W internecie mnóstwo informacji/spekulacji na temat nowego ATV. Mnie jako właściciele "trójki" najbardziej interesuje jak skończy obecna generacja? Czy doczekamy się apple music z poziomu ATV?
Jak skończą ATV 2 i 3?
Posted 07 September 2015 - 07:08
Posted 07 September 2015 - 08:00
również jestem tym mocno zainteresowany - mam nadzieję, że będzie jakaś aktualizacja która pozwoli na obsługę apple music.
Posted 10 September 2015 - 13:00
i oglądanie filmów z dysku sieciowego...
albo jakiś prosty sposób by było można oglądać jak teledyski z iTunsa
Posted 10 September 2015 - 16:28
szkoda bo było to warunkiem opłacenia przeze mnie subskrypcji  Music - zabawa strumieniowania usługi z komputera mnie nie bawi.
Posted 10 September 2015 - 18:57
Czuję się oszukany. Informacja na apple music była nieco inna. Usługa miała być dostępna na apple tv na jesieni, nikt nie wspominał, że tylko na nowym apple tv. Kupiłem apple tv 2 miesiące temu z myślą, że będę mógł wykorzystać go do apple music.
Gdyby nie plexconnect to jest to zwyczajnie urządzenie niepotrzebne :-)
Posted 16 September 2015 - 20:56
Chyba że na razie się nie przyznają do tego żeby nie obniżyć sprzedaży nowego ATV. Choć też nie wierzę w to że Apple Music pojawi się na stare sprzęty.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Posted 16 September 2015 - 21:12
Coś czuje, że 2 i 3 skończą... marnie. To zawsze był tylko wypełniacz w ofercie Apple i myślę, że teraz po prostu umrą. Jak ktoś będzie chciał być na czasie to musi kupić nowe atv...
Posted 17 September 2015 - 08:25
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Posted 17 September 2015 - 10:58
Nie przesadzajmy - ATV 2 nadal ma spore zainteresowanie ze względu na możliwość JB i tym samym możliwość odtwarzania mediów z dysku sieciowego. Nowe ATV nadal tego nie oferuje i wydaje mi się, że choćby z tego względu ATV 2 będzie cieszyć się dalej popularnością na rynku. Natomiast rychłą śmierć wróżę ATV3.
Edited by Lita, 17 September 2015 - 10:58.
Posted 17 September 2015 - 13:11
Nie przesadzajmy - ATV 2 nadal ma spore zainteresowanie ze względu na możliwość JB i tym samym możliwość odtwarzania mediów z dysku sieciowego. Nowe ATV nadal tego nie oferuje i wydaje mi się, że choćby z tego względu ATV 2 będzie cieszyć się dalej popularnością na rynku. Natomiast rychłą śmierć wróżę ATV3.
Na chwilę obecną wiemy że Plex, Infuse i VLC zmierzają na tvOS. Poza tym:
http://myapple.pl/fo...3/#entry2003504
Pozzdro, aa
Posted 17 September 2015 - 15:14
może i zmierzają, ale nie sądzę żeby to dało możliwość podłączania dysku sieciowego do ATV - nie jest to zgodne z zamysłem APPLE
Co do linku - nie bardzo wiem o co Ci chodzi?
Posted 18 September 2015 - 21:51
Chodzi chyba o to, że przynajmniej na razie widać, jakoby apple chciało "uciąć łeb" ATV2 uniemożliwiając przesyłania po airplay obrazu na ios 9.1. Chociaż to beta, więc funkcjonalność może zostać dodana.
Co do dostępu do dysku sieciowego to dlaczego niby nie będzie to zgodne z zamysłem apple? Aktualnie na ios są dostępne aplikacje infuse i vlc, które to umożliwiają taki właśnie dostęp. Sam mam NAS'a, na nim filmy i mogę do nich się dobrać z iphone poprzez te aplikacje bez problemu
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users