Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipad Retina 16 GB - czy warto go kupic?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mordeliuss

Mordeliuss
  • 66 postów
  • SkądRadom

Napisano 09 września 2015 - 10:17

Witajcie,

Ostatnio szukałem Ipada dla siebie, niestety nie mam na niego dużo kasy i interesuje mnie przede wszsytkim kupno na raty.
Dzisiaj znalazłem taką oto promocję:
http://www.euro.com....b-bialy_1.bhtml
Mógłby mi ktoś ocenić czy warto kupić taki sprzęt za taką cene?
Nie wiem która to generacja ipada ani nigdzie na Youtubie nie mogę znaleźć sensownej Polskiej recenzji.
Generalnie użytkuje Iphona 5s 16 gb i nie chciałbym żeby Ipad był dużo wolniejszy.
16 gb wystarcza mi spokojnie poniewaz nie trzymam muzyki na telefonie a jedynie troche zdjęć i kilka aplikacji ;)

Prosze o pomoc w ocenie urządzenia.

#2 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 09 września 2015 - 11:06

Promocję znalazłeś? iPad 4 za 1400 złotych?

Generację nowszy iPad Air za 1499 zł.
http://www.komputron...6GB_silver.html

A jak dobrze zapolujesz na allegro, za niewiele więcej kupisz Air 2 w podstawie.

A jeśli wystarczy Ci mniejszy ekran to taniej mocniejszy od tej czwórki ipad mini 2
http://www.skapiec.p...20/comp/8645700

Lub mini 2 32GB za 1425 zł.
http://www.skapiec.p...20/comp/8645705

Użytkownik RBB edytował ten post 09 września 2015 - 11:29

#3 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 09 września 2015 - 11:11

Sprzęt będzie Ci doskonale służył. Ja od 3 lat mam iPada 2 i sobie go chwalę a ma tylko 16GB. Jeżeli dziś apple pokaże namiastkę następcy iPda Air 2 to ceny obecnej wersji spadną  i sprzęt będzie kosztował podobne pieniądze. Do prostych czynności będzie jak najbardziej ok.

Użytkownik torik edytował ten post 09 września 2015 - 11:11

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#4 daroq

daroq
  • 32 postów

Napisano 09 września 2015 - 11:26

Odradzam, za tę cenę kupisz używanego Aira 32 GB w świetnym stanie. Pomijam fakt, że kupowanie iPada z 16 GB pojemności jest krokiem, którego po miesiącu będziesz zapewne żałował. Jest jeszcze subiektywna kwestia wyglądu - ten model wygląda paskudnie przy Mini czy Air.

#5 Mordeliuss

Mordeliuss
  • 66 postów
  • SkądRadom

Napisano 09 września 2015 - 11:40

Dlatego też zainteresowałem się tą propozycją która została podana wyżej

Air 1 za 1499 zł.

http://www.komputron...6GB_silver.html

Właśnie zależy mi na ekranie 9,7.

Tak jak napisałem chce kupic nowy sprzęt na raty ;)

Napisałem też że posiadam Iphona 16 gb juz prawie rok i w żadnym stopniu nie przeszkadza mi jego pojemność więc nie wiem skąd ten mit ze 16 gb dla każdego będzie za małe.

#6 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 09 września 2015 - 12:02

Moze być ten air - rozważ też zakup na allegro i raty PAYU za te samą cenę bedziesz miał wersję z modemem i gps. 

Co do mitu z tymi 16GB to tu tak jest że ktoś napiszę coś i potem każdy kto nie miał i nie korzystał powtarza taka specyfika tego miejsca nie przejmuj się. Ja mam 4gb zajęte na na iPadzie i 10gb na iPhone - mimo że mam 64GB.

#7 Mordeliuss

Mordeliuss
  • 66 postów
  • SkądRadom

Napisano 09 września 2015 - 12:09

Wielkie dzięki jednak takie rzeczy wolałbym obejrzec przed kupnem, wydawanie takiej kasy przez allegro jakos mi nie leży zwłaszcza że kiedyś miałem problem ze zwrotem i musiałem się sporo nachodzić. Dlatego teraz wole dopłacić i wszsytko obejrzeć ewentualnie wtedy wiem na kogo mam nawrzeszczeć ;)

Modem 3g mi nie potrzebny poniewaz mam nielimitowany net w iphonie więc hotspot to nie problem a w domu mam wieczne WIFI.

Tez mam wolne ponad 6 GB w iphonie i nie narzekam. Nie używam telefonu do gier czy tony muzyki więc miejsca jest pełno.

#8 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 09 września 2015 - 12:38

Hej. A ta promocja w mediamarkt?

ipad mini 2 16 (wifi) 1195
ipad mini 3 16 (wifi) - 1425pln po rabacie.

wszystkie rodzaje ipad -8% i mają raty 0% (rozkładasz na ile chcesz miesięcy max 50).

ipad air 1 (wifi) 16gb 1415pln (http://www.mediamark...785fd,id-905358)
Ipad air 2 po rabacie 1747pln

#9 Mordeliuss

Mordeliuss
  • 66 postów
  • SkądRadom

Napisano 09 września 2015 - 14:07

Ten Ipad Air w MM po zniżce jest ciekawą ofertą, tylko jeden problem. Jeżeli będę chciał wziąć na raty na siebie to jako że studentem nie jestem to ze żniżki skorzystać nie mogę ;) Ciekawe czy osoba która będzie razem ze mną może skorzytac z kodu a raty bedą na mnie ;) Bo tego niestety w regulaminie nie ma.

• hosemarian4 lubi to

#10 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 09 września 2015 - 14:20

Musisz sprawdzić. Cieszę się że pomogłem ;)

#11 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 09 września 2015 - 15:48

@Hosemarian4
Dobra oferta.

Jeżeli dziś apple pokaże namiastkę następcy iPda Air 2 to ceny obecnej wersji spadną i sprzęt będzie kosztował podobne pieniądze. Do prostych czynności będzie jak najbardziej ok.

Plotki głoszą, że w tym roku nie będzie następcy Air 2, w sumie nie ma co się dziwić, poza małym doszlifowaniem iOS 9 kompletnie nic mu nie brakuje. Podobno pokażą tylko iPad Pro i mini 4. Inna kwestia to to, czy pokażą je dzisiaj co jest bardzo wątpliwe biorąc pod uwagę, że we wcześniejszych latach iPady były prezentowane na oddzielnej imprezie, miesiąc po iPhone, czyli w październiku. Ale kto wie, może w tym roku będzie jednak inaczej.

EDIT: No i chyba jednak będzie jeśli to co napisał Gruber, a o czym donosi MacKozer w newsach, okaże się prawdą :-)

"Atmosferę rozgrzał też John Gruber, który uważany jest za bardzo wiarygodne źródło informacji na temat Apple. Wspomniał on, że firma nie planuje październikowej prezentacji nowych iPadów, co może oznaczać, że iPad Pro, może zostać pokazany jeszcze dzisiaj."

Użytkownik RBB edytował ten post 09 września 2015 - 16:01

#12 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 09 września 2015 - 16:19

Odradzam, za tę cenę kupisz używanego Aira 32 GB w świetnym stanie. Pomijam fakt, że kupowanie iPada z 16 GB pojemności jest krokiem, którego po miesiącu będziesz zapewne żałował. Jest jeszcze subiektywna kwestia wyglądu - ten model wygląda paskudnie przy Mini czy Air.

Zależy jak się korzysta (ja przykładowo mam zazwyczaj 2GB zawsze wolnego jeszcze na iPadzie, podczas gdy na iPhonie "jedynie" z 28GB).

Ano dość dobra oferta, tą co podesłał Hosemarian4, pewnie, gdybym teraz miał kupować, a nie 2 miesiące temu, to bym wziął tego mini 3 (bo 100 zł za TiD to dość mała cena, ale już 300 się nie opłacało wydawać na to).

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#13 Mordeliuss

Mordeliuss
  • 66 postów
  • SkądRadom

Napisano 09 września 2015 - 19:33

No własnie mam TID w 5s i jakoś rzadko z tego korzystam ;) Jutro możliwe że pojade się dowiedzieć co i jak z tą promocją jeżeli nie będzie się dało to niestety będę musiał podjechać do komputronika i zapytać tam. 

Ogólnie bardzo dziękuje za znalezienie propozycji kupna i wyprowadzenie mnie na prostą i polecenie kupna Aira ;)

Chyba czekał ni będę bo z tego co widziałęm ostatnio po ukazaniu się np IPhona 6 ceny w MM 5s podskoczyły zamiast zmaleć :o

#14 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 09 września 2015 - 20:00

Ja właśnie z TiD korzystam pewnie z 50-100 razy dziennie, jeśli nie więcej, ale w iPadzie wątpię, aby to się, aż tak przydało.

Jeśli się nie będzie dało to albo kup iPada Mini 2, albo poczekaj, aż wejdzie Mini 4 (o ile taki rozmiar cię interesuje).

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#15 tutajpawel

tutajpawel
  • 15 postów

Napisano 04 października 2015 - 09:23

Korzystając z tematu, czy ktoś widział ostatnio dobra cenę na Air 2 lub mini 3?

Użytkownik tutajpawel edytował ten post 04 października 2015 - 09:23

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych