Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

czarny ekran po wymianie baterii [iP 5]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 smaash8

smaash8
  • 4 postów

Napisano 07 września 2015 - 18:04

Witam,

sytuacja podbramkowa- jutro wylatuje na wakacje, wiec chcialem zmienic baterie w moim iPhone 5. Baterię, jak i narzędzia kupiłem oryginalne, każdy kod na obu bateriach jest identyczny. Po wymianie chcialem wlaczyc tel .- nie dalo sie. Zero odzewu. Podlaczylem do ladowania, ladowarka byla goraca, wiec pomyslalem ze to tylko nikly procent naladowania nowej baterii. Tak tez bylo, po 20min zawibrowal, jednak ekran pozostal czarny. Po probach zmiany na stara, wlaczaniu czegokolwiek podlaczylem do iTunes, wykrylo, ladnie pokazalo co jest w srodku itp, a wiec skorzystalem z odtworzenia bez archiwizacja. Kilkakrotnie samoistnie odlaczal mi sie od laptopa (nie wiadomo dlaczego), ale w koncu cos ruszylo, dzialalo i sie 'robilo'. W pewnym niespodziewanym momencie cofnelo mnie do strony glownej i pokazalo ze iphone jest nowy, a wiec skonfigurowalem go (nadal przez itunes) jako nowy. Po tym wszystkim nadal pozostaje ekran czarny, jest dzwiek podlaczania do zasilania, jednak nie da sie dodzwonic. Wykorzystalem chyba juz wszystko.

Jestem prawie pewny, ze nie uszkodzilem niczego w srodku. 

Prosze o szybka odpowiedz, gdyz na naprawe mam kilka godzin. 

Z gory dziekuje.

#2 radpac

radpac
  • 28 postów
  • SkądKonstantynów, Lodz, Poland

Napisano 10 września 2015 - 16:08

Może za późno to piszę, ale przy samodzielnej próbie wymiany baterii w iPhone 5 wiele osób podważa baterię opierając narzędzia o płytę główną przez co układy U3, Q3, DZ101_RF łatwo ulegają zniszczeniu. Z tego co kojarzę, jeden z nich odpowiada za przycisk Power/Sleep, któryś tam za Home a jeszcze inny za SIM. Może nie jest to wyczerpująca odpowiedź na Twój problem, ale mam nadzieję, że jakoś Cię nakieruje.

Miejsce układów:
http://g01.a.alicdn....XXq6xXFXXX0.jpg

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych