydali 779 zł i więcej na produkt, w którym nie działa podstawowa funkcja a Ty mówisz, żeby się nie unosić? Kup samochód w którym nie działa silnik a ja Ci powiem - spokojniem wszystko będzie chodzić. Ogarnij się, firma dała ciała. Mam nadzieję, że solidnie przeproszą klientów jakimś benefitem.

Sam kupiłem to urządzenie, dziś otrzymałem urządzenie. Póki co jestem zadowolony, bardzo szybko chodzi. Muzyka chodzi rewelacyjnie, programy również. Mimo że nie zależy mi na wypożyczaniu filmów oraz ich kupowaniu zadzwoniłem na infolinie apple i dowiedziałem się o co chodzi. Zajęło mi to kilka minut. Przyjeli moje zgłoszenie po podaniu numeru seryjnego urządzenia. Jest problem techniczny, który powinien być rozwiązany do końca tygodnia. Problem występuje prawdopodobnie tylko w Polsce.

Lastek odnośnie Twojego komentarza, każdy klient który zakupił urządzenie może je oddać bez podania przyczyny. Więc raczej nie ma większego problemu. Sytuacja wystąpiła taka a nie inna i nic nie zrobimy oprócz tego że poczekamy lub jeżeli ktoś bardzo niecierpliwy i zawiedziony to odda sprzęt i uzyska kasę z powrotem. 
No firma dała ciała, nie pierwszy pewnie raz ale też nie tylko apple daje ciała. Zdarzają się takie sytuacje i jakoś trzeba  z tym żyć. 

#157 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 14:43

właśnie jestem po jakiejś godzinie zabawy z moim nowym Apple TV tak na marginesie pierwszym jakie mam :P u mnie wszystko działa poza tym co nie działa wszystkim czyli filmami :D ale cóż taki life  co do tego komentarza

To ja dałem 999zł i wcale nie czuje się oszukany albo coś w tym rodzaju urządzenie na rynku jest raptem tydzień więc nie ma co się dziwić a teraz moje pierwsze wrażenia :P

Włączanie i wyłączanie apple TV i samego tv jednym przyciskiem działa na moim telewizorze sony sprzed 4 lat genialnie  w zasadzie zdziwiony byłem tylko faktem że nie wykrywa przez BT mojego iphona w ustawieniach ale konfiguracja wstępna przez iphona przeszła bez problemów siri remote też wykryło więc sam Bluetotch hardwarowo działa na pewno po prostu jeszcze nie ma wsparcia softowego

Możecie mi wierzyć lub nie ale ATV jest pierwszym urządzeniem tej firmy które po wyjęciu z pudełka "just it works" jak to mawiał Jobs :D  inne moje urządzenia z logoiem nadgryzionego jabłka zawsze przynajmniej raz były wymieniane przez AOS :D  taka karma a apple tv jest dobre pewnie dlatego że nie ma ekranu retina czujników światła i innych tego typu rzeczy hahahaha

Jedyne co boli to fakt że w AppStore  na apple tv nie ma po prostu nic poza grami ale kupowanie zupełnie nowego urządzenia zaraz po premierze to tak jak kupowanie mieszkania w stanie deweloperskim niby mieszkanie kupiłeś ale mieszkać się w nim nie da :D przynajmniej dopóki nie zrobisz kuchni i łazienki ,jak ktoś tego  nie rozumie to niech kupi ATV 4 np za rok i wtedy będzie happy :)

ale się rozpisałem WoW......... 

Ktoś może zrobi krótką recenzję na yt i odpowie na nurtujące mnie pytania. Poza tym redakcjo już dawno macie n@TV i to co piszecie to jakieś zdawkowe informacje. O co qman? Macie zamiar dać recenzję w imagazine za miesiąc kiedy wszystko będzie już wiadome??? Co chciałbym wiedziec:

- czy da się oglądać netflixa z polski i polskiego konta przez vpn;

- czy da się przesłać dźwięk z n@TV po airplay do głośników;

- jak działa u nas wyszukiwanie za pomocą przycisku Siri (że Siri nie ma to wiadomo)

- czy da się wysłać dźwięk do słuchawek po bluetooth

Bo mam wrażenie, że to szajs za kafla w naszych warunkach - jedyne co go ratuje, że można pograć w nowe wydanie Froggera a'ka Crossy Roads i parę innych casual'owych gier. 

Do tego: 

1. http://www.macrumors...angea-software/

2. plex, BBC iplayer (w komentarzach): http://www.macrumors...s-apps-roundup/

3. Geoblocking: http://forsal.pl/art...ych-granic.html

Pozzdro, aa

już odpowiadam 

Ad 1 nie da się mam polskie konto i nie widzę w appstore na tv netfliksa 

Ad 2  szczerze nie do końca wiem o co pytasz ale raczej nie ma z tym problemu

Ad 3 po wciśnięciu przycisku siri na pilocie przenosi cie do wyszukiwania co dziwne nie działa nawet opcja dyktowania po polsku która w ios działa bez problemu

Ad 3  do głośników Bluetotch  się da więc ze słuchawkami też pewnie nie będzie problemu bo działają na tej samej zasadzie

• angelares lubi to

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#158 szymonspo

szymonspo
  • 68 postów
  • SkądNadarzyn

Napisano 03 listopada 2015 - 15:23

ad2: chyba chodzi o to, że nie ma optycznego, więc do głosników tylko po HDMI

Szczerze mówiąc to pierwszy produkt Apple, który mnie rozczarował. Kofig z iphone'a - uśmiałem się tym przyłozeniem do ATV - przecież to bluetooth, he,he

Zrobili to inaczej niz zwykle, czyli tak jak wszyscy - wypuścili nie gotowy sprzęt. Do tej pory premiera równała się całkowicie dzialającym sprzętem.

Nie moge zmusić go do pokazywania zdjęć - mam tylko strumień i udostępniany album. Reszty albumów brak.

Muzyka działa bez zarzutu.

W appstore nic nie ma, a nawigacja jest beznadziejna. Nie wspomnę, że brakuje apki na iOS do nawigacji.

Na tę chwilę tyle uwag i spostrzeżeń.

Użytkownik szymonspo edytował ten post 03 listopada 2015 - 15:24

#159 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 17:18

Po testowaniu kilkugodzinnym muszę sie przyczepić do aplikacji muzyka. Po mojej sieci wifi w technologi ac lub po kablu jest problem. A moja sieć to światłowód 100/20. Raz wczytuje piosenki a raz ma problem. Na iPhone/iPad/macbook nie ma problemu. Problem mniejszy jest jak podłączyłem lte z iPhone. Zgłosiłem to do Apple. Ogólnie maja dużo problemów. Prawdopodobnie szybko bedzie aktualizacja atv4.

#160 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 03 listopada 2015 - 17:30

Ja dzisiaj odebrałem swoje. Też mam kilka rzeczy, które zauważyłem. 

1. Logowanie:

Mamy 3 typy kont:

-iCloud

-iTunes, AppStore,

-GameCenter

Moje pytanie - czy jeśli więcej niż jedna osoba gra w gry to za każdym razem trzeba się ręcznie przelogowywać do tych kont? Czy nie da się logować z iPhona, żeby było szybciej? Trochę to dziwne...

2. Bardzo mało aplikacji i jeszcze mniej gier. Jest kilka gier, ale prawie żadnej z tych, które mam na iPadzie - widocznie żadna nie jest kompatybilna. 

3. iOS - mam wersję 9.0... 

4. Brak aplikacji "Filmy"

5. Muzyka działa rewelacyjnie.

6. no i powielę pytanie - czy nie da się prościej przelogowywać użytkowników - np. za pomocą AppleID w iphonie...

#161 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 17:59

Filmy już działają.

#162 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 19:06

Filmy już działają.

Ale działają że działają czy tylko ikona wróciła? Bo ikonę mam ale filmy nadal nie mogę uruchomić. Ba, nawet nie mogę wybrać. Dokładnie taki sam objaw jak wcześniej...

#163 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 03 listopada 2015 - 19:18

Ad 1 nie da się mam polskie konto i nie widzę w appstore na tv netfliksa 
Ad 2  szczerze nie do końca wiem o co pytasz ale raczej nie ma z tym problemu
Ad 3 po wciśnięciu przycisku siri na pilocie przenosi cie do wyszukiwania co dziwne nie działa nawet opcja dyktowania po polsku która w ios działa bez problemu
Ad 3  do głośników Bluetotch  się da więc ze słuchawkami też pewnie nie będzie problemu bo działają na tej samej zasadzie

Dziękuję serdecznie.
Ad. 2 mam głośniki podpięte pod airport base station i przesyłam dźwięk z atv do nich po airplay. Zastanawialem się tylko czy działa to poprawnie bo nie uśmiecha mi się kombinować z kablem hdmi. Zreszta dźwięk z mojego telewizora jest gorszy ńiz ABS.

Pozzdro, aa

#164 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2015 - 19:50

Ikona filmy jest ale na tym koniec. Po wejściu w dany film tylko kręci się kółeczko.

#165 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 03 listopada 2015 - 21:16

Jest nowe tvOs developer beta, link http://forums.macrum...os-9-1.1934776/

Pozzdro, aa

Użytkownik angelares edytował ten post 03 listopada 2015 - 21:17

#166 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 21:38

co z tego, jak nie da się go zainstalować w "warunkach domowych"

#167 wiktor64

wiktor64
  • 7 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 22:44

Witam,
czy ktoś z szanownych forumowiczów może mnie naprowadzić na trop wyboru muzyki do pokazu slajdów?
Wiktor

#168 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 03 listopada 2015 - 22:44

To z tego, ze go patchują. Jesteś devoperem Mariusz, że tak komentujesz? Bo pewnie gdybyś był to ów kabelek miałbysz w szufladzie i wiedziąłbyś co z nim zrobić.

Pozzdro, aa

Użytkownik angelares edytował ten post 03 listopada 2015 - 22:45

#169 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 23:07

Jesteś devoperem Mariusz, że tak komentujesz? Bo pewnie gdybyś był to ów kabelek miałbysz w szufladzie i wiedziąłbyś co z nim zrobić.

Niekoniecznie. Tylko w pierwszym rzucie developerzy dostawali kabelek. W drugim już nie. Ja dostałem więc mogę wgrywać... :)

#170 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 03 listopada 2015 - 23:28

Niekoniecznie. Tylko w pierwszym rzucie developerzy dostawali kabelek. W drugim już nie. Ja dostałem więc mogę wgrywać... :)

Wgraj udaj znać czy są widoczne jakeś zmiany.

Pozzdro, aa

#171 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 08:21

Ad. 2 mam głośniki podpięte pod airport base station i przesyłam dźwięk z atv do nich po airplay. Zastanawialem się tylko czy działa to poprawnie bo nie uśmiecha mi się kombinować z kablem hdmi. Zreszta dźwięk z mojego telewizora jest gorszy ńiz ABS.

Pozzdro, aa

to nie mam nawet możliwości tego sprawdzić ale sprawdzałem przez tvn player po airplay z iphona to dźwięk z video był odtwarzany z głośników mojego kina domowego więc w tę stronę to działa czy w drugą działa nie mam zielonego pojęcia w każdym razie powinno:D  co do TV OS 9. to nie trzeba jakichś "laboratoryjnych warunków" żeby wgrać betę kabel usb-c do usb 2.0 lub 3.0 chyba nietrudno znaleźć gorzej z kontem dev a raczej z jego opłaceniem 

Ale dam sobie obciąć paznokcia że na następnej konferencji usłyszymy coś w stylu "TV OS 10 Public Beta Today"  jakby to działało ja to widzę tak rejestracja na stronie restore ATV przez funkcje wyzeruj w ustawieniach i update przez OTA ale to pewnie za rok :D

Chociaż korzystając z tego urządzenia w tej chwili czuje się trochę jak beta tester

To co chciałbym zobaczyć w 9.1 to

-Uniezależnienie siri od regionu( ok jestem polakiem ale znam angielski naprawdę Apple, 4 razy w roku oglądam wasze konferencje bez tłumaczenia  heloł" hahaha 

-Polskie dyktowanie szybciej przedyktować niż wpisać coś na tej klawiaturze która jest w Apple TV

-Wszystkie aplikacje od Apple działające tak jak zawsze oczekiwał tego Jobs( o ile jestem w stanie zrozumieć że nie ma dużo aplikacji w AppStore o tyle np braku Applowej aplikacji podcasty czy remote na iphona które nie współpracuje z nowym Apple TV to już porażka przecież oni pewnie mają tą "czarną skrzynkę tupolewa"  już od roku nawet jeżeli rok temu jeszcze nikt nie  wiedział czy jej obudowa będzie czarna czy może różowo złota:D 

-Pełne wsparcie dla iCloud Drive tak jak jest to na iPhone

-serwery serwery i jeszcze raz serwery youtube  śmiga bez problemu a utwory kupione w iTunes Store tną jakbym miał łączę 256kb/s sprawdzałem aplikacją speedtest na aple tv i wyciąga pełną  prędkość mojego łącza więc problem ewidentnie jest made by Apple in California" 

Użytkownik _Artek_ edytował ten post 04 listopada 2015 - 08:36

• angelares lubi to

#172 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 08:48

Witam, pytanie do użytkowników Apple TV4, czy jest funkcja wyszukiwania dowolnej stacji internetowej, czy tylko z listy tematycznej.....

#173 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 09:10

Z tego co widzę to mi najbardziej brakuje opcji logowania przez TouchID z iphona (technicznie żaden problem - skoro tak samo da się zalogować do macbooka i skoro Apple TV samo potrafi ściągnąć sobie ustawienia z iphona). Zmiana profili dla klilku graczy jest możliwa - ale co z tego, jak każdorazowe logowanie się jest mega uciążliwe...

#174 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 09:38

Witam, pytanie do użytkowników Apple TV4, czy jest funkcja wyszukiwania dowolnej stacji internetowej, czy tylko z listy tematycznej.....

trudne pytanie w darmowej aplikacji do stramingu radia chyba nie w płatnej nie wiem bo nie kupiłem :D( czekam na TunIn radio bo mam wersje pro wykupioną

co do logowania apple ID to jest opcja wyłączenia wymagania hasła przy zakupach w AppStore ale jak ktoś ma dzieci i kartę płatniczą podpiętą do konta to nie jest to do końca bezpieczne :D

A ja mam pytanie do tych co już mają apple TV 4 mój czy wasz bluetotch w ATV wykrywa wam klawiaturę od Appla u mnie nie wykrywa ani telefonu ani klawiatury ale pilot który przecież też jest na bluetotch i działa :D więc bluetotch hardwarowo chyba działa :D 

#175 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 09:48

-serwery serwery i jeszcze raz serwery youtube  śmiga bez problemu a utwory kupione w iTunes Store tną jakbym miał łączę 256kb/s sprawdzałem aplikacją speedtest na aple tv i wyciąga pełną  prędkość mojego łącza więc problem ewidentnie jest made by Apple in California" 

Tak to chyba największą bolączka. Wieczorem apple music działało dość słabo, problem z wczytywaniem piosenek, dziś przed wyjściem z domu sprawdziłem jak działa i śmigało jak głupie... piosenkę wczytywało cała w niecałe 2s.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych