Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Chrome zostawił kilka programów których nie da się usunąć.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 taran96

taran96
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 września 2015 - 00:37

Cześć,

Jestem początkującym użytkownikiem maca ( mam go 5 dni) więc nie ogarniam niektórych rzeczy jeszcze, mam nadzieje że nie pytam o jakąś oczywistość:) Jak napisałem w temacie pobrałem google chrome na mojego maca ale po dłuższym użytkowaniu uznałem że zostanę przy safari. Odinstalowałem chrome przesuwając ikonkę z launchpada do kosza jak powiedziała mi pani w ispocie :) i tu pojawił się problem przy instalacji chrome zainstalowały mi się dodatkowo serwisy googla ( google search, gmail, dysk google, youtube) ale jak usunąłem chrome te serwisy zostały;/  i nie potrafię ich odinstalować/usunąć. Mam nadzieje że ktoś jest w stanie mi pomóć :) 

Patrz w prawo----------------------->Właśnie nieświadomie dałeś się zmanipulować

#2 Mycroft

Mycroft
  • 57 postów

Napisano 09 września 2015 - 03:29

Cześć,

Jestem początkującym użytkownikiem maca ( mam go 5 dni) więc nie ogarniam niektórych rzeczy jeszcze, mam nadzieje że nie pytam o jakąś oczywistość :) Jak napisałem w temacie pobrałem google chrome na mojego maca ale po dłuższym użytkowaniu uznałem że zostanę przy safari. Odinstalowałem chrome przesuwając ikonkę z launchpada do kosza jak powiedziała mi pani w ispocie :) i tu pojawił się problem przy instalacji chrome zainstalowały mi się dodatkowo serwisy googla ( google search, gmail, dysk google, youtube) ale jak usunąłem chrome te serwisy zostały;/  i nie potrafię ich odinstalować/usunąć. Mam nadzieje że ktoś jest w stanie mi pomóć :)

Z poziomu finder(a): "cmd+shift+a" - włączy ci się zakładka "aplikacje". Tam poszukaj danej aplikacji i przenieś ją do kosza lub kliknij ppm na aplikację i z menu kontekstowego wybierz "przenieś do kosza", potem go opróżnij.

Użytkownik Mycroft edytował ten post 09 września 2015 - 03:32

#3 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 09 września 2015 - 09:21

Cześć,

Jestem początkującym użytkownikiem maca ( mam go 5 dni) więc nie ogarniam niektórych rzeczy jeszcze, mam nadzieje że nie pytam o jakąś oczywistość :) Jak napisałem w temacie pobrałem google chrome na mojego maca ale po dłuższym użytkowaniu uznałem że zostanę przy safari. Odinstalowałem chrome przesuwając ikonkę z launchpada do kosza jak powiedziała mi pani w ispocie :) i tu pojawił się problem przy instalacji chrome zainstalowały mi się dodatkowo serwisy googla ( google search, gmail, dysk google, youtube) ale jak usunąłem chrome te serwisy zostały;/  i nie potrafię ich odinstalować/usunąć. Mam nadzieje że ktoś jest w stanie mi pomóć :)

Aplikacje Chrome są instalowane w innym katalogu niż wszystkie inne programy. Chrome tworzy dodatkowy katalog "Programy" w folderze użytkownika i tam ich szukaj w Finderze. Będzie w nim cały katalog "Aplikacje Chrome" - po prostu usuń go.

Po instalacji Chrome zostaje również program uaktualniający przeglądarkę - jego też powinieneś usunąć. W Finderze wybierz menu "Idź" i wciśnij alt - pojawi się pozycja menu "Biblioteka" Kliknij ją - w otworzonym oknie Findera usuń do kosza katalog Google, oraz plik z folderu "LaunchAgents"- google.keystone.plist.

#4 taran96

taran96
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 września 2015 - 13:57

Dzięki za pomoc:) okazało się że mogłem to zrobić z poziomu przeglądarki też tylko że jak ją odinstalowałem to się nie dało więc zainstalowałem jeszcze raz, usunąłem i wszystko gra :) i dzięki za sugestie z tym programem uaktualniającym :)

Patrz w prawo----------------------->Właśnie nieświadomie dałeś się zmanipulować

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych