To może bojkot? Nie kupujmy ip 6s dopóki Apple się nie ustosunkuje, nie przeprosi i nie wycofa słabszego odpowiednika głównego produktu.
Naprawdę liczysz, że Apple przejmie się bojkotem kilku osób z Polski? Skoro i tak zwykle mają nas gdzieś?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 12 October 2015 - 22:52
To może bojkot? Nie kupujmy ip 6s dopóki Apple się nie ustosunkuje, nie przeprosi i nie wycofa słabszego odpowiednika głównego produktu.
Naprawdę liczysz, że Apple przejmie się bojkotem kilku osób z Polski? Skoro i tak zwykle mają nas gdzieś?
Posted 12 October 2015 - 23:04
Dobrze wiem o czym piszę. To nie ma być taki sam typ procesora tylko taki sam procesor. Uważam, że apple montując dwa różne procesory w tym modelu i nazywając je przy tym tak samo po prostu oszukuje. I trzeba to w końcu powiedzieć wprost. Oczywiście najwierniejsi fani marki zawsze znajdą mnóstwo argumentów do obrony, ale prawda jest jaka jest i nic tego nie zmieni.
i tu muszę przyznać Ci racje
Posted 12 October 2015 - 23:24
To nie jest problem tylko w Polsce, a na całym świecie. Ale oczywiście masz tutaj rację, Apple nie przejmie się żadnym bojkotem dopóki nie będzie miał on naprawdę szerokiej skali. Podobnych afer w historii tej firmy było już całkiem sporo i jakoś cały czas ich produkty świetnie się sprzedają. Zdecydowana większość ludzi nie jest świadoma tego co kupuje, a Ci którzy są świadomi zazwyczaj uważają, że im to nie przeszkadza. Jeszcze innym to przeszkadza, ale i tak niewiele w tej sytuacji mogą Zwłaszcza gdy już sprzęt zakupili...
Posted 13 October 2015 - 07:24
Jeśli masz chip samsunga, tutaj dobra rada: https://youtu.be/HPl3Aoa9nuQ?t=3m21s
Edited by kdʘ, 13 October 2015 - 07:25.
Posted 13 October 2015 - 09:34
POPULAR
Naprawdę człowieku będziesz walczył o głupie 2% różnicy? Czy ty jesteś poważny? Ja rozumiem że możesz się nudzić i nie mieć nic lepszego do roboty no ale bez przesady tych 2% NIKT NIE ZAUWAŻY. Apple specjalnie dobrał te 2 procki żeby końcowy użytkownik nie odczuł różnicy i był zadowolony ze swojego sprzętu. A musieli to zrobić bo inaczej nie nadążyli by z dostawami i wszyscy by marudzili że nie mogą dostać swojego egzemplarzu na czas a premiera Polska była by znacznie później. No ale ludzie zawsze znajdą powód do narzekania choćby nawet na najmniejszą pierdołę. Więc dajcie już spokój a jeśli chcecie dalej walczyć to po prostu nie kupujcie najnowszego iPhone lub go sprzedajcie i przejdźcie do konkurencji i tyle. Pozdrawiam.To nie jest problem tylko w Polsce, a na całym świecie. Ale oczywiście masz tutaj rację, Apple nie przejmie się żadnym bojkotem dopóki nie będzie miał on naprawdę szerokiej skali. Podobnych afer w historii tej firmy było już całkiem sporo i jakoś cały czas ich produkty świetnie się sprzedają. Zdecydowana większość ludzi nie jest świadoma tego co kupuje, a Ci którzy są świadomi zazwyczaj uważają, że im to nie przeszkadza. Jeszcze innym to przeszkadza, ale i tak niewiele w tej sytuacji mogą
Zwłaszcza gdy już sprzęt zakupili...
Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość
Posted 13 October 2015 - 10:30
To nie jest problem tylko w Polsce, a na całym świecie. Ale oczywiście masz tutaj rację, Apple nie przejmie się żadnym bojkotem dopóki nie będzie miał on naprawdę szerokiej skali. Podobnych afer w historii tej firmy było już całkiem sporo i jakoś cały czas ich produkty świetnie się sprzedają. Zdecydowana większość ludzi nie jest świadoma tego co kupuje, a Ci którzy są świadomi zazwyczaj uważają, że im to nie przeszkadza. Jeszcze innym to przeszkadza, ale i tak niewiele w tej sytuacji mogą
Zwłaszcza gdy już sprzęt zakupili...
Posted 13 October 2015 - 15:52
Mamy wolny rynek , mamy do wyboru masę konkurencyjnych produktów, czasem równie dobrze wykonanych i ze szlachetnych materiałów jak chociażby HTC czy Samsung S6 EDGE także nikt nikogo nie zmusza do zakupu tym bardziej ze jednak Apple sie ceni:) mimo wszystko nadal ma klientów i nie oszukujmy sie może w Polsce to jakiś prestiż mieć iPhone ale na zachodzie Europy czy w stanach to żaden rarytas i ludzie kupują te telefony dlatego ze one dobrze działają tak jak u nas kupowano Nokie - bo były proste i niezawodne stad taki udział WM w Polsce
nie pasuje polityka Apple min dotycząca procesora ? Masz do wyboru wiele możliwości od Nokii z MM za 79 zł po flagowce Sony , HTC , samsunga:) nie daj zarobić temu niedobremu Apple
Pewnie ze by nie dal zarobic ale nie ma zbytnio alternatywy- bo co z tego, ze sprzet chodzi ok skoro masz rozne podzespoly- o roznych parametrach technicznych to cos jest nie tak prawda??
Posted 13 October 2015 - 17:58
Mi jutro przyjdzie z t-mobile 6s plus 64gb i sprawdzę jaki ja mam...ciekawe jaki bedzie z ich dystrybucji
Posted 13 October 2015 - 18:06
Bierzesz Plusa i nie przeszkadza ci jego rozmiar? Powiedz proszę jak będziesz go nosił w czasie sezonu letniego bo sam zastanawiam się który rozmiar iPhone wybrać :/ .Mi jutro przyjdzie z t-mobile 6s plus 64gb i sprawdzę jaki ja mam...ciekawe jaki bedzie z ich dystrybucji
Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość
Posted 13 October 2015 - 18:16
Bierzesz Plusa i nie przeszkadza ci jego rozmiar? Powiedz proszę jak będziesz go nosił w czasie sezonu letniego bo sam zastanawiam się który rozmiar iPhone wybrać :/ .
Ja jak zawsze nosze w reku, BARDZO rzadko chowam iphone w kieszeń.
Juz od 4s tak uzywam go.
Jakoś tam dam radę, nie aż taka wielka patelnia Chciałem spróbować cos wiekszego i tak wymarzył mi sie większy space grey.
Nie chciałem kogoś opinii o uzytkowaniu, bo wiadomo,ze trzeba przekonać się samemu..no i przekonam się hehe
Bierz większego Jak juz szaleć to szaleć haha
Zreszta miedzy 6s 64gb a 6s+ 64gb miałem dopłatę róznicy wynoszący 300zł w abonamencie, wiec rachunek był prosty,ze 6s+
Posted 13 October 2015 - 18:17
Dzisiaj dotarł do mnie iPhone 6S 64GB Silver zamówiony w piątek rano w AOS i niestety górna część (połowa) ekranu jest znacznie ciemniejsza, poza tym widoczna jest w jednym miejscu na ekranie coś jakby czarna smuga, która rzuca się w oczy przy przewijaniu czegoś na białym tle (np. w Safari). Jestem w trakcie wymiany na nowy egzemplarz. Ktoś zauważył u siebie podobne objawy, czy też jestem jedynym szczęściarzem?
Posted 13 October 2015 - 18:19
Dzisiaj dotarł do mnie iPhone 6S 64GB Silver zamówiony w piątek rano w AOS i niestety górna część (połowa) ekranu jest znacznie ciemniejsza, poza tym widoczna jest w jednym miejscu na ekranie coś jakby czarna smuga, która rzuca się w oczy przy przewijaniu czegoś na białym tle (np. w Safari). Jestem w trakcie wymiany na nowy egzemplarz. Ktoś zauważył u siebie podobne objawy, czy też jestem jedynym szczęściarzem?
weź mnie nie strasz...fuck..jak jutro Ja bede miał taka niespodziankę to mega sie wkurzę,bo czekam i tak juz na niego ponad tydzien ;/
Posted 13 October 2015 - 18:50
On kupił w AOS tak że nie ma problemu, bo od razu dostanie nowy egzemplarz w zafoliowanym pudełku. W Twoim przypadku, w razie "usterek fabrycznych" raczej tylko wymiana na refurba będzie wchodziła w grę. Najlepiej to rozpakuj telefon przy kurierze i zobacz czy nie ma jakiś rys itd, bo i takie przypadki się zdarzają.
Posted 13 October 2015 - 18:53
On kupił w AOS tak że nie ma problemu, bo od razu dostanie nowy egzemplarz w zafoliowanym pudełku. W Twoim przypadku, w razie "usterek fabrycznych" raczej tylko wymiana na refurba będzie wchodziła w grę. Najlepiej to rozpakuj telefon przy kurierze i zobacz czy nie ma jakiś rys itd, bo i takie przypadki się zdarzają.
ale obowiązuje mnie roczna gwarancja apple. wiec oddam go do ispot i przyjmą mi tam też go, bynajmniej miałem tak z 5s, ze bez zadnego problemu przyjeli go.
Posted 13 October 2015 - 18:59
no przecież napisałem wyżej - oddasz do ispot i tam dostaniesz refurba w razie usterki... możesz też skorzystać z prawa zwrotu do 14 dni, ale jak tel będzie fabrycznie porysowany to Ci nie uznają i tak raczej...
Posted 13 October 2015 - 19:10
no przecież napisałem wyżej - oddasz do ispot i tam dostaniesz refurba w razie usterki... możesz też skorzystać z prawa zwrotu do 14 dni, ale jak tel będzie fabrycznie porysowany to Ci nie uznają i tak raczej...
a mogę i refuba dostać, chociaż bedzie sprawdzony i większe prawdopodobieństwo ze bez zadnej usterki ukrytej ( tak się łudzę )
Posted 13 October 2015 - 19:27
No to tak Ci się wydaje tylko W każdym razie lepiej żebyś nie miał żadnych problemów z tym telefonem. Niedługo sam będę brał w orange 6S i też się boję, że będą jakieś usterki...
Posted 13 October 2015 - 20:04
Posted 13 October 2015 - 20:05
Posted 13 October 2015 - 20:15
Jeszcze trochę, to ruszy rynek sprzedaży używanych/ nowych iPhonów. Aktowywanych ale nie uzywanych. Cena będzie wyższa niz nowy w sklepie, bo będzie w 100% bez usterek, przebarwień, rys, procesorów samsunga etc. Xd
Napisane jako żart. Oby nie sprawdziło sie w praktyce
nigdy nam się nie dogodzi Zawsze coś znajdą haha
Pewnie gdyby nie wyszło to z procesorami to Ja i pewnie większosc uzywała by telefonu z zadowoleniem(co bede robił nawet jesli okaze sie procesorem szajsunga) nawet nie wiedząc o niczym
Posted 13 October 2015 - 20:37
Jak dobrze, że poczytałem sobie ten wątek. Jutro planowałem zamienić swój IP6 Plus 64GB na IP6S Plus 64GB, i z tego co poczytałem to raczej się wstrzymam z zamianą. Chyba nie warto tym bardziej, że koszt zamiany to ok 1,2 tys. PLN Czy 2GB RAM + lepszy aparat (zdjęcia i tak robię moim drugim tel Samsungiem S6 Edge Plus) jest warte tej dopłaty? Wydaje się, że nie.
A swoją drogą (jestem fanem firmy Apple) ale muszę szczerze powiedzieć, że Sam Galaxy S6 Edge Plus to niesamowita maszyna, aparat wymiata, prędkość działania bez zarzutu wygląd rewelacyjny, tylko jakoś do Androida nie potrafię się przekonać.
Edited by andi4444, 13 October 2015 - 20:41.
MacBook Air 13,6" M2 (8/256) iPhone 15 Pro Max 256 GB (titanium black) Apple Watch Ultra iPad Pro 11” (2021) 128GB AirPods Pro 2
Posted 13 October 2015 - 21:33
Posted 13 October 2015 - 22:23
Heheheh wychodzi na to ze Soc samsunga jednak troche lepszy.Chyba ze zle to zrozumiałem.
Teraz sie znowu zacznie narzekanie .
Posted 14 October 2015 - 05:19
Na początku to procesor od Samsunga miał być tym gorszym i wszyscy stawali na głowie (tak, ja też ) jak tu wyniuchać przed otwarciem pudła jaki chip siedzi w środku. Niestety nie da się.
Zakupiłem swoją sztukę z chipem od Samsunga i zaraz po tym okazało się, że różnice nie są jednak tak duże jak przy początkowych testach wykonywanych przez użytkowników reddita.
Co więcej, teraz po dokładnych testach okazuje się, że to jednak Samsung zaprojektował "lepszy" chip, przynajmniej w benchmarkach dla suchych liczb.
Nie wiem jakie ma to przełożenie na codzienne użytkowanie, ale faktycznie bawiłem się jedną "eską", która lubiła chrupać przy niektórych animacjach. Dlatego byłem tak bardzo zdziwiony tym jak działa moja sztuka. Jakbym trzymał dwa zupełnie różne telefony.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
0 members, 1 guests, 0 anonymous users