O fajnie. Dzieki za filmik.
Wyglada na to, ze moje 6s tez nie cierpia na te przypadlosc.
Ale problem pojawia sie, gdy sprawdzilem i jedna z 6 klika po prawiej stronie, w polowie ekranu. Daleko od srubek.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 21 stycznia 2016 - 12:17
O fajnie. Dzieki za filmik.
Wyglada na to, ze moje 6s tez nie cierpia na te przypadlosc.
Ale problem pojawia sie, gdy sprawdzilem i jedna z 6 klika po prawiej stronie, w polowie ekranu. Daleko od srubek.
Mam telefon i komputer.
Napisano 21 stycznia 2016 - 20:07
Napisano 23 stycznia 2016 - 13:20
Ja uzywam swojego 6s na mrozie tak dlugo, ze pozniej widze, jak wszystko spowalnia. Tak sie zamula, ze szok. Mimo tego, wszystko jest OK. Druga sztuka rowniez tak jest uzywana i rowniez jest w porzadku. Podobnie z 6'ami.
Natomiast w jednej 6 tez mialem problem z centrum powiadomien. W ogole sie nie wysuwalo... trwalo to jakis tydzien. Musialem co chwile wylaczac i wlaczac telefon, po czym na chwile wracalo wszystko do normy, aby za chwile znow pojawil sie problem. Nie wiem, co sie stalo, ale 'samo' sie naprawilo.
A ja zapytam o coś innego, od jakiegoś czasu nie wysuwa mi się górna belka (przy pociągnięciu paluchem od góry do dołu). Po restarcie telefonu chwilę jest ok, a później lipa. Nowy soft nie pomógł. Może to przez rozmowy telefoniczne na mrozie? Nie mam zielonego pojęcia.
Mam telefon i komputer.
Napisano 23 stycznia 2016 - 15:15
Ja swoja jedenastomiesieczna, ''klikajaca'' szostke wyslalem do Apple i po 3 dniach kurier przywiiozl mi calkowicie nowy telefon
Napisano 24 stycznia 2016 - 15:52
Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm
Napisano 24 stycznia 2016 - 18:35
Użytkownik abovePL edytował ten post 24 stycznia 2016 - 18:49
MacBook Pro 13' Retina Early 2015 Magic Mouse iPhone 6S 16GB Gwiezdna Szarość
Napisano 24 stycznia 2016 - 20:00
Ja z kolei dzisiaj odebrałem swojego 6s i na szczęście mam baterię N71mAP, czyli TSMC. Obejrzałem z 3-4 filmiki na yt o tematyce Chipgate i rzeczywiście jest niemała różnica w "trzymaniu" baterii.
Napisano 24 stycznia 2016 - 20:10
Napisano 24 stycznia 2016 - 20:13
Na youtubie jest bardzo dużo filmików o tej tematyce. Wejdź sobie i pooglądaj.
Napisano 24 stycznia 2016 - 20:28
.......
Trochę słabo wypada bateria. Liczyłem na więcej. I niestety mam procesor Samsunga, który też robi swoje drenując baterie bardziej aniżeli TSCM.
..
.
Napisano 24 stycznia 2016 - 21:01
Napisano 24 stycznia 2016 - 21:46
Miałem 2x iPhone 6s z Samsungiem i teraz mam 6s z TSMC (dodam również, że trafił mi się egzemplarz z idealnym ekranem i nie klikającym podwójnie home). Używam cały czas tak samo, te same aplikacje od kilku miesięcy i zdecydowanie odczuwam różnicę na baterii TSMC. Działa po prostu dłużej. Na samsungu miewałem w użyciu ponad 6 h, tutaj mam ponad 7 prawie za każdym razem. Nie wiem jak to się dzieje ale u mnie się tak pozmieniało.
Napisano 24 stycznia 2016 - 21:55
dodam również, że trafił mi się egzemplarz z idealnym ekranem i nie klikającym podwójnie home
Ten klikający podwójnie home można sobie w bardzo łatwy sposób naprawić
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 24 stycznia 2016 - 21:56
Ten klikający podwójnie home można sobie w bardzo łatwy sposób naprawić
Jeżeli myślisz o tym co tu było wiele razy poruszane (przemycie nasączoną szmatką na przycisku) to pomaga, ale na krótko.
Napisano 24 stycznia 2016 - 21:57
u mnie i u mojej żony pomogło kilka tygodni temu i trzyma do dzisiaj
Przemycie to raz, ale trzeba bardzo mocno przytrzymać/wciskać przy tym home.
Użytkownik effe edytował ten post 24 stycznia 2016 - 21:58
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 24 stycznia 2016 - 22:12
u mnie i u mojej żony pomogło kilka tygodni temu i trzyma do dzisiaj
Przemycie to raz, ale trzeba bardzo mocno przytrzymać/wciskać przy tym home.
Tak wiem, no niestety u mnie nie pomogło na długo. Ale to fakt może ktoś sobie w ten sposób naprawi.
Napisano 25 stycznia 2016 - 07:39
Zauważyłem przy identycznych ustawieniach bateria na 6s przez noc spada tylko o 6% względem 11-14 na 5s.
Poza tym mam pytanie odnośnie ładowania. Tyle lat mam iPhone'y i do tej pory nie wiem jak je ładować poprawnie. Wiem, że raz w miesiącu rozładować do 0% i ładować bez przerwy do 100%, aby system dobrze określał zużycie. Natomiast jak wygląda sprawa ze zwykłym ładowaniem? Są różne szkoły. Jedne mówią, aby nie schodzić poniżej 20% i ładować maks do 80%. Inne, aby ładować często, ale na krótki okres czasu. Jeszcze inne, aby od 60% do 100%. Obecne praktykuje styl ładowania od dowolnej ilości zawsze do 100% (z włączonym battery doctorem).
Mój 5S od nowości (pierwszy właściciel) miał 484 cykle i 92,4% pojemności baterii. Przy 6S chciałbym zadbać o baterię.
Napisano 25 stycznia 2016 - 08:00
iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV
Napisano 25 stycznia 2016 - 09:00
Mitu o rozładowywaniu do zera i ciągłym ładowaniu "do pełna" już dawno nie słyszałem. Jak widać dobry mit wiecznie żywy.
Jedyne co jest pewne i wynika to z konstrukcji baterii to fakt, że nowe ogniwa lubią być często doładowywane, niekoniecznie do końca. Tyle. Żadne teorie typu "ładuj tylko od 20%, z małą przerwą na spacer z psem, następnie przy 60% odwróć telefon do góry nogami, po czym przy 80% chuchnij lekko w głośnik" nie mają prawa bytu.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 25 stycznia 2016 - 11:15
Miałem 2x iPhone 6s z Samsungiem i teraz mam 6s z TSMC (dodam również, że trafił mi się egzemplarz z idealnym ekranem i nie klikającym podwójnie home). Używam cały czas tak samo, te same aplikacje od kilku miesięcy i zdecydowanie odczuwam różnicę na baterii TSMC. Działa po prostu dłużej. Na samsungu miewałem w użyciu ponad 6 h, tutaj mam ponad 7 prawie za każdym razem. Nie wiem jak to się dzieje ale u mnie się tak pozmieniało.
http://i.imgur.com/THRmaT9.jpg
Procek Samsung, też na początku było mi przykro, ale po kilku dniach widzę dużą różnicę w stosunki do 6 i spokojnie wytrzymuje 2 dni normalnego używania.
Napisano 25 stycznia 2016 - 12:53
Ja swoja jedenastomiesieczna, ''klikajaca'' szostke wyslalem do Apple i po 3 dniach kurier przywiiozl mi calkowicie nowy telefon
W ktorym miejscu Ci 'klikala'? Ktora czesc ekranu?
Mam telefon i komputer.
Napisano 27 stycznia 2016 - 00:09
Napisano 27 stycznia 2016 - 00:36
Jak powinny wyglądać zdjęcia live ?
Pytam gdyż u mnie gotowe zdjęcie po naciśnięciu najpierw sie rozmywa a następnie dopiero łapie ostrość i "porusza"
Jak to jest w waszych 6s ?
A więc wszystko jest u Ciebie ok
Napisano 27 stycznia 2016 - 06:33
Jeśli chodzi o nowości w "eskach" to na ten emejzing ficzer byłem nastawiony najbardziej, a po dwóch dniach już go wyłączyłem. Trochę inaczej sobie go wyobrażałem po materiałach promocyjnych.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 27 stycznia 2016 - 07:37
Przetestowałem 6S w takim samym trybie jak poprzednika 5S i wyniki nie są jakieś szalone. W oby przypadkach korzystałem z telefonu tak samo. Tak wygląda moje zużycie w tygodniu będąc w pracy itp. W weekend jest intensywniejsze ze względu na muzykę i iBooks. Ponadto na 1 miejscu jest Safari z 32-35% ponieważ Safari robi mi przede wszystkim za Facebook'a (oficjalna aplikacja to drenaż baterii aż szlag człowieka trafia).
5S
6S
Użytkownik abovePL edytował ten post 27 stycznia 2016 - 07:46
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych