Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1758 odpowiedzi w tym temacie

#1726 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 27 lutego 2016 - 23:15

Ja też mam od niedawna Macbooka i nawet nie wiedziałem kupując go że jest opcja dzwonienia i wysyłania smsa. Siedzę sobie z odpalonym maciem a tu ktos dzwoni, zdziwko i okienko na macu "odbierz" i normalna rozmowa.. Niesamowite udogodnienie, tak samo jak smsy z maca. Lubie zamieniać telefony na nowsze (android, ios) i je testować, jednak teraz wiem że pozostanę z iosem juz na bardzo długo !!! 

tumblr_lscie91pRs1qgnsnbo1_r1_500.gif

In­te­ligen­tni ludzie są często zmusza­ni do pi­cia, by bez­kon­flik­to­wo spędzać czas z idiotami. - Ernest Hemingway

#1727 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 28 lutego 2016 - 10:39

Ja też mam od niedawna Macbooka i nawet nie wiedziałem kupując go że jest opcja dzwonienia i wysyłania smsa. Siedzę sobie z odpalonym maciem a tu ktos dzwoni, zdziwko i okienko na macu "odbierz" i normalna rozmowa.. Niesamowite udogodnienie, tak samo jak smsy z maca. Lubie zamieniać telefony na nowsze (android, ios) i je testować, jednak teraz wiem że pozostanę z iosem juz na bardzo długo !!!

Chyba nie ten temat, na takie " super " spostrzeżenia...
  • 5b46927ee6 lubi to

#1728 dudus8

dudus8
  • 116 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 10:48

Witam Panowie!

Mam do Was pytanko, proszę jednak o jak najbardziej obiektywną opinie, nie popadając w paranoje, że Iphone jest telefonem idealnym- nie ma i nie będzie idealnego telefonu.

Posiadam Samsunga Galaxy S6, jestem ogólnie z niego zadowolony (poza baterią) jednak urządzenie zaczyna mnie się powoli nudzić i zastanawiam się nad zmianą na coś innego.

Chodzi mi po głowie następny topowy Android- typu S7 Edge lub no właśnie Iphone 6s Plus, tutaj pytanko do Was:

Przesiadł się ktoś z Was z S6 na Iphone 6S Plus?

Jak wrażenia, warto?

Proszę o obiektywne opinie, teksty typu Android zamula, wywala aplikacje itp. nic nie wniosą do tematu.

Jak wiadomo dobrze wiemy, że czasy kiedy IOS "miażdży" Androida pod względem szybkości działania już minęły.

Pozdrawiam

#1729 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 11:24

Oj nie minęły :)
S7 to tak na prawdę S6 z większą baterią i slotem na karty pamięci... Więc teoretycznie będziesz nim znudzony jeszcze zanim go wyciągniesz z pudełka ;)

Na forum jest dużo tematów odnośnie przesiadki z S6 na 6S.

Użytkownik dawid595 edytował ten post 28 lutego 2016 - 11:25

• tomciopaluch123 lubi to
 MacBook 12",  iPad Pro 11”,  iPhone Xs Max

#1730 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 lutego 2016 - 21:28

Używałem Samsunga S6 , i po godzinie użytkowania występowały lagi , długie reakcje na wciśniete opcje , tak więć stwierdzenie że mineły te czasy jest błędne.

Sama platforma iOS zrobiona jest tak aby to wszystko płynnie działało , chyba że urządzenie starsze a firmware najnowszy to zaczynają się schody.

Android to zabawka naszpikowana nie potrzebnymi bajerami przez co wszystko wolniej chodzi a całe menu i użytkowanie jest mniej intuicyjne niż się to ma w Apple.

Zresztą kopia czegoś zazwyczaj jest gorsza od oryginału ;)

#1731 Murgal

Murgal
  • 911 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 21:29

Mój 6s plus idzie na wymianę.. klikający ekran :/ Podobno mają mi dać drugi tel od ręki. Ta seria 6 jakaś pechowa u mnie. Miałem trzy 6 plusy, teraz będzie wymiana 6S plusa...

Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods 

#1732 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 marca 2016 - 13:57

Jestem zadowolony, po paru iP i krótkim epizodzie z S6 używam 6s i nie jest źle. na poczatku miałem dziwne problemy z zużyciem baterii szczególnie gdy miałem włączony komputer  :huh:  (MBP) - wyłączyłem możliwość odbierania telefonów na OSX i nadal było nie tak. problemem był chyba mój zapasowy 4s po którego wyrejestrowaniu z icloud wszystko się uspokoiło. przy podobnym używaniu jak S6 bateria trzyma o niebo lepiej, nie mówiąc już o tym, że telefon na prawdę działa ;)

XOardyO.jpg

#1733 zorak

zorak
  • 299 postów
  • SkądToruń

Napisano 01 marca 2016 - 14:28

Ja mam 6s od ponad tygodnia. Przeszedłem z 5s i widzę zmianę wydajnościową i ogólnie jest ładniejszy. Kupiłem razem ze skórzanym pokrowcem Apple, ale sprzedaje case bo wole nosić bez pokrowców.

iPhone14 Pro 256GB // iPad Pro 11 256GB

#1734 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 01 marca 2016 - 19:53

CZy jak uruchamiacie opcje Kalibracja kompasu to caly czas wam to dziala w tle po zablokowaniu ekranu? Na 5s nie aktywuje sie ciagle to na 6s jest wlaczone ciagle. Jakis bug?

Użytkownik madhunt3r edytował ten post 01 marca 2016 - 19:53

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#1735 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 marca 2016 - 15:31

Tak. Znaczy czekam na ten co oddałem do serwisu a nowego używam... nie mogłem sie opanować :)

Może to zabawne po tej wojnie na procesory ale ten odesłany ma na pokładzie TCM a ten nowy ma Samsunga i... widać w ciągu pierwszego dnia (a skonfigurowane identycznie były) różnice w działaniu za równo na baterii jak i w nielicznych przypadkach lagowania. Samsung niestety, choć w ponoć lepszej technologii, wypada gorzej. No ale to tylko moje subiektywne odczucie.

Żeby nie zakładać nowego tematu jak rozumieć taką informację z serwisu: 

"Pana urządzenie zostanie wymienione w ramach naprawy serwisowej. Otrzyma Pan nowy produkt z magazynu serwisowego Apple, w myśl postanowień producenta."

Refurb, nowy? 

Jeśli refurb to jest z pudelkiem czy jak?

Wiecie może?

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#1736 Murgal

Murgal
  • 911 postów

Napisano 02 marca 2016 - 16:06

Refurb. Oni na to mówią "nowy". Jeśli dużo razy wymieniałeś dzwoń na info linię niech Ci dadzą nowy w pudełku. 

Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods 

#1737 Damass

Damass
  • 118 postów

Napisano 02 marca 2016 - 17:13

nowy produkt z magazynu serwisowego Apple, w myśl postanowień producenta.

W 99% oznacza Refuba.

Dostaniesz samą słuchawkę w fabrycznych foliach, po aktywacji gwarancja poleci jako kontynuacja poprzedniej.

 MacBook Pro Retina 13.3" 2,7 GHz  iPhone 6s 64GB Space Grey  iPad3 64 GB WiFi + 4G white  Apple Watch SS 42mm 

#1738 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 02 marca 2016 - 17:48

Miałem to samo. Dostałem telefon w foliach , ale gwarancja leciała od nowa. Oczywiście jeśli telefon jest z Polskiej dystrybucji.

#1739 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 02 marca 2016 - 17:50

A skąd wy macie informacje że to na 99% refurb ? Apple gdzieś o tym pisało ?

#1740 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 02 marca 2016 - 18:15

A skąd wy macie informacje że to na 99% refurb ? Apple gdzieś o tym pisało ?

Ban na Google?

Ile razy można to samo wałkować?

 MacBook 12",  iPad Pro 11”,  iPhone Xs Max

#1741 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 02 marca 2016 - 18:21

Co wałkować ? Podaj wiarygodne źródło.

#1742 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 02 marca 2016 - 18:29

Żeby nie zakładać nowego tematu jak rozumieć taką informację z serwisu:
"Pana urządzenie zostanie wymienione w ramach naprawy serwisowej. Otrzyma Pan nowy produkt z magazynu serwisowego Apple, w myśl postanowień producenta."

Refurb, nowy?
Jeśli refurb to jest z pudelkiem czy jak?
Wiecie może?

Można wiedzieć z jakiego powodu ?

Użytkownik MasterM edytował ten post 02 marca 2016 - 18:31

#1743 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 02 marca 2016 - 18:32

O Panie... Od zawsze tak jest. Pracuje od 3 lat w premium reseller Apple'a i potwierdzam; nie 99%, ale 100% telefonów z wymiany gwarancyjnej, to refub. Wyjątkiem są telefony, które są osobno ubezpieczone. Pozdrawiam.

Użytkownik tomciopaluch123 edytował ten post 02 marca 2016 - 18:33

#1744 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 02 marca 2016 - 18:33

Ale jakie źródło tej informacji ? Gdzie jest zapis że jest to sprzęt odnowiony - w zapisach gwarancji jest zapis że urządzenie może posiadać używane części. Może ale nie musi. 

#1745 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 02 marca 2016 - 18:35

Ale jakie źródło tej informacji ? Gdzie jest zapis że jest to sprzęt odnowiony - w zapisach gwarancji jest zapis że urządzenie może posiadać używane części. Może ale nie musi. 

Nie ma takiego zapisu. Telefony, które są " odnowione " to najczęściej te, które pochodzą ze zwrotów internetowych ( 14 dni ). Są wolne od wad fabrycznych; Apple czasami odświeża obudowy, nakleja folie i lecą do nowych łapek. 

Użytkownik tomciopaluch123 edytował ten post 02 marca 2016 - 18:36

#1746 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 02 marca 2016 - 18:41

Bzdury piszesz - każde urządzenie ma nowy serial i imei więc jak nawet po 14 dniowym zwrocie to wraca do fabryki gdzie chociażby jest wymieniana obudowa (5 5c 5s 6) na nową i przechodzi testy jakościowe. Co to znaczy odświeża obudowy co szpachluje ubytki i lakieruje na nowo ? Oprócz tego taki telefon ma zawsze nową baterię. Więc nie pisz tego co Ci się wydaje tylko jak jest a jak nie masz pewności i nie potrafisz tego udowodnić to nie wprowadzaj innych w błąd.

Jeżeli w ramach niniejszej gwarancji, użytkownik złoży roszczenie zgodnie z niniejszą gwarancją, Apple według własnego uznania:

(i) naprawi Produkt Apple przy użyciu nowych części lub wcześniej używanych części, które są równoważne nowym częściom pod względem działania i niezawodności, albo

(ii) wymieni Produkt Apple na taki sam model (lub za zgodą użytkownika na produkt o podobnej funkcjonalności) zbudowany z nowych i/lub wcześniej używanych części, które są równoważne nowym częściom pod względem działania i niezawodności, albo

(iii) zwróci cenę zakupu w zamian za zwrot Produktu Apple.

Użytkownik nie_lubie_jablek edytował ten post 02 marca 2016 - 18:42

#1747 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 02 marca 2016 - 18:43

Bzdury piszesz - każde urządzenie ma nowy serial i imei więc jak nawet po 14 dniowym zwrocie to wraca do fabryki gdzie chociażby jest wymieniana obudowa (5 5c 5s 6) na nową i przechodzi testy jakościowe. Co to znaczy odświeża obudowy co szpachluje ubytki i lakieruje na nowo ? Więc nie pisz tego co Ci się wydaje tylko jak jest a jak nie masz pewności i nie potrafisz tego udowodnić to nie wprowadzaj innych w błąd.

Jeżeli w ramach niniejszej gwarancji, użytkownik złoży roszczenie zgodnie z niniejszą gwarancją, Apple według własnego uznania:

(i) naprawi Produkt Apple przy użyciu nowych części lub wcześniej używanych części, które są równoważne nowym częściom pod względem działania i niezawodności, albo

(ii) wymieni Produkt Apple na taki sam model (lub za zgodą użytkownika na produkt o podobnej funkcjonalności) zbudowany z nowych i/lub wcześniej używanych części, które są równoważne nowym częściom pod względem działania i niezawodności, albo

(iii) zwróci cenę zakupu w zamian za zwrot Produktu Apple.

Jak wiesz lepiej, to po co pytasz ? Ja wiem swoje, Ty swoje. I tak niech zostanie.

#1748 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 02 marca 2016 - 18:46

To podziel się tą wiedzą napisz jak odróżnić kiedy telefon jest nowy a kiedy odnowiony - piszesz że 100% to odnowione telefon a jak kupisz w dniu premiery i oddasz do serwisu na drugi dzień to skąd serwis weźmie już odnowiony telefon ?

#1749 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 02 marca 2016 - 18:48

To podziel się tą wiedzą napisz jak odróżnić kiedy telefon jest nowy a kiedy odnowiony - piszesz że 100% to odnowione telefon a jak kupisz w dniu premiery i oddasz do serwisu na drugi dzień to skąd serwis weźmie już odnowiony telefon ?

Napisałem cytuje " Telefony, które są " odnowione " to najczęściej te, które pochodzą ze zwrotów internetowych ( 14 dni) " Słowo najczęściej jest tutaj kluczem. Nie wiem, jak Apple tworzy telefony na wymianę. Wiem tylko, że refuby, to w większości te, które są ze zwrotów internetowych. 

#1750 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 02 marca 2016 - 18:58

Napisałeś że 100% to refurby(od refurbished) więc zastanawiam się skąd serwis w dniu premiery ma już telefony na wymianę? Napisałeś też że Apple czasami zmienia czy odświeża obudowę - czyli  wg. ciebie wydaje telefon z nowym imei ale czasami obudowa zostaje ze starym.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych